Skocz do zawartości
Slayer

Quake 3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

sparingow sie nie umieszcza na stronce :angry:

amd to wasz sponsor? B)

1) Dlaczego? Widziałem już kilka stron ze sparingami.

2) NIEEE ;) Mówiłem już - nie jesteśmy fanatykami AMD. A rozrszyfrować to można tak : Armia Masowej Destrukcji - może nie zawsze pasuje podczas gry ( ;) ) ale miało być oryginalne i NIE o szatanie (wcześniejsze nazwy były o szatanie !SERIO! - to chyba przez zespół muzyczny Szatan Każe [jak ktos chce to zapodam linka ;) ]).

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jakich klanow strony ogladales, ale najlepszy polski klan q3 wszechczasow (the shadows - t5) na pewno nie umieszczal screenow ze sparingow na stronie. przypuszczam ze reszta czolowki tez (synth, 666, ff, logitech itp). reszta w sumie to leszczyki :D

co do amd pytalem o sponsoring a nie o fanatyzm B) anyway gl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

nie wiem jakich klanow strony ogladales, ale najlepszy polski klan q3 wszechczasow (the shadows - t5) na pewno nie umieszczal screenow ze sparingow na stronie. przypuszczam ze reszta czolowki tez (synth, 666, ff, logitech itp). reszta w sumie to leszczyki :D

Screeny nie są ze sparingów! A co to fanatyzmu to na jedno wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniales o dioxidzie: Matrox, Sting, Dave, Bush i inni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to fanatyzmu to na jedno wychodzi.

fanatyzm - zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania odmiennych.

co to ma wspolnego ze sponsoringiem? :wink:

Zapomniales o dioxidzie: Matrox, Sting, Dave, Bush i inni.

i ja :D ale q3 juz nie dotykam. w q4 matr0x i sting graja w simplus, dave w ff a bush sie obija :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy żeby zagrac w quake 3 arena trzeba miec zainstalowanego zwyklego quake 3? Bo mi wywala jak ładuje sie w konsoli taki bład user mode is 4 expected 3, o co chodzi?

Edytowane przez raf33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ktoś zainteresowany insta 1.31? Jak coś to moge serwer postawic. Selfknockback na 150 zeby mozna było troche poszaleć ;)

Ja mogę grać, może i jestem słaby ale do gry zawsze chętny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko co jest grane z Q gdy przy łaczeniu z prv serverem wyskakuje błąd pisze że srver użwa protokołu 66... zainstalowałem Q3 Point Release_Jan1300 ale problem jest nadal ten sam, moze ktoś dorzdzi co zrobić (na inne servery wchodzi ok (te które wykryw automatycznie) ale na prywatny po IP nie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam pytanko, czy sa jeszcze w Polsce jakies fajne serwerki tej gry ?? chodzi mi konkretnie o OSP CA na 1.32 (o ile nowszy nie wyszedl, ale pewnie nie). pytam poniewaz nie gralem od ponad 1,5 roku - studiuje we wrocku a admin mojego lacza blokuje wszystkie porty poza WWW, GG i email - a najlepszy serwis o tej grze tzn. q3arena.gry.wp.pl nie dziala :(

edit: kiedys najlepiej sie gralo na serwerach: TELEFONIA DIALOG (27960-27966)

edit2: @..user...: z tego co pamietam to blad protokolu 66 wynikal z tego ze pewnie uzywasz wersji 1.31 a serwer stoi na 1.32 (Point Release 1.32)

Edytowane przez partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quake.imro.pl

sciagnij sobie the all seeing eye, swego czasu napisalem nawet o tym progsie artykul (lamerski ale jest :D), jakbys mial problemy polecam

http://quake.imro.pl/iu/?id=11&akcja=r&ida=737&kat=1

Edytowane przez macr0n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze mi ktos powiedziec dlaczego jak odpalam q3 to mam texturki na 3/4 jakosci i filtrowanie na bilinear?

jak zmenie wartosci na wyzsze po odpaleniu jakiejs mapki dalej nie mam textur na maxa :|

w sterach ustawienia jakosci na max i klapa....

nigdy czegos takiego nie mialem

moze wina sterow do grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio sobie towarzysko pogrywam w Q3, jest fajnie, ale

czy są jakieś mody lub sztuczki poprawiające wygląd quaka, narazie pobawiłem się plikiem .cfg wg jakiegoś tam poradnika, w sterowniku wymusiłem aa4x i anizo8x, gra wygląda już świetnie, ale chcę więcej! Nie chodzi mi o żadne pro mody itp. "cziterstwo" (które i tak by mi nic nie dały) tylko o poprawę wyglądu tej wspaniałej gry, choć dobrze by było by mnie przez tego moda nie banowano :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana grafiki to nie czitowanie. Mody jak CPMA czy RA3 to swietna sprawa ale trzeba lubic tego moda (ja nie cierpie i wole vq3), co do zmiany grafiki to te wymuszenie Anizo nic Ci nie da ,bo gra zdaje sie tego filtrowania nie obsluguje. Ale kiedys wyszla paczka tekstur, ktora podmieniala w oryginalnych mapach akurat pod Anizo czyli q3dm1,2,3,6,17 etc.. Ale szczerze to wyglada prawie ze tak samo. Nie wiem moze jest cos nowszego teraz.

Zobacz sobie mapy do OSP czy CPMA bo te wygladaja o wiele ladniej niz te klasyczne. Chociaz ja tam w q3 na grafike nie patrze bo po co ? Ba nawet zmniejszam r_picmip do 3 bo mi sie lepiej gra. Ja niestety nie pamietam jak ta paczka tekstur sie nazywala (google Ci pomoze). Moze mess bedzie wiedzial ale on chyba tez nie patrzyl nigdy na grafike w q3 jak kiedys gral tylko jakby tu zdobyc jakiegos ladnego fraga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AF dziala ? Ja jakos nie widze roznicy. Co do AA to sie zgodze. Jak wymusze to widac roznice.

Tak . JA mam zwykle ustawione AF 16 i AA 4 .

ps. reszta detali na max ( tekstury 32 bit )

synchronizacja włączona ...

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AA i AF działają w q3 doskonale, tyle że wyższych ustawień niż aa4x i af8x nie ma sensu dawać bo różnica jest dla mnie niedostrzegalna. Z ciekawszych rzeczy które da się uzyskać w configu to włączenie dynamicznych cieni, podostrzenie teksturek, oraz znaczna poprawa geometrii i gra wygląda już prawie jak UT2004 więc doskonale jak na 6 - latka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam wyłączone wszystko co się da w grach online, dobra grafika tylko przeszkadza, niezależnie czy to CS, Q3 czy ET.

AA jest zdecydowanie zalecane , to brak AA przeszkadza. Co do tekstur i AF to faktycznie jeśli ktoś chce mieć max wyniki to powinien ustawić najgorszą jakość jaką się da - ale czy takie granie to jeszcze przyjemność ?

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy takie granie to jeszcze przyjemność ?

Hm. Jeżeli gra się 1on1 w ligach, to dostosowanie swojego cfg idealnie do zabijania to kluczowy element. Tam nie ma miejsca na jakiekolwiek wachania, wszystko ma służyć większej celności, opanowaniu i kontroli. Wiadomo, nikt 4fun nie będzie się męczył na takich detalach i ustawieniach, ale są miejsca gdzie nie ma sentymentów do AF, AA i tekstur w wysokiej jakości B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi