Skocz do zawartości
Slayer

Quake 3

Rekomendowane odpowiedzi

To mozna zmienic :P r_nomip 25 i po problemie :P do tego chyba cg_altLightning "2" [tak mam w cfg ale nie pamietam czy to ta opcja wlasnie robi taki cieniutki spaw ktorego uzywam ;)]

Ustawcie tez sobie lighting-a na 1 ;) cienkie to to nie jest...ale ładne :D!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sterach looknij, czy niemasz włączonej takiej opcji "wyłącz obsługę procesora w aplikacjach 3d" czy jakoś tak, jak jest włączona to ją wyłącz, ja miałem ją włączoną i wszystkie gry chodziły ok, ale jak zapuściłem quake 3 to intro i menu chodziło tak że nawet niewłączałem quake ( 2 - 3 fps - y) teraz mam to wyłączone i jest ok :) Pozrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajta mnie uwaznie all. Jego MX 400 jest jebniety i miewa humorki:D wiec sie tym nie przejmujcie.

Pentium 4 3.06Ghz, 512 ddram, GeForce 4 Ti 4600 128 mb ddr, Western digital 200GB, Monitor płaski 19 calowy LG, Lite-on 52x32x52, Creative MEGA WORKS 5.1 THX 550D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie odnosnie Q3 Arena.

Ostatnio odpalilem Q3 i sobie troche pozazynalem.

Znalazlem tez polecenie konsoli co pokazuje w rogu ekranu FPS.

Widniala tam liczba 9* co zmienialo sie bardzo szybko. Liczba dziesietna 9 stala nieruchomo, a liczba jednosci migala w zakresie 0-9.

Znajomy powiedzial mi ze w Q3A jest jakis tryb testowy, ktory wylicza FPS.

Czy naprawde jest cos takiego, a jezeli jest to jak to uruchomic?

Czy poprostu to byl wlasnie ten konkretny test FPS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamietam q3 maial limit fps... nie pamietam juz jak sie dokladnie nazywalo ale poszykaj w configu powinienes dojsc do tego.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyzej 120 to raczej nie zauwazysz roznicy , to juz za duze liczby dla oka. Ale dobrze jet miec STAŁE 125, odswiezanie zedu 100-120 oraz dobra mysz typu logitech MXna ps2 z max refresh. Wtedy gra sie naprawde wybornie z maksymalna plynnoscia :) tylko odpalic promode i ceiszyc sie starfe jumpami, bunny hopami, pizgac duele i cwiczyc tricki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy tak roznice nie jest trudno zauwazyc. moze nie po wyswietalnej grafice, ale po samej grze i zachowaniu poruszania sie w niej. ja przynajmniej zauwaze, ze cosik nie tak i nie wyciaga tych 120 fps'ow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy tak roznice nie jest trudno zauwazyc. moze nie po wyswietalnej grafice, ale po samej grze i zachowaniu poruszania sie  w niej. ja przynajmniej zauwaze, ze cosik nie tak i nie wyciaga tych 120 fps'ow.

po pewnym czasie "to sie widzi" ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy tak roznice nie jest trudno zauwazyc. moze nie po wyswietalnej grafice, ale po samej grze i zachowaniu poruszania sie  w niej. ja przynajmniej zauwaze, ze cosik nie tak i nie wyciaga tych 120 fps'ow.

po pewnym czasie "to sie widzi" ;]
wlasciwie nie "widzi", ale "czuje" :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi