pl00b00 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 pobaw sie z r_intensity, r_overbrightbits i r_mapoverbrightbits. przy niektorych ustwaieniach (chbya mapoverbrightbits) robi sie strasznie ciemno, bo zmniejsza sie ilosc swiatel "odchopdzacych" od scian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Jak da ignorefhgamma 1 to chyba r_gamma nie bedzie aktywne wiec nic nie zmieni. Zmien r_intensity na wiecej. jak da r_ignorehwgamma to wtedy ustawienia karty sa resetowane i licza sie tylko ustawienia z q3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Problem rozwiazany! jak sie da overbrightbits 0 lub 0.1 to gamma dziala normalnie. Przy innych wartosciach im wieksza gamme dawałem tym gorzej bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Problem rozwiazany! jak sie da overbrightbits 0 lub 0.1 to gamma dziala normalnie. Przy innych wartosciach im wieksza gamme dawałem tym gorzej bylohie hie mowilem :P jestem swiezo w tych ustawieniach bo ostatnio siedzialem 4 dni i grafe do konfiga ustawialem (bo zobaczylem u kumpla) ale nie doszlem do tego jak on to ma. zreszta on sam niewie bo sie mu samo jakos zrobilo:P podpowiedz: dajcie sobie oswietlenie lightmap a potem r_lightmap 1. fajny efekt tylko nie moge se go dograc jak mi odpowiada, wiec siedze na vrtexie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Ostatnio bawilem sie configiem i zrobilem mix configow jakichs graczy. Wrzucilem do swojego te komendy, ktore uwazalem za przydatne i teraz jak gram, a gra mi sie zaczepiscie, co jakis czas w lewym gornym rogu pojawia sie na zolto blad: "WARNING: Re_AddPolyShader to scene, No Shaders!". Nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie spadek fps'u ze 150 do 50 klatek! Fps spada tylko, gdy wywala ten blad. Czy ktos wie jakie polecenie moze powodowac ten blad, bo nie chce mi sie sprawdzac calego configu, chociaz sprawidzlem chyba ze 20 komend. Z gory dzieki za pomoc ps mam patcha 1.31 reinstalka queja nie pomaga stery to catalysty 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Najprosciej beczi jak se zrobisz od poczatku bo moze to byc doslownie kazda komenda. Na dodatek moze to byc komenda po wpisaniu ktorej trzeba wpisac inna (tak jakby zalezne od siebie sa niektore). Zresetuj konfig poleceniem cvar_restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Od poczatku?? Chyba zwariuje :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Od poczatku?? Chyba zwariuje :evil: hehehe moje współczucia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 nie wiem co sie stalo, ale juz jest ok. I to dzieki tej komendzie co mi Kaeres zarzucil. Wielkie dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 Mom taki problem jak próbuje załorzyć na Q3 serwer na internet to wyskakuje mi okienko z takim tekstem podobne do tego jak się na początku ładuje q3 ,wklejam tylko ostatnią linijkę "Hitch warning: 525 msec frame time". Ten sam problem jest jak chce założyć serwer na LAN, jak w dedicated dam "none" to "niby" działa. Help me. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 O to chodzi. W ten sposob zalozyles serwer. Teraz sie mozesz do niego podlaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 27 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2003 server dedicated wlasnie tak wyglada, stoi sobie osobne i dopeiro musisz sie mozesz sie podlaczyc a jak zrobisz dedicated none to serv bedzie tak dlugo stal jak dlugo ty ebdziesz w grze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Witam mam taki problem hm moze to smieszne ale niemoge grac w quake3 moja konfiguracja jest pod spodem nierozumiem czemu mam 2fps'y????????? czy ktos zna odpowiedz na to pytanie? macie tez taki problem? gra sie odpala ale chodzi tak ze pozal sie boze piszcie moze cos sie dowiem bo prubowalem wszystkiego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 tak na marginesie to nawet menu mi skacze smieszne co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Nie ten dzial forum, powinienes w gry to zamiescic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Moze masz wlaczone AA? Ja mam w drugim kompie taka karte i w 1024x768 mam 35 FPS. Jade na sterach 14.61 i DX8.1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 r_nocull 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 albo moze jeszcze com_max fps xx , za xx inna wartosc niz 2 :P np 120 albo 85 alb 134 albo 54. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Kiedyś miałem tak samo ze wszystkimi grami w ogl usunąłem sterowniki do karty zainstalowałem jeszcze raz i po kłopocie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 A sproboj przeinstalowac sterowniki dzwiekowki, ja mialem tak w mafii, ze przez dzwiekowke mialem 1fps :oA sproboj przeinstalowac sterowniki dzwiekowki, ja mialem tak w mafii, ze przez dzwiekowke mialem 1fps :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Moze masz wlaczone AA? Ja mam w drugim kompie taka karte i w 1024x768 mam 35 FPS. Jade na sterach 14.61 i DX8.1. :P sorki ale po co podajesz wersje directax quake na opengl chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nastuk Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 wszystkie detonatory wyprubowalem i nic ale koles wpadl do mnie ze zwykla gf4 mx 440 se i chodzi dobrze to wina grafiki pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 wszystkie detonatory wyprubowalem i nic ale koles wpadl do mnie ze zwykla gf4 mx 440 se i chodzi dobrze to wina grafiki pozdro! Stary, ja na swoim konfigu mam 60FPS przy 1024x768x32 i wszystko na max; przy 800x600x32 (i wszystko max), czyli tak jak gram mam jakieś 90FPS. Coś masz ostro powalone w ustawieniach. Naturalnie VIA 4in1 masz zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 nastuk, kumpel ma mx400 i smiga mu q3 jak ta lala, do tego ma durnia 800 i gra sobie w 1024x768 na med detalach przy jakis 60fpsach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 przeinstaluj Quake i zobacz, ja nigdy nie miałem z Q3 takich problemów, może ten twój genialny 2MX siada??? :P :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 nastuk, kumpel ma mx400 i smiga mu q3 jak ta lala, do tego ma durnia 800 i gra sobie w 1024x768 na med detalach przy jakis 60fpsachu mnie tez smiga jak trza :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 moge ci wyslac swoj cfg jak chcesz, daj maila , ja mam stale 125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ya tez mam 125 :P tylko ja gram na fajnych detalach ;) .... tzn na takich mi sie dobrze gra nie lubie detali miec ;) r_picmip 5 r_fullbright 1 i pare innych bajerkoff ;)... wrzuccie sobie tekomendy podczas gry :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 r_picmip 9 :) to lubie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...