Skocz do zawartości
ArtifeX

neo + router

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam do Was takie pytanko. Zamierzam zalozyc neo128 i nie wiem jaki modem trzeba kupowac. czy ten na usb czy ethelnet? chce do tego dokupic - router/swit/accespint w jednym np taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32431702 jest on z wbudowanym switche wiec chce dwa kable pociagnac do dwoch komputerow a trzeci podlaczyc wi-fi. tak wiec moje pytanie dotyczy podlaczenia. jak to zmontowac. czy ten router co kupie podlacza sie zamiast tego co daja w zestawie czy musze kupic zestaw ze zlaczem ethelnet do tego dopiero podlaczyc moj acces point ? Z gory dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy musze ? glupi modem kosztuje 299. czy nie moge ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego na usb, dokupic tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32674045 i podlaczyc go jakos? czy musze kupic ST510 podlaczyc razem z acces pointem i dopiero wtedy cieszyc sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak podlaczysz modem USB do BEFW11s4 :idea:

Jesli chcesz miec modem podlaczony bezposrednio do jakiegop AP z routerem to kup modem ethernetowy.

Mimo wszystko polecam router na jakims linuxie, obecnie mam router sprzetowy w modemie ADSL D-linka DSL-500 gen.II i nie jest zadowolony, ma tez BEFW11s4 ale uzywam go tylko jako AP, mimo wszystko jak sie zbiore to zrobie router na linuxie (pewnie debian). Dlaczego? Jak cos sobie ciagne na jednym kompie to na drugim wszystko stoi kolkiem - zarzadzane pasmem jest kiepskie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi