Skocz do zawartości
malcolm28

Cd-rom nie czyta plyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nastepujacy problem.pozyczylem dzis od kumpla dwie gry.Gdy wkladam obojetnie jak plytke wszystko idzie normalnie cd elegancko czyta gdy natomiast wkladam plyte z gra ...xxx...wyskakuje nastepujacy komunikat

E: nie jest dostepny

Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny

Chcialem dodac ze godz. temu instalowalem ta gre u tegoz kumpla (...xxx...)i wszystko gralo.co sie wogole stalo od czego jest to zalezne????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano niestety.. rozbierz go i przeczysc... moze poprsotu sie zakurzyl i "czepia" sie niektorych plyt :)ano niestety.. rozbierz go i przeczysc... moze poprsotu sie zakurzyl i "czepia" sie niektorych plyt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja nagrywarka po roku była już do czyszczenia, więc jednak warto to zrobić. Zresztą jeżeli napęd ma rok, to pewnie jest jeszcze na gwarancji, bo lg od dłuższego czasu daje 2 lata gwarancji, więc spokojnie można go oddać, zwłaszcza jeżeli przestanie czytać inne płyty.

Ps. Użycie płyty czyszczącej czasem nie pomaga - trzeba wtedy rozebrać napęd i samodzielnie go wyczyścić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie naped nie jest stary ma ok roku.(LG 52x),a dziwne jest to ze kumpel ma CD tez LG 48x tylko ze on jest o wiele starszy ma....4 lata!!!!i u niego wszytko pieknie czytalo tylko gra sie elegancko instalowala a u mnie ten cholerny blad

różnica jest taka że LG 48x nie były złę, a 52 są złe ;]

wyczysc napęd,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi