s0lid Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam tu 3 propozycje i nie wiem na którą sie zdecydować. Te kilka zł róznicy mi nic nie robi. Najważniejsza jest dla mnie hybryda stabilnej i cichej pracy, wysoka wydajność a przedewszystkim niska awaryjność. Który mi poleciacie zatem? 1)Hitachi DeskStar 7K250 (ATA/100) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8566 2)Samsung SpinPoint 160 GB SP1614N (ATA/133) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8892 3)Maxtor DiamondMax +9 160 GB (ATA/133, 8MB) 6Y160P0 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7399 Dzieki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Bez dyskusyjnie Maxtor !!! Mam maxtorka i bardzo sobie chwalę wczesniej miałem Seagate Barracude i niby miała być taka cichutka i guzik, a teraz mam Maxtorka i jest cichy i wydajny..:):) Pozdrowionka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Na ATA100 Seagate barracuda 7 8MBcache jest troszke cichszy od hitachiego, ale troszke cieplejszy i wolniejszy . Na SATA Seagate są głośne. Maxtor - szybszy od seagate, wolniejszy od hitachiego, głośny, najcieplejszy. Samsung - nie miałem styczności :? . WD - nie miałem styczności :? . Dla siebie wziąłem hitachiego ata100 oraz barkę 7 ata100. Maxtor był za głośny, seagate sata za głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Z tego co sie orentuje to Spin Pionty sie chwali. Ale jak one sie spisuja to niestety nie powiem. Z tych trzech wyskow bralbym raczej Maxtora ze wzg. na wydajnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
me.wa Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Ja bym wziął Hitachiego - tylko niewiem jak z awaryjnością, moze sie ktoś wypowie na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Ja bym nabył Smsung/Hitahi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Caviar SE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lcf Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 hitachi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Maxtor :!: Sam takiego posiadam i jestem zadowolony :D U mnie temp. waha sie od 25* do 29*.... Wiec to chyba nie za duzo... Glosny tez nie jest... jak dla mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 ja kupiłem samsunga i jestem zadwowolony. jest szybki i cichy. nie polecam wd-majac ostatnie dyski sie zrazilem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 I tu chyba można podsumować :). Z tych co wymieniłeś: Wydajność: Hitachi, Maxtor Cisza: Samsung, Hitachi Ciepło ( a raczej chłodność) : Samsung, Hitachi Dla każdego coś miłego :wink: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiper Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Tez sie waham pomiedzy hitachi/samsung z tym, ze biore pod uwage Hitachi na ATA lub Samsung na SATA (cena bardzo zblizona). A co z tym miauczeniem hitachi'ego? ciagle wystepuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Poszukaj na forum, problemu już nie ma. Poza tym, nawet jak było to nie tyle przeszkadzało (bo to było naprawdę cichutkie) ale powodowało zaniepokojenie, czy dysk się nie sypie. Jak najpierw zostało to wyjaśnione a potem praktycznie usunięte to nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Wd caviar SATA :!: Ostatnio zakupiłem 120GB i jest bardzo szybki. Dodam jeszcze że niewiarygodnie cichy. 8O WD słyną ze swej wydajnośći, lecz nigdy nie należały do tych milczących (miła niespodzianka) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 dla mnie Hitachi DeskStar 7K250 (ATA/100) na agito są jeszcze tańsze Michal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Po serwisach widze ze do wyboru tylko Samsung. Caviara............szerokim łukiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a wiesz dlaczego? bo nikt normalny nie kupuje szajsunga, a Caviary kupuje wiekszosc osob i dlatego częsciej zdarzaja sie zwroty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 a wiesz dlaczego? bo nikt normalny nie kupuje szajsunga, a Caviary kupuje wiekszosc osob i dlatego częsciej zdarzaja sie zwroty... Wiec uwazasz mnie za nienormalnego ?? Odkad mam kompa zawsze siedzial w nich Seagate. Nie powiem zlego slowa. Ale ostatnio czytajac testy, testujac tez na wlasna reke doszedlem do wniosku ze przesiadam sie na Samsunga, bo: Tanszy 3 lata gwarancji chichy jak Seagate moze i bardziej. Wydajniejszy niz Seagate Chlodniejszy niz Caviar Seagate o Maxtorze nie wspomne. A co do serwisow to uwierz mi sprzedaje duzo WDC, bo tanie, ale i duzo Samsungow, gdyz polecam klientom. I co ?? WDC mi wraca jako dysk, a po Samsungi wracaja klienci ktorym obecne dyski przypasily. Co jak co, ale narazie WDC pod moj dach nie zawita. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 a wiesz dlaczego? bo nikt normalny nie kupuje szajsunga, a Caviary kupuje wiekszosc osob i dlatego częsciej zdarzaja sie zwroty... No tos chlopie przywalil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 hitahi potem samsung :) ja polecam samsunga cichutki jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Wiec uwazasz mnie za nienormalnego ?? Odkad mam kompa zawsze siedzial w nich Seagate. Nie powiem zlego slowa. Ale ostatnio czytajac testy, testujac tez na wlasna reke doszedlem do wniosku ze przesiadam sie na Samsunga, bo: Tanszy 3 lata gwarancji chichy jak Seagate moze i bardziej. Wydajniejszy niz Seagate Chlodniejszy niz Caviar Seagate o Maxtorze nie wspomne. A co do serwisow to uwierz mi sprzedaje duzo WDC, bo tanie, ale i duzo Samsungow, gdyz polecam klientom. I co ?? WDC mi wraca jako dysk, a po Samsungi wracaja klienci ktorym obecne dyski przypasily. Co jak co, ale narazie WDC pod moj dach nie zawita. EOT a co pada w Caviarach ? :wink: no, ale przynajmniej nick masz dobry :) tańszy?:)) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8892 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6409 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 a wiesz dlaczego? bo nikt normalny nie kupuje szajsunga, a Caviary kupuje wiekszosc osob i dlatego częsciej zdarzaja sie zwroty... No tos chlopie przywalil...przejzyj sobie podział rynku dysków twardych i zobacz, kto najwiecej sprzedaje :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 dla mnie Hitachi DeskStar 7K250 (ATA/100) na agito są jeszcze tańsze Michal Mój głos na Hitachi - mam 160 i sobie chwalę (miałem już kilka WD 80SE i kicha, miałem maxtora 80GB i chrupał, Hitachi najszybszy z tych co miałem i najcichszy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Czy w takim razie moje wd caviary są poświęcone :roll: bo jakoś nie mam z nimi problemów :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ja mialem z WD1200JB-00DUA3 i WD1200JB-00EVA0 ale teraz wymienilem, mam WD 1200JB-00GVA0 i jest gitara taka sama elektronka, ale z innym firmware jest w 160-tkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 no, ale przynajmniej nick masz dobry :) tańszy?:)) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8892http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6409 Masz jakies uprzedzenia?? Nie raz juz tlumaczylem pochodzenie tego nicka. Wez poprawke na dwie duze litery AN. Zreszta i tak nie zrozumiesz. Nie pokazuj mi cen z Komputronika. Ja wiem co mam u siebie, a ze kupuje wlasnie u sibie to inne cenniki tymbardziej netowe mi wisza. A do tego co pada w Caviarach to wiesz co ?? NI INTERESUJE mnie to. Moze w nich nawet padac mucha w silniczku. Dysk NIE DZIALA i koniec. Teraz rozumiesz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Mam Samsunga 160gb na Sata i powiem jedno - czuje tak jak by go w ogole nie bylo :) Glowice slychac jak sie przystawi ucho do dysku, temp dysku w czasie pracy nie przekracza 25 stopni. dziala szybko i sprawnie. W niedlugim czasie planuje dokupic jeszcze jeden i polaczyc w RAID 0. Nie znam sie na Maxtorach, chociaz slyszalem bardzo duzo dobrego o tych dyskach, jesli jednak chodzi o cisze, to Samsung bije wszystkich jak Lewis Golote.Go Samsung! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbuda Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 a wiesz dlaczego? bo nikt normalny nie kupuje szajsunga, a Caviary kupuje wiekszosc osob i dlatego częsciej zdarzaja sie zwroty... Zwroty zdazaja sie czesciej, bo dyski czesciej padaja. Mialem dwa Caviary, co prawda dawno temu (13gb) i oba po roku pracy mialy juz po ok. 11gb. Kicha. A Samsung sie sprawuje. Poza tym, caviarniane glowice smierdza, pracuja jak mlynki do kawy i wcale to wydajnosci nie poprawia. To tak jak z zasilaczami Codegena, niby to tez sa zasilacze, ale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ja jestem w trakcie zakupu po kosztach(320zl) nowego dysku MAXTOR 120 GB 7200 8MB CACHE ATA 133. Slyszalem,ze sprawuja sie dobrze wiec kiedy bede go mial na stale w kompie zdam raport ;) BTW http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/dys.../strona-21.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A ja mam pytanie do osób które mają którąś z 160GB SATA/ATA ponad 6 miesięcy. Jak z głośnością/awaryjnością??? Bo każdy nowy dysks jest cichy i bezproblemowy :P Mój WD800JB też zaczoł chałasować po ok 10 miesiącach. A teraz (po 16) zaczyna nawalać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...