HucK Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Jak trzeba w dosie pisać żeby sformatować dysk??? Natępne Jat trzeba pisać żeby zainstalować win xp??? Płyte i dyskietke startową z 98 mam... Proszę o wypowiedzi... Sorki że głupie pytania ale mam 12 lat i pierwszy raz sam robie format... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Jeśli odpaliłeś ze startowej to: format a: (lub inna litera dysku) Jeśli nie masz płyty bootowalnej XP (trzeba wcisnąć dowolny klawisz podczas rozruchu) to szukasz pliku setup.exe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 jesli masz np 98 albo cokolwiek innego i chcesz zainstalowac xp to wkladasz plyte od xp i przeprowadzi cie za reke lacznie z formatowaniem i konwertowaniem partycji (jesli chesz). a jesli nie chcesz formatowac przez plyte od Xp (nie wiem dlaczego) to w dosie wpisz: format c: wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 A da się sformatować w 98??? Niewiedziałem, że tak się da wykorzystam to... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 w 98 nie. tylko 2000/xp/2003 ma taka funkcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luminat Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Musisz mieć bootowalną płytkę lub specjalną dyskietkę startową, instalator win xp nie startuje na dyskietkach systemowych win 95/98/me - wyskakuje komunikat ze ten program nie jest przeznaczony dla systemu MS-DOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Ale bede musiał jednak pod dosem... Bo gadałem z bratem i on mówił, że lepiej mieć dysk na FAT32 czy coś takiego... (tak jak mam teraz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 olej fata32 rob ntfsa , jak jak kiedys instalowalem xp z dyskietki to robilem najpierw tak ze calego xp kopiowalem na jakas partycje potem tylko spod dosu dzieki dyskietce startowej wpisywalem sciezke gdzie byl xp np:d:xpsetup.exe i szlo z hdd instalka xpeka :) zapomnialem jaka byla komenda kopiowania xp z cd na hdd :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 :roll: ale kombinujecie... Ustaw w biosie botowanie z CD. Instalator Xp da Ci możliwość ustawienia partycji i sformatowania danej partycji na taki system plików jaki będziesz chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 olej fata32 rob ntfsa , jak jak kiedys instalowalem xp z dyskietki to robilem najpierw tak ze calego xp kopiowalem na jakas partycje potem tylko spod dosu dzieki dyskietce startowej wpisywalem sciezke gdzie byl xp np:d:xpsetup.exe i szlo z hdd instalka xpeka :) zapomnialem jaka byla komenda kopiowania xp z cd na hdd :wink: 8O To jeszcze powiedz po co go kopiowałes na HDD i jak uruchomies w dosie 32 bitowy program? setup.exe to nie jest instalator, tylko autostart dla płytki uruchomionej w działającym windows. XP mozna zainstalowac na 4 sposoby: 1. Odpalic z bootowalnej płytki. 2. Odpalic instalator z 6 dyskietek instalatora. 3. Odpalic 32 bitowy instalator w działającym systemie windows> i386winnt32.exe(autostart.exe uruchamia ten własnie plik) 4. Odplaić normalnie w dosie> i386winnt.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 eh ;] kolega zmyslal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 To jak najlepiej sformatować żeby mieć FAT32?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Instalatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 To jak najlepiej sformatować żeby mieć FAT32?? :twisted: Na to pytanie już Ci wyżej odpowiedziałem :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...