dade Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam serwer w firmie na slackware 8.1 i dsl z tp. ostatnio dostalem pismo o naruszeniu bezpieczenstaw - chodzi o to ze serwer wysyla zawirusowane wiadomosci i ktos sie poskarzyl powiedzcie co mam zrobic aby ta kupa zlomu przestala wysylac wirusy bo mi neta odetna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Zainstaluj jakis soft antywirusowy, tudziez sprawdz dokladnie, o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 zeby zmusic sendmaila do pracy np z clamav musze robic od nowa kompilacje sendmaila czywystarczy ze doinstaluje antyvira i odp skonfiguruje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Ciezko google uzyc? :? http://clamav.skc.com.pl/howtos/sendmail_c..._clamav.html#a3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ok dzieki tylko powiedz mi czy ta konfiguracja spowoduje ze skanowane beda wiadomosci wychodzace z serwera z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 from=<3Db.piaskowska@bufiks.pl>, size=0, class=0, nrcpts=0, proto=SMTP, daemon=MTA, relay=ua178 <3Dt.zabaglo@bufiks.pl>... User unknown to jest wpis z maillog. Sendmail wysyla mi takie zawirusowane wiadomosci, nod32 rozpoznaje to swinstwo jako beagle ag. powiedzcie mi czy to wina serwera linuksowego czy raczej windowsowskich koncowek. windowsy sprawdzilem najnowsza szczepionka i nic nie znalazly a ja dalej dostaje wirusy please pomozcie bo juz nie wyrabiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dade Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 ludzie poratujcie odpowiedzia na to proste pytanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...