Skocz do zawartości
PhoboS

Płyta główna dla TB100Mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szybkie pytanko, bez zbednego, mam nadzieje, tlumaczenia :]

Jaka plyte glowna (uzywana) kupic dla TB1000 raczej bez checi wiekszej rozbudowy w najblizszym czasie ani nawet w dalszej przyszlosci - plyta ma byc stabilna.

Ja sam uwazam, ze taki Epox 8kha+ (sam mam takiego w swoim komputerze, ta plyta nowa ma byc do innego i bardzo bardzo sobie chwale) za 100zl na allegro by starczyl, ale byc moze istnieje inne rozwiazanie, tansze, lepsze czy cos. Tylko nie ECS, to ma byc naprawde stabila platforma ... wiec ?

z gory thx :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten epox to świetna płyta, ale niestety chyba większość tych, które trafiają na allegro są skatowane przez oc. Moim zdalniem lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakiś leżak magazynowy, albo płytę wyjętą z firmowego kompa. Możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> np. to:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33143371

a jak masz trochę więcej kasy i chcesz mieć trochę nowocześniejszy sprzęt (chyba da radę włożyć na to nawet semprona):

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33346508

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Ci polece to co mam. Chyba najlepsza płytka pod te procesory czyli Abit KT7A, warto jej poszukać. Jedyny mankament to wentylator na mostku północnym który zazwyczaj nawala, ale spokojnie można go zdjąć i płyta nie traci wogóle na stabilności, co do której zresztą nie ma żadnego "ale". Są na allegro w bardzo dobrej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi