Skocz do zawartości
Kalwas

Mod Shutle AK312 rev3.1

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało sie nęciło mnie jak nie wiem co i w nocy po 2 godzinie zrobiłem moda zasilania płyty Shutla AK312.

Strachu było od cholery. Kombinowałem z lakierem termoprzewodzącym, nie wiedziałem jak przymocować kabelka do nóżki scalaka.

Dopiero zdesperowany wziołem lutownice transformatorową i przylutowałem kabelek co wcale nie było proste.

Zrobiłem troche partacki ale mocno zabezpieczony regulator i kabelek przykleiłem gluciarką do płyty tak że solidna konstrukcja.

Tylko jeszcze WC i moge śmigać.

I tu mam pytanie na Volcano 7+ w trybie high PROC NA NAP 1,85 CHODZIŁ stabilnie na 11*155 =1705 a uruchamiał sie nawet na 1760

A teraz jak mam Titana TTC -D5TB to chodzi mi stabilnie max na 11*145 = 1595

Nawet jak mu dałem teraz napięcie 1,92 to sie nie chciał uruchopmić powyżej 1650.

Czy moge nadal liczyć na to że pociągne proca na WC powyżej tych 1760 co osiągnołem na VOlcano?

Dodam że w trybie LOW proc chodził mi stabinie na 1650 bez niczego. na nap 1,75V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało sie nęciło mnie jak nie wiem co i w nocy po 2 godzinie zrobiłem moda zasilania płyty Shutla AK312.

Strachu było od cholery. Kombinowałem z lakierem termoprzewodzącym, nie wiedziałem jak przymocować kabelka do nóżki scalaka.

Dopiero zdesperowany wziołem lutownice transformatorową i przylutowałem kabelek co wcale nie było proste.

Zrobiłem troche partacki ale mocno zabezpieczony regulator i kabelek przykleiłem gluciarką do płyty tak że solidna konstrukcja.

Tylko jeszcze WC i moge śmigać.

I tu mam pytanie na Volcano 7+ w trybie high PROC NA NAP 1,85 CHODZIŁ stabilnie na 11*155 =1705  a uruchamiał sie nawet na 1760

A teraz jak mam Titana TTC -D5TB to chodzi mi stabilnie max na 11*145 = 1595 

Nawet jak mu dałem teraz napięcie 1,92 to sie nie chciał uruchopmić powyżej 1650.

Czy moge nadal liczyć na to że pociągne proca na WC powyżej tych 1760 co osiągnołem na VOlcano?

Dodam że w trybie LOW proc chodził mi stabinie na 1650 bez niczego. na nap 1,75V

Dodam że przy otwartym oknie temp procka nie przekraczała 55 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...