humi Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam troche duzy problem... Mianowicie sprawdzalem na probe athlona 1250 mhz czy zadziala..pozniej spowrotem wlozylem swojego durona 1,2 ghz i zapomnialem podlaczyc gniazda od wiatraka do plyty glownej i moj duron pochodzil z 2 sekundy zaskrzeczal, smierdzialo przez chwile i na tym koniec.. przy probie ponownego uruchomienia juz z podlaczonym wiatrakiem slychac w ulamku sekundy jakis jek i nic nie startuje tylko na ulamek sekundy ruszy sie wiatrak i to wszystko.. jest jakas szansa na odratowanie go ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Chyba nie bardzo. Powodem nie było raczej to, że wentylator nie chodził przez 2 sekundy, ale to, że został źle założony. Płyty mają zabezpieczenia, i jak padnie Ci wentylator, to wyłączą kompa, ale muszą mieć czas na zadziałanie, a dobrze założony radiator go wydłuża. Podejrzewam, że źle założyłeś cooler i procek spalił się momentalnie. Pozostaje mieć nadzieję, że nie pociągnął za sobą płyty głównej, ale to skrzeczenie o którym piszesz nie wróży za dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 to zalerzy od płyty ale raczej duron pożegnał sie z życiem ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humi Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 plyta napewno nie padla (na szczescie) bo wlozylem tego athlona co przedtem sprawdzalem no i on chodzi...wiatrak raczej na bank byl dobrze zalozony bo zakladalem tak jak zakladam go zawsze a przedtem nie bylo problemu... kumpel mial kiedys podobny motyw z duronem tyle ze on odpalil kompa bez wiatraka i potem mial te same objawy co ja teraz, ale az mi sie wierzyc nie chce zeby on odrazu na starcie dostal taka temperature zeby sie spalil... a i chcialem dodac ze mam plytke Mercury KOB 266a FDSX czyli za dobrej firmy to ona nie jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 no to niech kolega zresetuje bios.. i tu nie chodzi o dostawanie temp tylko np nadkruszenie jadra :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 i ukruszene jadro smierdzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 a czy w 2 sec amd nagrzeje sie do 'temp smierdzenia'? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humi Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 resetowalem bios, probowalem na innym kompie sprawdzic i nadal tylko jęknięcie i nic pozatym (nic sie nie uruchamia). Teraz nic w nim nie smierdzi , smierdzialo w momencie jak go wtedy uruchomilem co pochodzil 2 sek i padl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Mi się wydaje, że to ukruszone jądro pooglądaj dobrze go... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 wydaje mi sie ze jest to mozliwe ze po 2s smierdzial, jezeli zalozyl radiator tak ze nie dotykal wogole procka i wyjasnialoby to wylaczenie i to ze juz nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humi Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 wczoraj obczyscilem rdzen bo mialem usmyrany pasta i zeczywiscie ukruszony w 2 rogach.. :/ tylko dziwne ze u innych poukruszany z kazdej strony a chodzi a u mnie tylko w 2 rogch i juz nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Chyba go ukruszyłeś zabardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a czy w 2 sec amd nagrzeje sie do 'temp smierdzenia'? :lol:tak, u znajomego sie plyta spierdzielila i podawala ~7,5V na proca :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a widzieliscie te filmiki co kolesie ustawaili jakies kosmiczne napiecia na procku (obraz nie wyrazny i dawno widzialem ale chyba 4V bylo tylko nie wiem jak to zrobili) i po 2s procka wywalalo w powietrze robiac dziure w mobo w miejscu gdzie byl socket i do tego dziura w stoliku na ktorym lezalo mobo? po czyms takim to i uwierze ze sie zjaral w 2s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter_oa Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a czy w 2 sec amd nagrzeje sie do 'temp smierdzenia'? :lol:tak, u znajomego sie plyta spierdzielila i podawala ~7,5V na proca :> nie mowimy tutaj o Xtremalnych warunkac... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Logan"]a widzieliscie te filmiki co kolesie ustawaili jakies kosmiczne napiecia na procku (obraz nie wyrazny i dawno widzialem ale chyba 4V bylo tylko nie wiem jak to zrobili) i po 2s procka wywalalo w powietrze robiac dziure w mobo w miejscu gdzie byl socket i do tego dziura w stoliku na ktorym lezalo mobo? po czyms takim to i uwierze ze sie zjaral w 2s Przecież to był fake, pod socketem była dziura i jakoś odstrzeliwali procka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...