Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec dokonalem tego! Poszlo na 2,88 (160x18), pamiatki stable na 5-2-2-2. Napiecie podnioslem o 10% , Vdimm na 2.65. Wszystko chula! Moj wynik w Sandra 2002 Memory Benchmark: 2306/2305. W 3DMark 2001SE: 13450 pkt!!!

Temp proca w Windows 45

Stress 55

Jak na razie tyle, moze pociagne wiecej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec dokonalem tego! Poszlo na 2,88 (160x18), pamiatki stable na 5-2-2-2. Napiecie podnioslem o 10% , Vdimm na 2.65. Wszystko chula! Moj wynik w Sandra 2002 Memory Benchmark: 2306/2305. W 3DMark 2001SE: 13450 pkt!!!

Temp proca w Windows 45

Stress                          55

Jak na razie tyle, moze pociagne wiecej?

Bardzo mozliwe, tylko ostroznie z napieciem powyzej 1.7V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Co Wam te 2.4 się tak słabo krecą? Moje 1.8A przy porządnym chłodzeniu to na 2.8GHz śmiga, a na 2.7GHz to na AC i przy 1.71V. A lepsze wyniki blokuje kiepskie MOBO. Róbcie v-mode'a mało agresywnego (na 1.75V) i puszczajcie je na 3GHz :)

Powiem tak - buahahaha robcie moda ??? Mam w standardzie na płycie napiecie do 1,85V wiecej napewno Nortwood nie wytrzyma !!! i nic nie daje ustawienie na tyle. Dlaczego Intel zmienil jadro na C1 ??? Bo kolo 2,9Ghz jest granica tego starego jadra na zwyklym chlodzeniu.

Dodam jeszcze ze pracuje na 1,65V a zmiana na 1,85 nie daje nawet 20Mhz wiecej :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto wie jak zrobic moda na pamieci ??? ktory scalak za to odpowiada ????

bo na cpu jest przewazne ten sam dla wielu plyt a na memory nie znalazlem w sieci

Jak dla rimmów to masz tu:

http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=...8&highlight=mod

a jak dla innej płyty i pamięci to podaj jakich to może sięcoś znajdzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten Vmod dla pamieci na DDr'y ??? na MSI Sis645Dx Max-c ??? istenieje taki ???

Na ddr oczywiście jest tego trochę...

Niestety konkretnie dla twojej nie znalazłem ale jak ci pomoże to masz dla kilku innych płyt:

http://www.sicom.fi/~jarmo/voltagemods/vol...oltage_mods.htm

http://www.overclockers.com/tips954/

http://www.vr-zone.com/guides/a7a-a7m/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten Vmod dla pamieci na DDr'y ??? na MSI Sis645Dx Max-c ??? istenieje taki ???

na msi max co mozna dac na ddr to 2.9V

2.8V - bynajmniej z nowym biosem - ale juz zamowilem z kanady pamieci wymagajace napiecia od 2.7 do 3.1 V wiec wole jak co sie ubezpieczyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na msi max co mozna dac na ddr to 2.9V

2.8V - bynajmniej z nowym biosem - ale juz zamowilem z kanady pamieci wymagajace napiecia od 2.7 do 3.1 V wiec wole jak co sie ubezpieczyc :)

Na mim MoBo mam pierwotny bios i na razie nie beda go znianiał, nie ma takiej potrzeby. Jak sie orentuje wiekszasc zmian w biose to przystosowanie go do pracy z celeronami.

Namiecie max jakie mi wykrywa to 2.9 z groszami.

i tak jade na 2.7V :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Co Wam te 2.4 się tak słabo krecą? Moje 1.8A przy porządnym chłodzeniu to na 2.8GHz śmiga, a na 2.7GHz to na AC i przy 1.71V. A lepsze wyniki blokuje kiepskie MOBO. Róbcie v-mode'a mało agresywnego (na 1.75V) i puszczajcie je na 3GHz :)

A przypomnij sobie swojego P4 2.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Eh Kaeres.... Pomyśl trochę. Mój P4 2.0A to nie był "normalny" procesor... Miałem go jako jeden z pierwszych w Polsce i była to wersja inżynieryjna (Intel Confidental).

Tutaj myslenie nie ma nic do rzeczy. To raczej pamiec jest za to odpowiedzialna :) Nie mam wszystkich bylych prockow od kazdego z Was w glowie :)

A mial odblokowany mnoznik ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...