DJ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 nieWitamy witamy :P http://www.in4.pl/nb_forum.htm?forum_id=1&...367&strona_no=1 http://users.erols.com/chare/video.htm Benchmark kłamie <lol>? :D Szczegolnie ten drugi adres jest wart uwagi. Chce ktoś komentarze tyczące się testów kart graficznych na benchmarku.pl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Ogólnie to miałbyć test sprawdzający stan wprowadzenia w bład ludzi z tymi potokami w FX5200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 A jak ty chcesz misiu sprawdzic ile ma ten shit potokow jak nie programami czy tam za posrednictwem informacji od producenta? Wez lupe i sobie zobacz ile ma potokow. Tak bedzie najlepiej, mowie ci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Nie no pytałem się tych co wiedzą najlepiej :P http://www.xbitlabs.com/articles/video/pri.../nv31-nv34.html Tu tez jest napisane 2na2 Może jakiś posiadacz FX'a 5200 ew 5500 zapoda screena z aidy z wydajnością fillrate i z tymi potokami?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2004 Screeny: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Screeny: Hmmm ja doskonale wiem co AIDA32 pisze. I wiem doskonale też, że jest inaczej niż tam pisze. Zapuść proszę test 3D Marka 2001 a dokłądnieej wydajność single i multiteksturingu i wklej wyniki. Zobaczymy co tam pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Everest wskazuje mi dokładnie tak samo jak SGJ. Tylko teraz coś innego wyszło - mianowicie w Eversćie jest napisane, że mam 64 bit, a w Riva Tuner, że 128 bit. Na stickerze na karcie jest napisane, że to 128 bitówka, kości pamięci jest 8 (4 z każdej strony), na pudełku też 128 bit. Więc w końcu jaką mam wersję :?: W 3dmarku 01 na sprzęcie z podpisu tylko 6500 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 W 3dmarku 01 na sprzęcie z podpisu tylko 6500 pkt.A ja mam 15000 i co z tego? Napsiałem, że podajcie wyniki z multi i single teksturingu, a wy mi podajecie wyniki z smarkasa Co do tego 128 i 64 bit to chyba dowod tylko na to, że kazdy program moze sie mylic. Bo to, ze podaje, ze są 4 potoki oznacza tylko i wylacznie ze nv zapłaciła by tak tam pisało. najbardziej jednak ciekawi mnie jedna rzecz: za tym, ze FX 5200 ma 4 potoki obstają osoby osoby, ktore go mają, czyżby tak bardzo nie chciały uwierzyć, ze ich karta jest taka kiepska? Podobnie jak FX 5900 ktory ma ich 4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 W 3dmarku 01 na sprzęcie z podpisu tylko 6500 pkt.A ja mam 15000 i co z tego? Napsiałem, że podajcie wyniki z multi i single teksturingu, a wy mi podajecie wyniki z smarkasa Co do tego 128 i 64 bit to chyba dowod tylko na to, że kazdy program moze sie mylic. Bo to, ze podaje, ze są 4 potoki oznacza tylko i wylacznie ze nv zapłaciła by tak tam pisało. najbardziej jednak ciekawi mnie jedna rzecz: za tym, ze FX 5200 ma 4 potoki obstają osoby osoby, ktore go mają, czyżby tak bardzo nie chciały uwierzyć, ze ich karta jest taka kiepska? Podobnie jak FX 5900 ktory ma ich 4 ? Ja nie twierdzę, że moja grafika jest demonem szybkości, przeciwnie uważam, że kupując tego FX'a dokonałem najgorszego wyboru jaki mógł być i bardzo nad tym ubolewam. Z tymi potokami to jest coś nie tak, bo czytając trochę testów zawsze pisane było, że jest to 4-ro potokowiec. EDIT: Widzę, że dyskusja jest ciekawa, a może by tak zapytać przedstawiciela nVidii o te potoki :?: (tylko jak go zanleźć ? