sebasw Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 mam plytke asus p4c800 i procek p4 2.8C Ghz (jak w podpisie) ile maks moge dac mu napiecie, zeby sie napewno nie sfajczyl ? 1.6 V ? bedzie bezpieczne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Dla Northwooda bezpieczne napiecie jest do 1.7V - powyzej zdarzalo sie, ze procki padaly jak muchy SDNS - Sudden Death Northwood Syndrom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 no to swietnie ! bo przy 1.6 V troszke lepiej sie kreci i spokojnie osiaga fsb 250,a zauwazylem, ze od 240 wzwyz to skok wydajnosci jest ogromny, nie przypuszczalem nawet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Jak juz sie pytamy o napiecia to chcialbym wiedziec jakie jest max dla Prescotta. Bo chcetnie bym ze swojego celka D cos jeszcze wyciagnal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 dzis czytalem gdzies, ze podniesienie o 1,5-1,7 V jest w miare bezpieczne czyli dla Northwooda ok. 1.675 V do 1.7 V jak pisano powyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 dla prescotta lepiej nie przekraczac 1.6V,choc czasami i to moze byc niebezpieczne http://xtremesystems.org/forums/showthread...62&page=1&pp=25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Ja na prescu dawalem max 1.5125V - wyzej juz mialem stracha.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 bo wiecie co, powyzej fsb 240 cos jest nie tak.... nie przechodzi 3dmarka2005, czasem podczas grania komp sie resetuje. Dlatego podejrzewam, ze to wina zbyt malego napiecia procka, mam racje ? druga sprawa to, ze moja plyta ma maks napiecie dla ddrow 2,85 V, a moje Geile maja podane w specyfikacji : 2,65 do 2,95 i teraz nie wiem, czy chodzi o to, ze przy granicznej fsb, czyli 250 (moje GEile sa PC4000) ma byc wlasnie 2,95, czy 2,95 ma byc przy wiekszej bo moze to wina pamieci ? doradzcie, prosze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 bo wiecie co, powyzej fsb 240 cos jest nie tak.... nie przechodzi 3dmarka2005, czasem podczas grania komp sie resetuje. Dlatego podejrzewam, ze to wina zbyt malego napiecia procka, mam racje ? druga sprawa to, ze moja plyta ma maks napiecie dla ddrow 2,85 V, a moje Geile maja podane w specyfikacji : 2,65 do 2,95 i teraz nie wiem, czy chodzi o to, ze przy granicznej fsb, czyli 250 (moje GEile sa PC4000) ma byc wlasnie 2,95, czy 2,95 ma byc przy wiekszej bo moze to wina pamieci ? doradzcie, prosze Ustaw dzielnik pamieci na 5:4 i przekonasz sie czy to byla wina pamieci. Ja podbilem napiecie na moim P4 o 0.1v do 1.625 i uwazam to za zupelnie bezpieczne ( chodzi tak rok czasu). W Twoim przypadku prawdopodobnie trzeba podbic napiecie na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 dobrze prawisz, dzieki za podpowiedz. Oks, ustawie procka na 1,6 V i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 i nic :( procek nie wydala, przy 1.6 V nie wlacza sie winda, jak dam fsb 250 :( ma ktos pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 i nic :( procek nie wydala, przy 1.6 V nie wlacza sie winda, jak dam fsb 250 :( ma ktos pomysly ? Moje zdanie jest takie, ze masz Northwooda, i to prawdopodobnie stepping C0 - fsb250 to duzo jak na 2.8C - chyba ze to M0 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 i nic :( procek nie wydala, przy 1.6 V nie wlacza sie winda, jak dam fsb 250 :( ma ktos pomysly ? ja z tymi samymi pamiątkami miałem problem z postawieniem Prescott'a 3.0 z tej samej serii co _Vip_ na FSB 250, a wydawało się, że wszystko jest dosłownie w zasięgu ręki. Z PIV 2.4 GHz, problemem nie jest przekroczenie granicy FSB 280. Ale mi wydawało się, że problemem nie są pamięci, ale płyta. A co do napięcia, to dochodziłem pod 1,7 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ? jakie dac napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 chyba masz też awarie, albo pierwsze punkty karne :D. ja mam też steping D1 i jak powiedziałem podchodziłem z napięciem pod 1,7 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 no chyba awaria tweaka spowodowala kilka postow naraz :) nie ma opcji SKASUJ, wiec nie moge ich usunac :/ czyli teraz masz napiecie 1.7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 no chyba awaria tweaka spowodowala kilka postow naraz :) nie ma opcji SKASUJ, wiec nie moge ich usunac :/ czyli teraz masz napiecie 1.7 ? cpu-z pokazuje ponad 1,7 V, ale w biosie mam ustwione powyżej 1,65 V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 no to niezle dales Voltow :) ja troche sie boje o procka, bo nie mam kasy na nowego, wiec jak sie spali to bedzie totalna zmoka :( ale moze sprobuje dac chociaz 1,625 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Siemano. Procek z mojego opisu chodzil na 1.7 volta i przy tym napieciu udalo mi sie go wykrecic na 2.66GHz a to wszystko na box-owym radiatorku :twisted: system sie uruchamiał i dalo sie na nim działać ale jak 3D Mark poszedł czy giera to restart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...