Miravo Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Kiedy odpalam Windows'a XP Pro + SP 2 pokazuje mi się komunikat, że plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: E:windowssystem32configsystem (domyślam się, że to jest ważny plik:D). I oto moje pytanie, czy można naprawić system bez formatowania? Jeśli tak to prosiłbym o w miarę szczegółowy opis. Dodam, że windows jest na partycji E: (NTFS). P.S. Niestety nie wiem, co robiono kompowi, gdyż komputer należy do brata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 hmm nie podałeś nazwy pliku... naprawiać można w dwa sposoby: przegrać brakujący plik od jakieoś znajomego włożyć płytkę z XP, zbootować z niej i wybrać opcję napraw instalację. Polecam jednak osobiscie normalna reinstalke... Lepiej posciwci troszke czasu teraz niz potem tracić czas i nwrwy jak coś zacznie się kefić... W końcu tak bez powodu ten plik nie zniknął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Uszkodzony rejestr. Możesz skopiować pliki z windowsrepair do windowssystem32config ale wtedy zostaną usunięte wszystkie ustawiena, konta itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 czyli plik system.sav... czyli zdecydowanie polecam reinstalke, chyba ze w sume jest jaks ludzka kopia rejestru... w ktorej wiekszosc ustawien jest zachowana... aaa i z gory sorki za ogonki i literowki... ucze sie szybko pisac, jescze mi nie wychodzi, a ogonki strasznie zwlaniaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 A gdzie jest opcja naprawy bierzącej instalacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 A co chcesz naprawiać jak masz uszkodzony rejestr i brak jego(aktualnej) kopii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 kosolka odzyskiwania z pyty winXP i: del C:WindowsSystem32ConfigSystem copy C:WindowsRepairSystem C:WindowsSystem32Config i masz praktycznie nowy sys bez reinstalki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...