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 W 3dmarku 01 na sprzęcie z podpisu tylko 6500 pkt.A ja mam 15000 i co z tego? Napsiałem, że podajcie wyniki z multi i single teksturingu, a wy mi podajecie wyniki z smarkasa Co do tego 128 i 64 bit to chyba dowod tylko na to, że kazdy program moze sie mylic. Bo to, ze podaje, ze są 4 potoki oznacza tylko i wylacznie ze nv zapłaciła by tak tam pisało. najbardziej jednak ciekawi mnie jedna rzecz: za tym, ze FX 5200 ma 4 potoki obstają osoby osoby, ktore go mają, czyżby tak bardzo nie chciały uwierzyć, ze ich karta jest taka kiepska? Podobnie jak FX 5900 ktory ma ich 4 ? Ja nie twierdzę, że moja grafika jest demonem szybkości, przeciwnie uważam, że kupując tego FX'a dokonałem najgorszego wyboru jaki mógł być i bardzo nad tym ubolewam. Z tymi potokami to jest coś nie tak, bo czytając trochę testów zawsze pisane było, że jest to 4-ro potokowiec. EDIT: Widzę, że dyskusja jest ciekawa, a może by tak zapytać przedstawiciela nVidii o te potoki :?: (tylko jak go zanleźć ? :)) Nie no oki można zapytać przedstawiciela nvidii i on ci odpowie ze FX 5200 moze maxymalnei obrobic 4 tekstury w jednym takcie, czyli nadal nbie bedziemy wiedziec zcy mamy 2x2 czy 4x1 Dlaczego nie chcesz zamiescic wynikow w 3d smarka 2001 ? z single i multiteksturingu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 5200 ma architekture taka jak mial GF4MX/GF2MX czyli 2 potoki po 2 TMU w kazdym potoku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 single:248.9 multi:274.9 Karta jak z podpisu, 64 bit, nie kręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Single: 546.7 Multi: 310.5 Core: default EDIT: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8158322 tu jest link z wynikami po OC Zastanawia mnie fakt dlaczego mam tak niski wynik w "Point Sprite Speed (MSprites/s)" w porównaniu z innymi FX 5500 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @psychodeliczny Dziwne ze multi jest nizszy od single. Ja na swoim radku mam takie wyniki w 3DMmarku2k1 Fill Rate (Single-Texturing) 729.4 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 1872.9 MTexels/s Architektura mojej karty to 4/2 jakby ktos nie wiedzial :P. Porownujac wynik uzyskany na twojej i mojej karcie: 3DMark Score 7429 Game 1 - Car Chase - Low Detail 107.3 fps Game 1 - Car Chase - High Detail 41.2 fps Game 2 - Dragothic - Low Detail 130.0 fps Game 2 - Dragothic - High Detail 70.9 fps Game 3 - Lobby - Low Detail 107.1 fps Game 3 - Lobby - High Detail 47.9 fps Game 4 - Nature 39.3 fps Fill Rate (Single-Texturing) 729.4 MTexels/s Fill Rate (Multi-Texturing) 1872.9 MTexels/s High Polygon Count (1 Light) 30.9 MTriangles/s High Polygon Count (8 Lights) 8.8 MTriangles/s Environment Bump Mapping 100.9 fps DOT3 Bump Mapping 77.3 fps Vertex Shader 77.7 fps Pixel Shader 82.2 fps Advanced Pixel Shader 78.7 fps Point Sprites 23.7 MSprites/s Masz troche wiekszy wynik ale to wina procka pewnie :). Moja karta nie krecona jak i procek przy tym wyniku. Po wykreceniu procka wynik wrasta do ponad 8200pkt. a po podkreceniu karty do 275/275 wynik wrosta do prawie 8700pkt(bez paru pkt.) a po podkreceniu procka na 2000+(150x11) o karty na 275/275 dotaje prawie 9200pkt. wiec chyba nie tak zle :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Masz troche wiekszy wynik ale to wina procka pewnie :). Moja karta nie krecona jak i procek przy tym wyniku. Po wykreceniu procka wynik wrasta do ponad 8200pkt. a po podkreceniu karty do 275/275 wynik wrosta do prawie 8700pkt(bez paru pkt.) a po podkreceniu procka na 2000+(150x11) o karty na 275/275 dotaje prawie 9200pkt. wiec chyba nie tak zle :). Wyniki niezłe, mój FX wysiada :), ale myślę, że gdybym zmienił mobo na takie jak Ty masz to wynik byłby wyższy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @psychodeliczny