Skocz do zawartości
kooboos

GF 4 mx440 8x agp firmy CANYON CUDO DO OC!!

Rekomendowane odpowiedzi

nic dziwnego że ma tyle klatek ,przecież ta karta nie obsługuje połowy efektów w tej grze,lakier wygląda jak plakatówka

wrzuciłem kiedyś takiego mx (testy do allegro)do siebie i odpaliłem NFSU - ręce mi opadły -ta gra wygląda jak na automatach sprzed pięciu lat,jak ridge racer na psx - jak ktoś widział

bez urazy kooboos ,ale już na karcie ze sprzetowym directx 8.1 różnica powala na kolana,nie wspominając o 9.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a moze slyszal ktos cokolwiek o mojej grafie?

i to dokladnie o niej bo jak narazie to nei natknalem sie na zadne testy :/

btw kto bylby sklonny zamienic sie [oczywiscie za doplata] GF4Ti/GF3Ti na mojego GF4MX ?

albo inaczej, moze znacie kogos takiego? od razu zaznaczam, ze musi miec pamiatki 128MB, 128bit :)

jakby co to pisac: ziupo@nowiny.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

looool tak tak napewno ta grafa nudzi sie przy tym sprzecie :lol: :lol: lepszy sprzet da ci tylko wyzszy wynik w 3dmarku2001SE ktory w 50% procentach testuje wydajność platformy.... fsb/timingi i przepustowosć pamieci a jak dla mnie ten sprzet juz jest za dobry do tej grafy :wink:

450/850 jassnee:D

380/700 krecą sie te karty bo są na 3,3ns pamieciach BGA wiec niby miał by sie krecic slabo???a nie twoj exzemplaz jest taki "szczegolny" ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

looool tak tak napewno ta grafa nudzi sie przy tym sprzecie :lol: :lol: lepszy sprzet da ci tylko wyzszy wynik w 3dmarku2001SE ktory w 50% procentach testuje wydajność platformy.... fsb/timingi i przepustowosć pamieci a jak dla mnie ten sprzet juz jest za dobry do tej grafy :wink:

450/850 jassnee:D

380/700 krecą sie te karty bo są na 3,3ns pamieciach BGA wiec niby miał by sie krecic slabo???a nie twoj exzemplaz jest taki "szczegolny" ....

nie sadze ze jest szczegolny tylko dowodze ze za nizsza cene kreci sie lepiej niz gainward :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam i co z tego ze chodzi nfs:u2 jak i tak nie ma wszystkich efektow ... nawet w nfs u 1 nie bylo motion blura.

dx 7.1 boli, zreszta caly gf 4 mx boli :)

na tym forum przeczytałem gdzies ze motion blur to efekt Dx 7 ;)

a zresztą 75% efektów NFSU to dx 7 nie wiem jak to sie ma w NFSU 2 ale podobno tak jest w jedynce :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam i co z tego ze chodzi nfs:u2 jak i tak nie ma wszystkich efektow ... nawet w nfs u 1 nie bylo motion blura.

a zresztą 75% efektów NFSU to dx 7 nie wiem jak to sie ma w NFSU 2 ale podobno tak jest w jedynce :idea:

i dobrze przeczytales :wink: w nfsu2 juz korzysta z 8.1 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpie czy wyciągniesz 450/850, przynajmniej bez Vmodów sie nie obejdzie.

no przeciez pisalem ze jak kupie abita nf7 (co juz nie bawem mysle ze w ciagu tego miecha :D ) to zwieksze napiecie na agp na max czyli 1,8v co w efekcie powinno mi dac mozliwosc zwieszenia taktowania na rdzeniu o min 60mhz a na pamieciach o min 100 mhz. posprawdzam i powiem :lol: jak nie bedzie tak dobrze jak mowie to biore sie za vmoda... ale wtedy to juz hardcore 500/900 ufff... rekordzik swiata by byl 8O

Troszke Cię fantazja poniosła ...

Jak na pamięciach pociągniesz 750-770 to powinieneś się cieszyć ...

850 to ludki wycisają z samsungów 2,8ns i to po modach ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzmy ze 850mhz to duzo poozagranicami 3,6ns.. nawet tych najlepszych.. wynik 700mhz jest juz niezły.. dalej z v-modem moze do 740-750 dobijesz potem to popiół z pamieci "nic wincyj" pewnie teraz memki juz gotowe do robienia jajecznicy są ;-)

pamieci sa czesto zle oznaczane ..

bez zadnych modow na 3.3ns 600@800 ... i to na niedowoltowanym gigabyte r9600pro

coby nie byc goloslownym :)

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3176149

kolega madness jest z forum ..

