^BerZerK^ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Witam. Mam prosbe o polecenie czegos co pociagnie taki zestaw jak w podpisie.. Ostatnio dorzucilem seagate 120gb sata i napiecia na chieftecy 360 df lekko pogiete sie staly - na linii 12v sprwdzalem miernikiem i jest ok 13,2 v, na linii 5v ok 5,6v. Skladam WC i procek wtedy pojdzie jeszce wiecej niz na 2600+ grafa tez bedzie na wodzie wiec pokreci sie troche a wtedy to juz chyba moze wybuchnac. Plyta tez swoje bierze z 12v, ma jeszcze DPS i sie obawiam ze neotec z 20a moze byc malo? dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 wybacz ciekawosc... ale co Ty robisz z tymi dyskami...? doliczylem sie ~340gb... :!: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Jednemu potrzeba mniej, drugiemu więcej 8) i co to ma do tematu? A tak na marginesie to jeżeli masz takie napięcia to zasilacz powinien iść na gwarancję, ja miałem podpięte to co w podpisie + jeszcze Samsunga SP 1614 (odpięte DVD) i napięcia w normie, poza tym zerknij na nalepki na dyskach i przelicz ampery na waty - one naprawdę nie zużywają tak dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 jak sie wypasa mulka ciagle to zawsze sie przydaje, kodowanie z dvd do xvid, gry tez lepiej z imaga chodza :) hmm z gwarancja to juz nie ma.. wie ktos cos o regulacji napiec w tych chiefach? i jakies sugestie co do zakupow? neotec v4202 pociagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Zastanawiam się dlaczego masz tak wysokie napięcie na linii 12v skoro tyle prądu bierze. Piątka też za wysoko. Wszystko wskazuje, że wszystkie napięcia są za bardzo podniesione, a więc to tylko kwestia regulacji. Jęzeli ktoś umie regulować szefiki to niech pomoże koledze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 W swoim chieftecku powinienes miec potencjometry do regulacji napiec Pokrec nim i moze problem zniknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ja mam w sumie 320GB i Neotec 4202 trzyma się jak trzeba. Co prawda napięcie na +3,3V mogło być trochu lepsze (+3,4) ale co tam. Pozdrawiam. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Dziwna sprawa z tym Szefem 8O Nie dalej jak wczoraj podłączałem oprócz zamontowanych w kompie HDD Hitachi SATA+DVD+CDRW dwa dyskacze na wolnym kanale. Tak więc w sumie było 5 urządzeń "masowych" i napięcia tylko troszke uciekły w górę ( +12 - z 12,2 na 12,3 ). Myśle, ze powinieneś pokombinować jednak z potencjometrami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 tylko, ze DVD i CDRW sa zazwyczaj w stanie spoczynu :} z czego wynika, ze 2dyski i 2napedy zra mniej prundu niz 4 dyski, to tak na marginesie :D PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 na twoim miejscu kupilbym jakis 200GB sata zamiast segata 120 i tej 60, a po sprzedazy jeszcze ci cos zostanie, poza tym bedziesz mial gwarancje, no i zasilacz powinien sobie poradzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 oo czekalem na Twoja wypowiedz Benito :-) dzieki jakac, a powiedz mi czy te potencjometry sa opisane? Kurcze nie wiem bo mam jeszcze na niego gware.. chyba ze suszareczka i delikatnie plombe :-) zobacze wieczorem. Dzieki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...