lukecz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 THX paulo za pomoc. Kolejny problem: Czy w TB istnieje JAKAKOLWIEK mozliwosc zaimportowania wiadomosci z innego profilu TB? Naswietle sytuacje: Mam 2 profile TB, prawde mowiac te same: jeden starszy, drugi nowszy - bedacy tym starszym z usunietymi niektorymi wiadomosciami oraz poszerzonym o nowe wiadomosci ktore przychodzily. Szukam sposobu, aby zaimportowac te wiadomosci ze starego profilu, ktorych brakuje w nowym (czyli wuzywac caly czas nowego profilu, ale z brakujacymi wiadomosciami ze starego, najlepiej polaczyc wiadomosci obu profili). Probowalem uzywac opcji Narzedzia->Importuj, niestety bez skutku. Ma ktos jakies pomysly? Dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 1) Jak ustawić Thunderbirda, aby przy uruchamianiu pokazywał zawartość "odebrane" a nie "foldery lokalne" 2) Jak ustawić w operze, aby po kliknięciu na odnośnik, którym jest adres email, przegladarka otwierała domyślny program pocztowy (thunderbird), a nie uruchamiała konfiguratora swojego klienta pocztowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ad1. Nie używam. Ad2. Jeżeli używasz Nowych preferencji to: Preferencje: Zaawansowane -> Programy -> Klient poczty Dla Old Pref: Preferencje -> Poczta -> Używaj innego klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 dzieki za opere, moze sie jeszcze ktos znajdzie kto bedzie wiedzial co z thunderbirdem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja nic nie musialem konfigurowac... po uruchomieniu Thunderbirda mam otwarte na Odebranych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) no a u mnie nie jest w odebranych po lewej pogrubione jest "Lokalne Foldery" a po prawej sa dwie puste ramki Edytowane 8 Stycznia 2006 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ale nie jest tez w Lokalnych Folderach (te sa pogrubione zawsze). Mozesz sprobowac tego: zajrzyj do opcji Thunderbirda i w zakladce Ogolne odznacz opcje "Po uruchomieniu Thunderbirda wyswietl ponizsza..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ale nie jest tez w Lokalnych Folderach (te sa pogrubione zawsze). Mozesz sprobowac tego: zajrzyj do opcji Thunderbirda i w zakladce Ogolne odznacz opcje "Po uruchomieniu Thunderbirda wyswietl ponizsza..." tylko ze to sie chyba odnosi do tego okienka gdzie pokazuje sie "reklama" (nie wiem jak to nazwac) thunderbirda i tego zawartosc sie zmienia po modyfikacji "po uruchomieniu..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Dziś mnie spotkało dokładnie to samo i chyba trzeba się z tym pogodzić, bo już wszystkiego próbowałem i nic nie pomaga:(:(:(. Zraziłem się do THUNDERBURD 'a, wiele mnie kosztowała ta awaria. Nie ma to jak THE BAT. :(:(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Nie wiem jaka może być przyczyna, nigdy mnie to nie spotkało. W documents and settings profilu nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) No właśnie wszystko tam jest. Sprawdzałem, ale sam Thunderbird tak jakby tego nie widział. W ogóle nie reaguje na to co tam jest. Robiłem tak, że nagrałem od nowa program, wcześniej skopiowany z Documents and Settings cały katalog THUNDERBIRD wrzuciłem w odpowiednie miejsce na ten nowo zainstalowany. Kiedyś tak działało, teraz nie. Może dlatego, że skopiowałem ten katalog THUNDERBIRD po tym jak nastąpiła już ta awaria. Nie mam niestety wcześniejszej kopii zeby to sprawdzić :/ Edytowane 6 Lutego 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Kurcze dopisujesz się do istniejącego tematu, zakładasz nowy - chcesz dykusję "stereo" czy co ... W profilu jest katalog Mail tam masz wszytkie skrzynki. W katalogu thunderbird jest jeden profil czy więcej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Najpierw założyłem swój temat, a potem zauważyłem ten, tak wyszło :(. W akcie desperacji trudno myśleć rozsądnie. W tym skopiowanym wczesniej są dwa profile, w jednym z nich w katalogu MAIL są wszystkie moje konta wraz z mailami. W tym nowym jest tylko jeden profil. Jeśli chodzi o ten katalog Mail to też próbowałem go kopiować i nic nie dawało:(. Edytowane 6 Lutego 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Masz tam w programie tez taką opcje, jak ręczne wskazanie folderu z poczta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Bo w nim jest tylko zawartość skrzynek. W ustawieniech kont dla każdego konta możesz wybrać katalog z pocztą. Skasuj ten drugi profil, może TB ruszy na starym profilu. A w akcie desperacji TRZEBA myśleć rozsądnie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Sprawdz tez na co jest ustawiony X:\Documents and Settings\[uSER]\Dane aplikacji\Thunderbird\profiles.ini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Wszystko o czym mówicie już robiłem i to nie przynosiło porządanego efektu :(. Dobrze, że miałem ustawione żeby nie kasował maili z serwera, z którego je pobiera. Chyba zabiorę się za ponowne skonfigurowanie 5 kont :/, bo nic innego już nie pozostaje. :( Edytowane 6 Lutego 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Co się dzieje jak uruchamiasz stary profil (ten w którym w Mail są Twoje skrzynki) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Wyskakiwało, że ten profil jest już używany przez inną aplikację i nie można go uruchomić. Innym razem się uruchamiał, ale tak jakby mimo wszystko nie zareagował, tzn z zupełnie standardową i pustą pocztą (bez kont itp). EDIT po ponowym skonfigurowaniu. No i skonfigurowałem wszystko od nowa i oczywiście nie da się wysłać załaczników. To jest bezsensu. Wiedziałem, że tak będzie, a robiłem wszystko tak jak w pomocy chociażby na o2.pl. W wersji 1.5 THUNDERBIRDa nie mogę znaleźć uwierzytelnienia dla serwera SMTP :/! Gdzie to sie podziało? <--- to już wiem. Zauważyłem też, że nie wysyła większych załączników (np 6MB). Z mniejszymi nie ma problemu. Edytowane 7 Lutego 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Mysle, ze temat jest wystarczajaco wymowny :) Juz raz zdazylo mi sie, ze tego nie zrobilem po reinstallu windy zainstalowalem thunderbirda na nowo w to samo miejsce i tym samym stracilem wszystko, konfiguracje, konta, maile jak tego uniknac na przyszlosc? znalalem cos takiego jak "importowanie kontaktow i wiadomosci" czy cos takiego ale FANTASTYCZNIE moge importowac z np MS Outlook a Outlooka to ja mam w... glebokim powazaniu. Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 W profliu masz katalog Mail, w którym są wszystkie skrzynki (tylko wiadomości, a nie ustawienia). Możesz też zrobić kopię całego profilu, powinien działać na nowym systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 hmmm powinno dzialac :) jakies inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Powinno - u mnie po wcześniejszym odinstalowaniu rozszerzeń profile z TB zawsze działały. Czy zadziała w każdym przypadku - nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 a mowiac, o kopiowaniu profili masz na mysli kopiowanie na zywca z katalogu profiles czy jest jakas opcja w samym programie? bo jesli tak jej nie zauwazylem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Zwykłe skopiowanie katalogu Thunderbird z Docs&Stettings. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 glupie to jest, ze nie mozna mu zmienic, zeby gdzie indziej trzymal profile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Można. Uruchamiasz Thundrebirda z parametrem -p. Uruchomi się Profile Manager, wskaż mu gdzie ma być nowy profil. Możesz też "ręcznie" - w Doc&Set --> Thunderbird --> profiles.ini --> podaj ścieżkę dostępu do nowego profilu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 no wlasnie, mi chodzi o to,m zeby w doc&sett nic nie trzymal, tylko wszystko w jednym miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Ale kombinujesz. Nie wiem jaki to ma sens, ale jak chcesz mieć wszytko w jednym miejscu, to zostaje Ci chyba tylko Portable Thunderbird. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paln Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 aki to ma sens, ze jak nagle z nikad nadchodzi format c to nic nie trace. obadam tego portabla, dzieki za wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...