;] ja naswojej cisne 760 ... no ale nie moze byc za dobrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dobrze przeczytales :wink: w nfsu2 juz korzysta z 8.1 :lol:

cos wam sie pomyliło .. nfs u 1 wykorzystuje juz dx 9.0 w niewielkich ilosciach ( jedna opcja jest tylko dla kart dx 9.0) reszta dla dx 8.1 w dx 7.1 mie zobaczysz efektu mokrego asfaltu czy odbic samochodu... a ustawienia wszystkiego na hige zmienia ci tylko troche jakość tekstur na lepsze zadnych efektow nie wlaczysz :) nfsu 2 jest na tym samym enginie ale juz w wiekszym stopniu kozysta z dx 9.0

pamieci sa czesto zle oznaczane ..

bez zadnych modow na 3.3ns 600@800 ... i to na niedowoltowanym gigabyte r9600pro

coby nie byc goloslownym :)

kolega madness jest z forum ..

;] ja naswojej cisne 760 ... no ale nie moze byc za dobrze :P

wiem ze są czesto zle oznaczone i on ma 3.3ns inferona dla nich 700 mhz to duzo zwazywszy na to ze to jest gf4mx zauwaz ze te same pamieci na roznych kartach potrafią sie krecic zupelnie odmiennie...

wiec niepowiesz mi ze z 500/900 chlopaka poniosło :)i chyba chciales sie tylko pochwalic swoim fajnym wynikiem :wink: :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] mie zobaczysz efektu mokrego asfaltu czy odbic samochodu... a ustawienia wszystkiego na hige zmienia ci tylko troche jakość tekstur na lepsze zadnych efektow nie wlaczysz :) [...]

okresle to jednym slowem: ROTFL :P

nei ma obdic? hmm ciekawe... to ja chyba mam jakas GF4MX na sterydach czy cus bo mam wszystko, no poza tym motion blurem i ta babka co startuje :/

ale za motion blurem nei przepadam, ale tej babki to mi jednak szkoda :(

PS: Jest tez namiastka 'kameleona', jakby ktos pytal :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podciagam pamieci bo nei radiatorkow na polowie z nich, tzn na 4 pamiatkach mam a na 4 nei mam :/

i wole nei testowac

a rdzen jak narazie prubuje stopniowo podkrecic na 350 :)

PS: Jakos slabo z tym Doomem :/ aj u siebie mialem 15fps przy rozdielczosci 1152x864 na maxa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo sie podniecacie panowie, u mnie czy przed modami czy po bylo 700mhz niezaleznie od napiecia, nawet 3,8v im nie pomagalo, poprostu z szajsungow 3,6 wiecej nie da rady wyciagnac, nie wiem jakie ty masz pamieci ale 900 to wiesz, pojdzie pewnie tyle ile powiedzial yotomo, i to przy baaaardzo dobrych wiatrach. A rdzen to wiesz hehe, mi na 500mhz chodzi :P tylko ze powyzej 440mhz nic nie jest stabilne bo karta sie poci, i potrzebuje nizszych temp. No ale nie powiem na 520mhz moze by poszla przy -50C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podciagam pamieci bo nei radiatorkow na polowie z nich, tzn na 4 pamiatkach mam a na 4 nei mam :/

i wole nei testowac

a rdzen jak narazie prubuje stopniowo podkrecic na 350 :)

PS: Jakos slabo z tym Doomem :/ aj u siebie mialem 15fps przy rozdielczosci 1152x864  na maxa :/

ja na pamieciach nic nie mam, wieje tylko wiatrak na nie i sa just cieple :wink: a doom slabo bo mam do [gluteus maximus] ram i plyte, wymienie na nf7 i hynixy 512 i bedzie gitez :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo sie podniecacie panowie, u mnie czy przed modami czy po bylo 700mhz niezaleznie od napiecia, nawet 3,8v im nie pomagalo, poprostu z szajsungow 3,6 wiecej nie da rady wyciagnac, nie wiem jakie ty masz pamieci ale 900 to wiesz, pojdzie pewnie tyle ile powiedzial yotomo, i to przy baaaardzo dobrych wiatrach. A rdzen to wiesz hehe, mi na 500mhz chodzi :P tylko ze powyzej 440mhz nic nie jest stabilne bo karta sie poci, i potrzebuje nizszych temp. No ale nie powiem na 520mhz moze by poszla przy -50C.Za bardzo sie podniecacie panowie, u mnie czy przed modami czy po bylo 700mhz niezaleznie od napiecia, nawet 3,8v im nie pomagalo, poprostu z szajsungow 3,6 wiecej nie da rady wyciagnac, nie wiem jakie ty masz pamieci ale 900 to wiesz, pojdzie pewnie tyle ile powiedzial yotomo, i to przy baaaardzo dobrych wiatrach. A rdzen to wiesz hehe, mi na 500mhz chodzi :P tylko ze powyzej 440mhz nic nie jest stabilne bo karta sie poci, i potrzebuje nizszych temp. No ale nie powiem na 520mhz moze by poszla przy -50C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly update: zalozylem radiatory na pamieci z pokrojenego na polowe diamonda 2100 (pozlacanego) i zalozylem na tasme termoprzewodzaca. w tej chwili pamieci zamiast na 710 kreca sie na 740 stable (przechodzi 3dmarka) a przy 760 nie przechodzi 3dmarka za to w grach takich jak nfsu2 czy doom3 jest stable. przy 790mhz pamieci szaleja i odrazu po wlaczeniu gry sa arty. kurcze zebym dorwal schemat vmoda do tej karty (ona jest jakas inna i inne schematy nie podchodza :? ) na razie 380/740 wiec jest niezle :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja 2 miechy temu opchnąłew w komisie gf 440mx za 120 zl i kupiłem radka 9550 i teraz podkręcaniem tego sie bawie....

