Skocz do zawartości
goliat88

Wiatraczek z zasilacza

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi ci o wykrecenie wiatraka z zasilacza i podlaczenie go do plytyglownej tak??

jesli o to ci chodzi to najlepiej bedzie jak przylutujesz sobie kabelki do wtyczki 3pin najlepiej jak wezmiesz ja z jakiegos starego coolera albo poros o cos takiego w sklepie komputerowym.

Mi dali cos takiego za free: wtyczke 3 pin i okolo 5 cm kabelków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widok z góry_______

Y-------------- |______|

R-------------- |______|

B-------------- |______|

Widok z przodu:

__|____|__

| B | R | Y |

''''''''''''''''''''''''

B - kabelek czarny

R - kabelek czerwony

Y - kabelek żółty ( nie przejmuj sie jesli tego kabelka nie bedzie :) )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki wtyk ze starego wiatraczka a w zasilaczu mam tylko 2 kabelki czarny i czerwony a w normalnym mam 3 czarny czerwony i zolty i nie wiem jak to zrobic.

Czerwony od wiatraka do zoltego od molexa to jest to gdzie podlaczasz dyski,Cd-romy. a czarny od wiatraka do czarnego od molexa zaraz przy tym kolorze gdzie wsadzisz czerwony. W takim podlaczeniu wiatrak bedzie pracowal na 12V a jezeli czerwony od wiatraka wsadzisz do czerwonego od molexa to wtedy uzyskasz 5V.

Tu wiecej opisu

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8063

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi