Galek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Ostatnio zlozylem kompa w sumie jeszcze nie do konca ale... Barton 2800+ @2200 przez FSB do tego pentagram 92CU i pelny obieg powietrza trzyma mi 36 C, ASUS A7V880 VIA KT880, 512 DDR Hynix 400, GeForce2 MX 400, 120 baracuda sata, SB live, rubicon 300W. Jka z tych parametrow wyciagnac optymalne ustawienia?? Mnoznik juz sprawdzalem i chyba nie da rady zmienic. I czy lepiej zmienic pamieci na 2X256 do duala czy dokupic jeszcze jedna 512 taka sama?? I jak mozna zdjac blokade mnoznika z tego bartka?? I czy przy ewentualnym kreceniu napieciem procka ten zasilacz wystarczy?? Prosze o pomoc :) Zas planuje zmienic grafike na Radeon 9600 pro sapphire 128, zy todobra karta?? Sorry ze tak wiele pytan ale jestem poczatkujacy :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 ja na twoim miejscu w ogóle bym tego zasilacza nie podłaczał nie mówiąc o kręceniu pamięć lepiej dokup 512 żeby odblokować mnożnik musiałbyś go przerobić na mobile i wtedy softem pod windą możesz zmieniać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 OK, to w takim razie jaki zasilacz jest w miare niedrogi i dobry :?: I jak przerobic procka na mobila :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=576...t=barton+mobile jeśli chodzi o zasilacz to chieftec 1136h spokojnie da rade (ok 150zł) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Zas planuje zmienic grafike na Radeon 9600 pro sapphire 128, zy todobra karta?? Sorry ze tak wiele pytan ale jestem poczatkujacy :? Mysle ze bardziej ekonomicznym rozwiazaniem bedzie Radek 9550 jakiej firmy to juz niech wypowiedza sie eksperci 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 co do 9550 to gigabyte bo ma dobre timingi co czyni go troche wydajnym od hisa i sapphira , sapphire ma glosny wentylek ale swieci na niebiesko , his ma iFan czyli madrego wentyla ktora jest znosny , gigabyte pozbawiony wentyla jest calkiem nie slyszalny , z kazda karta jest zabawa , te 9550 co wymienilem maja potencjaly do oc ale jesli ktos kchce kupic ta karte i jej nie krecic to powiem ze troche ta karta sie marnuje :) , gdybym mial brac 9550 od nowa to wybieral bym miedzy HIS a GIGABYTE (pod warunkiem ze pamieci to hynixy 4ns) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Na standardowym 2800+ osiągnąłem 2593Mhz czyli 207 x 12,5 na 1,95v ROCK STABLE Powyżej wywala prima, a i napięcia nie chcę zwiększać powyżej granicy bezpieczeństwa AMD. Życzę jeszcze lepszych rezultatów. Może jak biosik na NF7 zmienię to pójdzie więcej :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Dzieki za odpowiedz :lol: Ale mam jeszcze pytanie, mam w sumie 650zl na zasilacz i katre, chiefteca sprawdzalem i kosztije jakies 180 w necie, czyli zostaje mi na karte 450 jak nie troche wiecej, tak wiec czy zostac przy gigabite 9550, czy szukac lepsiejszej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Szukać Gigabyte, bo naprawdę lepszej za te pieniadze nie kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 mozesz jeszcze poszukac 9600pro od gigabyta ale tylko gigabyta , moze gdzie znajdziesz do 470zl , jak znajdziesz to bier i sie nie zastanawiaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Dzieki za wszystkie rady, tak zrobie kupie chiefteca i poszukam gigabyte 9600pro bo widzialem za 490 w necie to moze na wgk bedzie taniej :lol: NIc jak zwykle chetny wiedzy, czy w bartonie 2800 ktorego mam, zeby odblokowac mnoznik to trzeba polaczyc druga od prwej pare mostkow L5, czy tez jakies inne mostki :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...