Skocz do zawartości
^BerZerK^

4hdd i chieftec nie wyrabia :-/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam prosbe o polecenie czegos co pociagnie taki zestaw jak w podpisie..

Ostatnio dorzucilem seagate 120gb sata i napiecia na chieftecy 360 df lekko pogiete sie staly - na linii 12v sprwdzalem miernikiem i jest ok 13,2 v, na linii 5v ok 5,6v. Skladam WC i procek wtedy pojdzie jeszce wiecej niz na 2600+ grafa tez bedzie na wodzie wiec pokreci sie troche a wtedy to juz chyba moze wybuchnac. Plyta tez swoje bierze z 12v, ma jeszcze DPS i sie obawiam ze neotec z 20a moze byc malo?

dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednemu potrzeba mniej, drugiemu więcej 8) i co to ma do tematu?

A tak na marginesie to jeżeli masz takie napięcia to zasilacz powinien iść na gwarancję, ja miałem podpięte to co w podpisie + jeszcze Samsunga SP 1614 (odpięte DVD) i napięcia w normie, poza tym zerknij na nalepki na dyskach i przelicz ampery na waty - one naprawdę nie zużywają tak dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie wypasa mulka ciagle to zawsze sie przydaje, kodowanie z dvd do xvid, gry tez lepiej z imaga chodza :) hmm z gwarancja to juz nie ma.. wie ktos cos o regulacji napiec w tych chiefach?

i jakies sugestie co do zakupow? neotec v4202 pociagnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się dlaczego masz tak wysokie napięcie na linii 12v skoro tyle prądu bierze. Piątka też za wysoko. Wszystko wskazuje, że wszystkie napięcia są za bardzo podniesione, a więc to tylko kwestia regulacji. Jęzeli ktoś umie regulować szefiki to niech pomoże koledze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tym Szefem 8O Nie dalej jak wczoraj podłączałem oprócz zamontowanych w kompie HDD Hitachi SATA+DVD+CDRW dwa dyskacze na wolnym kanale. Tak więc w sumie było 5 urządzeń "masowych" i napięcia tylko troszke uciekły w górę ( +12 - z 12,2 na 12,3 ). Myśle, ze powinieneś pokombinować jednak z potencjometrami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo czekalem na Twoja wypowiedz Benito :-) dzieki jakac, a powiedz mi czy te potencjometry sa opisane? Kurcze nie wiem bo mam jeszcze na niego gware.. chyba ze suszareczka i delikatnie plombe :-) zobacze wieczorem. Dzieki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi