Roon Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Witam Mam pytanie odnosnie plexiglass. Kupilem niedawno radiator sp97 i postanowilem zamontowac niestandartowy wentylator 120mm. Wiazalo sie to z pewnymi przerobkami. Zrobilem go pierw z kartonu ale po 2-3 dniach postanowilem go zarzywicowac (dodalem utwardzacz). Konstrukcja jest sztywna jednak zauwazylem ze gdy radiator sie nagrzeje do temperatury kolo 70C zywica lub moze lakier na niej zaczyna zmieniac swoja forme. Smierdzi mi w pokoju odkad mam ten wynalazek. Kumpel pomyslal ze wciagam klej w pokoju ;) Ponizej dam zdjecia tego shrouda zeby miec pojecie o co chodzi wlasciwie. Teraz sie zastanawiam czy mozna byloby zrobic tego shrouda z plexiglass. Wiem ze duzo osob robilo shrouda na chlodnice do WC wlasnie z plexi. Jednak nie zauwazylem zeby ktos kladl go na radiator ktory osiaga temperature kolo 70C. Moze to glupie pytanie dla osob ktore zajmuja sie obrubka plexi , ale ja na nie nie znam odpowiedzi i prosze o wyrozumialosc. P.S jak zwykle duza przeszkoda sa pieniadze i jesli shroud ma mnie kosztowac 100zl to sobie odpuszcze i wroce do konstrukcji kartonowej :) Moze aluminium to material ktory bedzie bardziej odpowiedni od plexi .... ? Czekam na wasze uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 http://www.rynektworzyw.com.pl/Artyk/2-2002/polim.htm polecam ten artykuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A ja mam pytanie , na jakim prcku SP97 grzeje ci się do 70*C ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roon Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 AXP M BARTON 1,45@1,91 10,5x241=2530mhz Prime95 stable po 18h Wentylator 120mm puszczony na 8v jest niesluszalny a pompuje sporo powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 To pomiar prosto z rdzenia, rozumiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 @Roon: może źle założyłeś tego SP. Spójrz na temat "lipny sp-97" w dziale chłodzenie - może to pomoże rozwiązać "problem" temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...