Ja po przejsciu z KT333 na nF2 dostalem prawie 1000pkt. wiecej w 3DMarku2k1 :). Mobo nie bylo renomowanej firmy bo byl to ECS :) wiec moze na firmowej KT333 dostalbym z 500pkt. wiecej po takiej przesiadce :). I ciesze sie z tej przesiadki mimo ze ECS byl stabilny jak sklala :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 A FX5800 ile ma potokow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Oficjalnie 8x1, nieoficjalnie 4x2 a tak naprawdę może 2x4? :D :D :D Już nic mnie nie zdziwi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Nie potrzebna dyskusja i tyle. Zawsze pisano i pisze sią nadal, że FX 5200 ma 4 potoki i tyle ma. Na dowód linki do 3dm01 i 03. Fill Rate (Single-Texturing) - 887.7 MTexels/s | Fill Rate (Multi-Texturing) - 845.3 MTexels/s Fill Rate (Single-Texturing)(MTexels/s) - 640.2 | Fill Rate (Multi-Texturing)(MTexels/s) - 799.1 Od razu widać, że ma architekturę 4x1, a nie 2x2 jak niektórzy tu sądzą :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 @psychodeliczny Ja po przejsciu z KT333 na nF2 dostalem prawie 1000pkt. wiecej w 3DMarku2k1 :). Mobo nie bylo renomowanej firmy bo byl to ECS :) wiec moze na firmowej KT333 dostalbym z 500pkt. wiecej po takiej przesiadce :). I ciesze sie z tej przesiadki mimo ze ECS byl stabilny jak sklala :). W końcu nie ma to jak dobry nforce2 :), jak będę miał $ w najlbiższej przyszłości biorę tego Abita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Dabek niepotrzebna dyskusja? Nie sądze bo jak widzać zdania sa bardzo podzielone. Wczoraj wysłałem maila do benchmarka i nvidi...niestety cisza :/ Zmowa milczenia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 (...) najbardziej jednak ciekawi mnie jedna rzecz: za tym, ze FX 5200 ma 4 potoki obstają osoby osoby, ktore go mają, czyżby tak bardzo nie chciały uwierzyć, ze ich karta jest taka kiepska? (...) Mam FX5200 i jestem z niego zadowolony, a to czy ma 4, 2, czy nawet jeden potok mam generalnie w doopie. Jeśli potrafisz to udowodnij, że jest jednak 2x2 a nie 4x1 bo jakoś nie przedstawiłeś jednoznacznych dowodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 FX5200 jako karta dla mało wymagajacych userów np do internetu i starszych gier ak najbardziej spoko :P Co do potoków to nie obchodzi mnie co ty masz w doopie a co nie. Temat założyłem ja i ja się pytam także jak nie masz nic mądrego do napisania to lepiej się nie wypowiadaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Nie pisałem do Ciebie tylko DJ'a, patrz cytat :!: :idea: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Ale ja pisze do Ciebie ;) Kurde, głupia nVidia nie odpisuje. Pewnie sami nie wiedzą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Ale ja pisze do Ciebie ;) (...) Czyli dalej nie rozumiesz o co mi chodziło :? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Rozumiem, ale chyba ty nie rozumiesz istoty tematu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Chyba jednak on rozumie.... :? Nasze [Wasze :roll:] dowody na to ze FX 5200 ma 4x1 to wyniki z smarka jak i sceerny z Everesta i Aida 32.... Przedstaw dowody ze FX ma 2x2.... :? I nie pisz ze Aida jest w zmowie z NV :lol: dlatego pisze 4x1 P.S. SzymonTER masz bardzo pozadna karte :D :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Wiem :D http://forums.ag.ru/?board=hard&action=dis...&num=1074684738 Skąd oni mają takie dobre informacje? Bo chyba nie z Aidy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 No raczej nie z Aidy... :P Kurcze ciekawe rzeczywiscie... :? Czyzby to bylo jednak 2x2 ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...