wadim Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Witam stoje przed decyzja zakupu monitora, i mam pytanie jezeli moj tato ma firme zajmujaca sie przewozem to czy moge sobie pozniej odpisać go od podatku?? To by znacznie obnizylo koszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 z tego co ja sie orientuje (nie bijcie ;]) od tego roku nie mozna juz odpisywac czesci komputerowych od podatku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Z tego co ja uslyszalme od znajomego, to ponoc osobne czesci mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na firme i pewnie odpisac :) Ale nie mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> skladaka na firme, poniewaz nie posida jakiegos certyfikatu UE. I dlatego zestaw brany na firme bedzie kosztowal duzo drozej i nie bedzie w nim naszego konfigu :/ Ale tak myslac, to i tak mozna kupic skladaka ;) Wystarczy na kazda czesc osobna fakture ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> :P Tak mi sie wydaje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 widze zdanuia sa podzielone mi zalezy tylko na monitorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 ja powiem tylko tyle: w zeszlym roku podatkowym odpisalem sobie wiekszosc tego co mam obecnie w configu: axp1.7, 8rda, r9100, ram... i chyba tyle. Wszystko bylo brane na osobe fizyzna, na kazda czesc osobna faktura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Wrzucasz po prostu w koszty i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Tak jak Krootki powiedzial, w zaleznosci jak sie twoj tata rozlicza w firmie, czy co miesiac czy pod koniec roku, sprzet komputerowy mozna albo wrzucic w koszty (wtedy placi mniejszy podatek), albo odpisuje sobie vat w rozliczeniu rocznym (PIT). Jesli nie bral wczesniej monitora na firme to spokojnie moze go ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 dzieki z odpowiedzi, w kazdym badz razie weme fakture i jezli bede mogl rozliczyc sie to napewno sie ucieszcze pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Spoko może odliczyć sobie vat i podatek więc koszty zakupu bedą o wiele, wiele mniejsze. Wszystkie części do kompa kupiłem na FV na znajomego co ma firmę. On oddawał mi vat a sam odliczał od podatku. Wszyscy byli zadowoleni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Spoko może odliczyć sobie vat i podatek więc koszty zakupu bedą o wiele, wiele mniejsze. Wszystkie części do kompa kupiłem na FV na znajomego co ma firmę. On oddawał mi vat a sam odliczał od podatku. Wszyscy byli zadowoleni. acha to spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...