Cichu Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mam cholernie wielki problem z Win XP. Konkretnie nie chcę już go używać (wolę stary.sprawdzony 98 SE:P) no i noszęsię z zamiarem sformatowania dysku - no i w tym problem...mam z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y napęd dyskietek i nie mogę obsłużyć , ani nawet zrobić dyskietki startowej. Walczę już z tym XP od jakiegoś czasu bez skutku... Czy jest jakiś sposób aby sformatować dysk z Win XP bez dyskietki? Naprawdę proszę o odpowiedź , bo XP już mam tak zwalony że to głowa mała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mam cholernie wielki problem z Win XP. Konkretnie nie chcę już go używać (wolę stary.sprawdzony 98 SE:P) no i noszęsię z zamiarem sformatowania dysku - no i w tym problem...mam z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y napęd dyskietek i nie mogę obsłużyć , ani nawet zrobić dyskietki startowej. Walczę już z tym XP od jakiegoś czasu bez skutku... Czy jest jakiś sposób aby sformatować dysk z Win XP bez dyskietki? Naprawdę proszę o odpowiedź , bo XP już mam tak zwalony że to głowa mała... to moze wloz cdka z win xp i w nim jest opcja "napraw", moze cos pomoze :roll: BTW dla mnie XP to jeden z lepszych OS :P choc troche wymagajacy ale i tak warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichu Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 No niezbyt pomaga...w dodatku ja właśnie chcę się tego Xp pozbyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Mam cholernie wielki problem z Win XP. Konkretnie nie chcę już go używać (wolę stary.sprawdzony 98 SE:P) no i noszęsię z zamiarem sformatowania dysku - no i w tym problem...mam z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y napęd dyskietek i nie mogę obsłużyć , ani nawet zrobić dyskietki startowej. Walczę już z tym XP od jakiegoś czasu bez skutku... Czy jest jakiś sposób aby sformatować dysk z Win XP bez dyskietki? Naprawdę proszę o odpowiedź , bo XP już mam tak zwalony że to głowa mała... A jaki masz teb winXP ??? Professional czy Home ??? Ja mam winXP professional i jestem zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Odpal ponownie instalke XP i postępuj tak jakbyś chciał zainstalować system od nowa aż dojdziesz do opcji formatowania twardziela. Sformatuj go i potem już nic nie rób tylko zresetuj kompa na twardo, wejdź w bios i ustaw start na CD. :lol: :lol: :lol: Proste, nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 jesli masz 98se na bootowalnym CD to odpalasz kompa z niego wyskoczy ci: 1. uruchom z cd-romu 2. uruchom z hdd dajesz 1 i potem masz: 1. uruchom intalacje 98 2. uruchom kompa z obluga cd-rom 3. iruchom kompa bez obslugi cd-romu dajesz 2 albo 3 i tak juz wpisujesz format c: i po sprawie (oczywiscie jesli miales XP na FAT'cie postawionego) bo inaczej nie bedzie DOS widzial partycji NTSF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Nygasa sposób jest łatwiejszy ale pod warunkiem że nie masz NTFS. Zresztą on też o tym pisze. Jeżeli masz NTFS to tylko win XP lub 2K (może być NT) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...