paulo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 A w Tools --> Account settings --> Server settings --> Advanced (dla konta wp) --> SMTP - masz ustawiony właściwy smtp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Jak najbardziej.Naprawde wszedzie mam ustawiony poprawny serwer smtp!!!!Sprawdzalem juz chyba z 1000 razy :sad: Ustawienia sa przeciez takie same jak dla o2 (poza nazwa serwera) a nie chce to pi*****e WP chodzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Bez screenów raczej ciężko będzie znaleźć błąd. Jak możesz to daj kilka screenów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Dzięki, aha mój mail to adiwolek@op.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Wprawdzie to nie , ale już poszło. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuraj,net.pl Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 a jeśli ja chcę korzystać bezpłatnie z konta mailowego na dysku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Sorki ze tak dlugo to trwalo... Tutaj kilka screenow: http://members.lycos.co.uk/gopiter/photoalbum0.html Mam nadzieje ze znajdziesz blad i skoncza sie moje problemy z Thunderbirdem... Dzieki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 No i jak da sie cos stwierdzic na podstawie tych screenow? :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Albo jestem ślepy, albo nie ma błędów. Skonfigurowałem w TB dla testu konto na wp i wszystko działa na takich ustawieniach jak u Ciebie. Jak próbujesz wysłać to pojawia się jakiś błąd ? Może dla smtp błędne hasło zapisałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gopiter Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Przy wysylaniu wiadomosci nawet nie pyta sie o haslo.Poprostu laczy sie i po jakims czasie wyskakuje blad: http://members.lycos.co.uk/gopiter/photoalbum0.html Qrcze a moze rzeczywiscie kiedys tam sie zapytal o to haslo tylko nie pamietam?A w jaki sposob zmienic juz podane haslo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Zaczne od tego ze na Thunderbird mam 3 konta. Do wszystkich 2 znam hasla, a do 3 niestety nie. Szukalem w opcjach Thunderbird'a czy moze gdzie te hasla mozna edytowac (szukalem gwiazdek ;] ) , ale z tego co pamietma do Thunderbird chcial hasla dopiero po laczeniu do serwera. Pytanie: Czy ktos wie jak odzyskac haslo do konta w Thunderbird. Nie wazne czy jest w formie gwiazdek czy hasla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Tools --> Options --> Advanced --> View saved passwords. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Super. Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beerlover Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Witam, Mam pytanie; czy da się jakoś ustawić w mozilli thunderbird tak, że w momencie klikania na "napisz" pokaże mi się okno, które sam sobie stwożę (podpis, nr tel., tło)??? Teraz mam zrobione takie okno w szkicach, ale chciałbym, żeby pojawiało się ono klikając na "napisz". Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yenk Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Jeśli nie masz dostępu do źródeł programu - raczej nie masz takiej możliwości. Chyba, że są źródła gdzieś w internecie dla Developerów (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Czy w TB mozna korzystac z kilku skrzynek pocztowych,ale tak aby z kazdej skrzynki wiadomosci szly do osobnych folderów, a nie do jednego i robil sie mass mix :) Mozna tam zrobic jakos import z "The Bat!" ? Czy sa tam automatyczne podpisy w wiadomosciach i nagłowki typu: "Witaj..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 1. Przy zakładaniu konta wystarczy to odznaczyć: 2. Import wiadomości pocztowych Wiadomości pocztowe innego programu należy wyeksportować lub zapisać w formacie, który odczytuje Kurier Poczty (Thunderbird), czyli mbox (Format bywa też określany jako Unix mbox lub format Eudora). W niektórych programach można zapisać wiadomości pocztowe w postaci, która jest zbliżona do formatu mbox. W takim przypadku, z wiadomości będzie można korzystać po wprowadzeniu niewielkich zmian (patrz program Pegasus Mail). 1. Plik można zachować pod dowolną nazwą, bez rozszerzenia (choć nie należy używać nazw specjalnych folderów Kuriera Poczty – Inbox, Drafts, Sent, Templates, Trash). 2. Plik wiadomości innego programu w formacie mbox wystarczy przekopiować do katalogu Mail/[nazwa konta] w katalogu profilu użytkownika. 3. Po ponownym uruchomieniu Kuriera Poczty, w drzewie folderów wybranego konta [nazwa konta], pojawi się nowy folder o nazwie utworzonego w punkcie a pliku, który będzie zawierał zaimportowane wiadomości. 