Skocz do zawartości
Miravo

Awaria windows'a XP (pilne!)

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy odpalam Windows'a XP Pro + SP 2 pokazuje mi się komunikat, że plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: E:windowssystem32configsystem (domyślam się, że to jest ważny plik:D). I oto moje pytanie, czy można naprawić system bez formatowania? Jeśli tak to prosiłbym o w miarę szczegółowy opis. Dodam, że windows jest na partycji E: (NTFS).

P.S. Niestety nie wiem, co robiono kompowi, gdyż komputer należy do brata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie podałeś nazwy pliku... naprawiać można w dwa sposoby:

przegrać brakujący plik od jakieoś znajomego

włożyć płytkę z XP, zbootować z niej i wybrać opcję napraw instalację.

Polecam jednak osobiscie normalna reinstalke... Lepiej posciwci troszke czasu teraz niz potem tracić czas i nwrwy jak coś zacznie się kefić... W końcu tak bez powodu ten plik nie zniknął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli plik system.sav... czyli zdecydowanie polecam reinstalke, chyba ze w sume jest jaks ludzka kopia rejestru... w ktorej wiekszosc ustawien jest zachowana...

aaa i z gory sorki za ogonki i literowki... ucze sie szybko pisac, jescze mi nie wychodzi, a ogonki strasznie zwlaniaja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi