Pan i Władca Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Problem może się wydawać zaawansowanym bardzo lamerski ale dopier od paru godzin uczę się REXX-a i nie wiem jak zmajstrować żeby program którego kod widać poniżej działał do momentu wpisania jako wartość argumentu "a" słowa koniec. A oto co już nabazgrałem: say "Podaj pierwsza liczbe:"; a = linein(); say "jakiego dzialania chcesz dokonac? (wpisz + lub - lub / lub *):"; op = linein(); say "Podaj druga liczbe:" b = linein(); if (op = "+") then say "Wynik to:" a+b; if (op = "-") then say "Wynik to:" a-b; if (op = "*") then say "Wynik to:" a*b; if (op = "/") then do; if (b=0) then; say "Zapamietaj: Nigdy cholro nie dziel przez 0!"; else do; say "Wynik to:" a*b; end; end; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan i Władca Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Już zrobiłem więc niema problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...