3. Utwórz plik tekstowy z "podpisem". Wejdź w konfigurację konta i zaznacz 'dołącz sygnaturę'. A nagłówki - nie wiem, bo nie używam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ad.2 Wszystko fajnie,ale ja bym chcial całego Bat'a przeniesć (4 skrzynki, 2 potrzebne),a nie tylko jedną wiadomość... PS.: Opalca sie przenosic z the Bat! na thunderbird? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 całego Bat'a przeniesć (4 skrzynki, 2 potrzebne),a nie tylko jedną wiadomość... 1593312[/snapback] A kto Ci każe jedną wiadomość eksportować ? Wszystko masz tam opisane. Zakładasz konta w Thunderbirdzie, przenosisz maile z The Bat i gotowe. PS.: Opalca sie przenosic z the Bat! na thunderbird? 1593312[/snapback] Przetestuj i sam zdecyduj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 to powiedz mi jak przeniesc jednorazowo 4 skrzynki? Gdy zazanczam jedna skrzynke w The Bat! i chce eksportowac wiadomosci, to eksport jest nieaktywny. Dopiero jak zaznacze kilka wiadomosci w kazdym z folderów (np. Otrzymane, Wysłane, Kopia robocza) to eksport jest aktywny. To znaczy,ze przy imporcie musialbym kazdy z folderów importowac osobno (razy 4 skrzynki, to troche tego sie nazbiera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Jeśli chodzi o konta pocztowe: 1. Każde z tych kont - poprzez odpowiednią konfiguracją, może byc przechowywane "lokalnie" na komputerze. Nie musisz wchodzic przez strony WWW jeśli znasz: * POP3 * SMTP * Ewentualne szyfrowanie / porty Z reguły wszystko jest na stronach pomocy w poszczególnych skrzynkach... A co do konta - to duże, szybkie i wygodne to wg. mnie jest tylko o2.pl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Witam jak zrobic w Thunderbirdzie aby poczta z różnych kont szła do różnych katalogów. np: z aa@pl do katalogu aa, a z bb@pl do katalogu bb. nie chodzi tu o nadawcę a konto na które została przysłana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 (edytowane) tools -> account settings -> dane konto - Server Settings -> przycisk Advanced Settings -> zakladka POP - Inbox for this server's account Edytowane 7 Października 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 dzięki za radę-działa :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mam problem mianowicie taki, ze podczas konfiguracji onta gmail w thunderbirdzie wyskakuje mi komunikat: "nie mozna nawiazac szyfrowanego polaczenia, poniewaz certyfikat przedstawiony przez pop.gmail.com jest nieprawidlowy lub uszkodzony. Kod bledu -8102" oczywiscie popa mam wloczonego na stronie. ma ktos jakis pomysl??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mam problem mianowicie taki, ze podczas konfiguracji onta gmail w thunderbirdzie wyskakuje mi komunikat: "nie mozna nawiazac szyfrowanego polaczenia, poniewaz certyfikat przedstawiony przez pop.gmail.com jest nieprawidlowy lub uszkodzony. Kod bledu -8102" oczywiscie popa mam wloczonego na stronie. ma ktos jakis pomysl??? 1692985[/snapback] poczytaj sobie help na gmail jak skonfigurowac konto pocztowe w programie 'netscape' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henius Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 niestety wlasnie ta konfiguracja nie dziala. Ani z netscape aniz thunderbirda ze strony gmaila, moj kumpel np smtp port dal 25, ale z tego portu i tak mi nie rusza :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Dziś jak co dzień wchodze sobie to thunderbirda odebrać maile a tu patrze nic nie ma - ani starych maili, ani kont, ani motywów i przy otwieraniu pyta się jakie konto założyć :mur: Można to wszystko jakoś odzyskać? Gdzie thunderbird zapisuje wszystkie ustawienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Znowu musze odgrzebac moj temat z TB :) (tym razem TB 1.0.7) Otoz chcialem sie spytac jak to jest z odpowiadaniem na maile. Gdy ja odpowiadam na czyjegos maila, kursor pojawia sie zawsze na dole oryginalnej wiadomosci i tam domyslnie powinienem pisac odpowiedz na mail'a. Natomiast gdy ktos odpowiada na mojego maila, to odpowiedz jest powyzej mojej oryginalnej wyslanej wiadomosci. (co jest w sumie logiczne - najnowsza wiadomosc na gorze strony) Czy takie zachowanie (TB, ze domyslnie chce odpowiadac na dole wiadomosci oryginalnej) jest normalne? Wiem ze przeciez zawsze przy odpowiadaniu moge sobie przestawic kursor na sama gore i dopiero odpowiadac, ale ciekawi mnie dlaczego domyslnie jest ten dol... Dzieki za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Tools/Edit --> Account Settings --> Composition and addressing --> start my reply above / below the quote. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...