Skocz do zawartości
Slayer

Quake 3

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm a wiesz że to zależy od Point Relase'a ?? u mnie tez tak było . Korzystając z pionta musisz miec tą samą wersje jaką ma server na który wchodzisz . U mnie pisało " Game protokol 16 , cannot load game " a na innych serverach chodziło normalnie . Tak samo jest z niektórymi modami , ma sie więcej zawodników i chce sie z nich skorzystać to pokazuje albo Sarge'a albo gra sie nie ładuje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wejde to punk buster pisze że kickuje za non standard charakter (strasznie szybko to robi więc nie jestem pewien)? a jak wywali to pisze not connected to server

jak nie widzisz to wcisinj tylde i page up przewin do gory i zlokaj co pisze.

ale prawdopodobnie jak ci wywala "non standad charakters" to masz w nicku albo slowo zakazane na serwerze albo nie dozwolony znak.

polecam tez opcje pb_sv_update jak kolego wczesniej wspomnial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a wiesz że to zależy od Point Relase'a ?? u mnie tez tak było . Korzystając z pionta musisz miec tą samą wersje jaką ma server na który wchodzisz . U mnie pisało " Game protokol 16 , cannot load game " a na innych serverach chodziło normalnie . Tak samo jest z niektórymi modami , ma sie więcej zawodników i chce sie z nich skorzystać to pokazuje albo Sarge'a albo gra sie nie ładuje :(

zaznacz opcje allow download i to co ci brakuje sciagnie sie samo z serwera i bedzie chodzic dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ja to wiem , pisze tylko jak czasem jest i co może być przyczyna wywalania z severów . W Q ]I[ Arena nie gram już ze dwa miechy wiec mnie to nie dotyczy . Więcej grałem na różnych modach np ReilArena , a później na True Combat . Q]I[ nadal rządzi , nie znalazłem lepszej strzelanki na multiplayer . Nawet Ut2003 sie chowa przed starym Qwakiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już działa. znalazłem jakis cd key  i działa :) aha - pozatym chyba wywalał bo nie miałem żadnej płytki w cdku

to pewerni cie kickuje za duplicated cdkey albo nieporpawny. ja gram zawsze bez cd i chodzi normalnie. zalatw sobie orginala i bedziesz mial swiety spokuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak uruchomic mod po prostu ?

Pliki z modem umieszczasz w katalogu c:program filesquake III arenaunfreeze

Ale same pliki do tego katalogu. Bo czesto dzieje sie tak, ze tworzysz katalog a unzip stworzy katalog sam i w sumie bedziesz mial unfreeze w unfreeze. A wtedy nei bedzie dzialac.

No i wchodzisz do q3 i tam masz mods. Wlazisz i odpalasz unfreeze.Czyli jak uruchomic mod po prostu ?

Ale same pliki do tego katalogu. Bo czesto dzieje sie tak, ze tworzysz katalog a unzip stworzy katalog sam i w sumie bedziesz mial unfreeze w unfreeze. A wtedy nei bedzie dzialac.

No i wchodzisz do q3 i tam masz mods. Wlazisz i odpalasz unfreeze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak uruchomic mod po prostu ?

No i wchodzisz do q3 i tam masz mods. Wlazisz i odpalasz unfreeze.Czyli jak uruchomic mod po prostu ?

No i wchodzisz do q3 i tam masz mods. Wlazisz i odpalasz unfreeze.

hehe ale namieszales (unfraz w unfrez :P) ale wszystko lux wytlumaczone. 8)

mozesz jeszcze dodac, do skrotu x:sciezkadokataloguq3quake3.exe +set fs_game xxx ( za xxx wpisac nazwe katalogu z modem albo moda) i wtedy od razu uruchomi ci sie q3 z modem. nie czeba gl wlanczac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, wrzucilem do D:q3ufreeze-beta6 . Daje na Mods, na liscie jest Ufreeze Tag 1.0, Load, no i tera wybieram mape zaczynam grac i dalej takie samo fragowanie jak wczesniej jest tylko ze sie zamraza. A mi chodzi o ten mod ze sa tylko same raile.

Tak wogole thx ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Instagib to jest ze sa raile i sie normalnie fraguje a mi chodzi o ufreeze ze tez sa raile ale sie tylko zamraza.

drogi kolego yarazz jak z takimi :P problemami to moze sie udasz na www.q3arena.gry.wp.pl na ich board. tam masz pelno takich pytan i odpowiedzi.

a jesli chodzi o tego ufreeza (czy jak mu tam) to zeby chodzil na same raile to poszukaj komendy (dokladnie czeba napisac kazda do innej broni) co zastepuje bron na wypisana przez ciebie i ustaw same raile. wtedy ci zastapi wszystkie inne bronie railem. ja tak przynajmniej robie na osp jak chce pograc na same rakiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie :) . Mam zainstalowany patch 1.32 ale dalej mi pika przy trafieniu ;) Kiedyś wydawało mi się, że po zpaczowaniu to znikło. Jest na to jakaś komenda? Dodam, że mam też zainstalowany dodatek Team Arena i tam jest tak samo- a patch zadziałał także tam ( konsola- wersja gry 1.32). Help? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byc moze i to sie da wylaczyc, tylkoz e tego sie nie powinno wylaczac bo to jest jak najbardziej potrzebne... i to nie jest wina czy tez zaleta patcha, to jest i mus byc to jest ulatwienie a nie bug, a z tego co pamietam to jest na to koenda ale nie konca pamietam jaka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w konsoli ( zazwyczaj pod tylda ... )

/timedemo 1

/playdemo <nazwa demo>

albo przez menu wejdz sobie w demosy i wlacz jednego

jak siem skonczy test ... uaktywnij konsole - zobaczysz ile FPSikow ci sie wyciagnelo ...

proponuje tesh ustawic ... /cg_maxfps 125 ( nie pamietam na pewno czy cg_ czy com_ - dawno nie gralem ) przy tym ustawieniu da sie wskoczyc np na dm13 po megahelta z nizszego poziomu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie  :) . Mam zainstalowany patch 1.32 ale dalej mi  pika przy trafieniu ;) Kiedyś wydawało mi się, że po zpaczowaniu to znikło. Jest na to jakaś komenda? Dodam, że mam też zainstalowany dodatek Team Arena i tam jest tak samo- a patch zadziałał także tam ( konsola- wersja gry 1.32). Help? 8O

Za Boga nie wiem o jakie PI-PI-PI ci chodzi bracie :).......jakbyś dał odgłos paszczowy to moze bym ci pomógł :);......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jemu chyba chodzi to to pi pi pi :P co sie robi jak sie trafi przeciwnika. jak tak to ppogrzep w paku ktoryms poszukaj tan sam dzwiek i usun go. ale wtedy nie bedziesz wchodzil na wszystkie serwy (pure serwer) bo bedziesz mial zmienione paki co nie jest dozwolone na grze w necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mojemu q3 od<span style="color:red;">[ciach!]</span>liło i jak dam gamma powyzje jeden to się robi ciemno! jak dam poniżej to jeszcze ciemniej!!! Reinstalowałem sterowniki, pointrealase i nic!!! Help ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee... wiem! Gram w q3 długo bardzo zawsze na gammie ok 1.3-1.4 Ale mój problem polega na tym że jak teraz podniose powyżej jeden to się robi ciemniej!!! Im większa gamma tym ciemniej!!!! coś się mi pojebało strasznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi