Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam chyba problem z dyskiem . Fujitsu 40GB . Jakis tydzien temu zaistalowalem pierszy raz WinXPPro . No i dzis siedze jak zwykle przed kompem i slysze jakies dzwieki dochodzace z obudowy. Tak jakby mi sie dysk wylaczal i wlaczal . Nie wiem co jest grane . Zasilanie jest wporzadku bo sprawdzalem . Nie wiem czy to od Windowsa ?? Czy koniec zywota dysku ??. Dysk ma jakis rok. Hilfeeeee !!!!!

Z gory thx .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilanie jest wporzadku bo sprawdzalem .

sprwdź raz jeszcze, weź kombinery i pozaginaj dokładnie końcówki we wtyczce. mój caviar wydawał podobne dzwięki - była to wina zbyt częsteko przepinania kabelków ( wtyczka siem wysobiła ).

pozaginałem ( aż ciężko siem wkłada ) i działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem pół roku taki fuji 20GB ata 100 i tezsłyszałem jakies dzwine dzwięki wychodzące z niego !! jakies 3 tygodnie przed jego padnięciem

pozdr. :lol:  :roll:  :wink:

A da sie go jeszcze pozniej uratowac czy trzeba biegac od razu do shopa??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem dysk rzeczywiście pada. Przeskanuj go Scandiskiem z opcją sprawdzania powierzchni - bardzo możliwe, że masz już bad sektory. Ewentualnie ściagnij jakieś oprogramowanie diagnostyczne ze strony producenta. Jeżeli dysk jest na gwarancji, a nawet nic nie wykryjesz to i tak oddałbym go do serwisu - padnięcie to tylko kwestia czasu. Zgraj gdzieś ważne dane (najlepiej już teraz!) jak pisze mikaelus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sprawdził zasilanie hd czy kable sie nie odczepiły od elektroniki ja tak mialem z quantum jak wszystko ok to znaczy ze elektronika sie zjebala i dysk ci sie kiedys poprostu nie rozkreci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilanie jest wporzadku bo sprawdzalem .

sprwdź raz jeszcze, weź kombinery i pozaginaj dokładnie końcówki we wtyczce. mój caviar wydawał podobne dzwięki - była to wina zbyt częsteko przepinania kabelków ( wtyczka siem wysobiła ).

pozaginałem ( aż ciężko siem wkłada ) i działa.

ja mialem identyczny problem z moim jednym z IBM-ow, zrobilem to co jest wyzej napisane i jest wszystko OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...