wierch Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Mam pytanko czy dziala wam opcja wstrzymani lub hibernacji na tej plytce? Bo u mnie to po uruchamianiu sie systemu po wznowieniu np z pamieci komp zawiesza sie, natomiast przy wyjsciu z hibernacji wygasza monitor i tez nici z systemu. Mam NF 7 plyte pod abita tez z servis packiem 2 i wszystko smiga acha zmienilem jeszcze dysk na Samsunga serial ata jest tez jescze jedna sprawa nie wiem dlaczego nie dziala opcja wlaczania kompa np z klawiatury (mam bezprzewodową) i to w sumie na NF 7 tez dziakako. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 1. Dwa tematy nizej jest zbiorczy topic o IC7/IS7 :evil: 2. Hibernacja u mnie dziala (XP PRO SP2 PL), wiec masz cos nie tak w systemie 3. U mnie tez nie dziala wlaczanie komputera z klawy (przewodowy Logitech Internet Navigator SE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 wiem juz co bylo przyczyna ze nie dzialala hibernacja i wstrzymywanie otoz dysk ktory mam dodatkowo wpiety w kontroler serial ata poprzez przejsciowke setiler nie inicjowal sie przy rozruchu. Podpiolem go normalne pod ata i wstrzymywanie oraz hibernacja dziala bez problemu zalezy mi na podlaczeniu na serial ata poprzez te wlasnie przejsciowke wiec prosze o rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 NF7-S rev. 2.0 miałem podpiętego Caviara 40GB JD przez przejściówkę Serilell 2 wstrzymywanie i hibernacja działały ok. Problemy były z wcześniejszymi wersjami BIOS'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 NF7-S rev. 2.0 miałem podpiętego Caviara 40GB JD przez przejściówkę Serilell 2 wstrzymywanie i hibernacja działały ok. Problemy były z wcześniejszymi wersjami BIOS'u A dlaczego nie da się włączyć komputera z klawiatury? Mi też to nie dziala. Nie ma na to rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A zdarzylo sie komus, ze komp podczas dlugiej pracy bez dzialania uzytkownika (np w nocy sciagaja sie pliki,a ja spie ;) ) popadal w jakies dziwne "odretwienie"? Rano wstaje. Pliki sciagaja sie dalej. Wszystkie wlaczone wczesniej programy dzialaja,ale nic nowego nie da sie wlaczyc. Po prostu system nie reaguje na polecenia. I to nawet na probe wylaczenia. Kursor przesuwa sie po ekranie,mozna klikac na ikony,ale efektu brak. Wszystkie opcje oszczedzania energii sa wylaczone. Sprzet jak w podpisie, a system to XP Pro + SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 NF7-S rev. 2.0 miałem podpiętego Caviara 40GB JD przez przejściówkę Serilell 2 wstrzymywanie i hibernacja działały ok. Problemy były z wcześniejszymi wersjami BIOS'u A dlaczego nie da się włączyć komputera z klawiatury? Mi też to nie dziala. Nie ma na to rady? Nie bawiłem się tym. Ale powinna być mozliwość obudzenia kompa np. poprzez kombinację klawiszy Ctrl+F1 (nie pamiętam czy tak jest na Abicie NF7-S) na innej płycie tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierch Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Bios do IC7 mam najnowszy i to nic nie daje smieszne jest tez to ze jak mu ustawie w biosie uruchamianie kompa z klawiatury(haslo) to pozniej nawet reset biosu nic nie daje musze wyciagac bateryjke Ciekawi mnie to czy mogla by byc to podstawa do reklamacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...