kręcenie gf4mx to teraz chyba ma sens tylko dla sportu bo ta karta to już antyk(w końcu to gf2 na lekkich sterydach)

ale moja to sie max +25mhz na rdzeniu i kościach kręciła ;-) jakieś takie inno3d czy coś takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja 2 miechy temu opchnąłew w komisie gf 440mx za 120 zl i kupiłem radka 9550 i teraz podkręcaniem tego sie bawie....

kręcenie gf4mx to teraz chyba ma sens tylko dla sportu bo ta karta to już antyk(w końcu to gf2 na lekkich sterydach)

ale moja to sie max +25mhz na rdzeniu i kościach kręciła ;-) jakieś takie inno3d czy coś takiego

heh.. stare czasy :wink: ja dla sportu i dla wydajnosci... nie jestem zawzietym wyjadaczem gier ale lubie kiedy gierki chodza plynnie :D a tak na marginesie: przepustowosc pamieci przekroczyla juz 12GB/s :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec maly update: wyszlifowalem rdzen az do miedzi papierkiem 2000, a na pamieci zalozylem pokrojony radiator diamond 2100, radiator(ki) pieknie wyszlifowany piapierem 800,1000,2000 a potem pasta polerska wiec mozna sie przejrzec:) radiator na rdzen rowniez slicznie wyszlifowany az do usuniecia rowkow i wypolerowany pasta polerska. na rdzen nalozona pasta termoprzewodzaca OCZ ultra 5+ (a co sie bede bawic w silikonowki:P) a radiatory na pamieci zalozone na bardzo cieniutkiej tasmie termoprzewodzacej. wyniki po tym tunigu: rdzen jak chodzil tak chodzi na 380 wiec zwisy powyzej 380 to juz na pewno wina niedowoltowania, pamieci chodza stabilniej i ostatnio gralem przez 7 godzin w nfsu2 na taktowaniu 745mhz i nie bylo zwisow ale czasami sie jakis trojkacik pokazal, a wiec tylko pozostaje czekac az mi sie zachce zrobic vmoda i rzdzen puszcze na 1,9v-2v, za to pamieci na 2,9v-3v. szacuje ze po vmodach bedzie 440-450/830-840(moze nawet 850), jak osiagne 450/850 to fiu fiu :lol: sprawdzalem karte na bartonie 2500+@3200+ gigabycie jakims tam i pamieiach good rama i wynik w 2k1 to 9300pkt, sadze ze po vmodzie karta wyciagnie ladnie ponad 10500 pkt, ehh modlmy sie zeby vmod wyszedl bo jak na razie nigdzie nie ma schemtu do mojego modelu karty, pozdro ludzie i trzymajcie kciuki :D

aha i zalaczam zdjatka po wyszlifowaniu rdzenia:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robilem testy przy zmniejszaniu taktowania rdzenia a zwiekszaniu memorkow oto wyniki:

380/740

370/750

360/760

i tu nagle... ZONK! skonczyla mi sie skala taktowan dla memorkow :D ma ktos jakis pomysl lub sposob na to zeby ustawiac wieksze taktowania niz sa mozliwe w riva tunerze? gdzies kiedys widzialem na forum wpis do rejestru czy cos ktory o duzo zwiekszal mozliwosc podnoszenia taktowan. blee kurde zrobie vmoda to nie dam wiecej niz 760? bez sensu :? .... ludzie ratujcie! na rdzen moge dac max 415 wiec to rowniez troche za malo niz to co ta karta wyciagnie po modach. pozdro dla all i strasznie niecierpliwie czekam na pomoc w tej sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosh... ustawiasz w RT powiedzmy 350/700 odinstalowywujesz RT i bez reseta instalujesz od nowa, jak chce wykryc ustawienie karty to nie pozwalasz na reset i RT mysli ze 350/700 to default karty i masz znowu krecenie w zakresie 50%-150%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi