Skocz do zawartości
Slayer

Quake 3

Rekomendowane odpowiedzi

Jak da ignorefhgamma 1 to chyba r_gamma nie bedzie aktywne wiec nic nie zmieni.

Zmien r_intensity na wiecej.

jak da r_ignorehwgamma to wtedy ustawienia karty sa resetowane i licza sie tylko ustawienia z q3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiazany! jak sie da overbrightbits 0 lub 0.1 to gamma dziala normalnie. Przy innych wartosciach im wieksza gamme dawałem tym gorzej bylo

hie hie mowilem :P jestem swiezo w tych ustawieniach bo ostatnio siedzialem 4 dni i grafe do konfiga ustawialem (bo zobaczylem u kumpla) ale nie doszlem do tego jak on to ma. zreszta on sam niewie bo sie mu samo jakos zrobilo:P

podpowiedz:

dajcie sobie oswietlenie lightmap a potem r_lightmap 1. fajny efekt tylko nie moge se go dograc jak mi odpowiada, wiec siedze na vrtexie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio bawilem sie configiem i zrobilem mix configow jakichs graczy.

Wrzucilem do swojego te komendy, ktore uwazalem za przydatne i teraz jak gram, a gra mi sie zaczepiscie,

co jakis czas w lewym gornym rogu pojawia sie na zolto blad: "WARNING: Re_AddPolyShader to scene, No Shaders!".

Nie przeszkadzaloby mi to gdyby nie spadek fps'u ze 150 do 50 klatek! Fps spada tylko, gdy wywala ten blad. Czy ktos wie jakie polecenie moze powodowac ten blad, bo nie chce mi sie sprawdzac calego configu, chociaz sprawidzlem chyba ze 20 komend.

Z gory dzieki za pomoc

ps

mam patcha 1.31

reinstalka queja nie pomaga

stery to catalysty 3.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprosciej beczi jak se zrobisz od poczatku bo moze to byc doslownie kazda komenda. Na dodatek moze to byc komenda po wpisaniu ktorej trzeba wpisac inna (tak jakby zalezne od siebie sa niektore).

Zresetuj konfig poleceniem cvar_restart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mom taki problem jak próbuje załorzyć na Q3 serwer na internet to wyskakuje mi okienko z takim tekstem podobne do tego jak się na początku ładuje q3 ,wklejam tylko ostatnią linijkę

"Hitch warning: 525 msec frame time".

Ten sam problem jest jak chce założyć serwer na LAN, jak w dedicated dam "none" to "niby" działa.

Help me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam taki problem hm moze to smieszne ale niemoge grac w quake3 moja konfiguracja jest pod spodem nierozumiem czemu mam 2fps'y????????? czy ktos zna odpowiedz na to pytanie? macie tez taki problem? gra sie odpala ale chodzi tak ze pozal sie boze piszcie moze cos sie dowiem bo prubowalem wszystkiego !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sproboj przeinstalowac sterowniki dzwiekowki, ja mialem tak w mafii, ze przez dzwiekowke mialem 1fps :oA sproboj przeinstalowac sterowniki dzwiekowki, ja mialem tak w mafii, ze przez dzwiekowke mialem 1fps :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie detonatory wyprubowalem i nic ale koles wpadl do mnie ze zwykla gf4 mx 440 se i chodzi dobrze to wina grafiki pozdro!

Stary, ja na swoim konfigu mam 60FPS przy 1024x768x32 i wszystko na max; przy 800x600x32 (i wszystko max), czyli tak jak gram mam jakieś 90FPS. Coś masz ostro powalone w ustawieniach.

Naturalnie VIA 4in1 masz zainstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ya tez mam 125 :P tylko ja gram na fajnych detalach ;) .... tzn na takich mi sie dobrze gra nie lubie detali miec ;)

r_picmip 5

r_fullbright 1

i pare innych bajerkoff ;)... wrzuccie sobie tekomendy podczas gry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi