Skocz do zawartości
sebasw

jakie maks, bezpieczne napiecie dla p4 C

Rekomendowane odpowiedzi

bo wiecie co, powyzej fsb 240 cos jest nie tak.... nie przechodzi 3dmarka2005, czasem podczas grania komp sie resetuje.

Dlatego podejrzewam, ze to wina zbyt malego napiecia procka, mam racje ?

druga sprawa to, ze moja plyta ma maks napiecie dla ddrow 2,85 V, a moje Geile maja podane w specyfikacji : 2,65 do 2,95 i teraz nie wiem, czy chodzi o to, ze przy granicznej fsb, czyli 250 (moje GEile sa PC4000) ma byc wlasnie 2,95, czy 2,95 ma byc przy wiekszej bo moze to wina pamieci ?

doradzcie, prosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo wiecie co, powyzej fsb 240 cos jest nie tak.... nie przechodzi 3dmarka2005, czasem podczas grania komp sie resetuje.

Dlatego podejrzewam, ze to wina zbyt malego napiecia procka, mam racje ?

druga sprawa to, ze moja plyta ma maks napiecie dla ddrow 2,85 V, a moje Geile maja podane w specyfikacji : 2,65 do 2,95 i teraz nie wiem, czy chodzi o to, ze przy granicznej fsb, czyli 250 (moje GEile sa PC4000) ma byc wlasnie 2,95, czy 2,95 ma byc przy wiekszej bo moze to wina pamieci ?

doradzcie, prosze

Ustaw dzielnik pamieci na 5:4 i przekonasz sie czy to byla wina pamieci. Ja podbilem napiecie na moim P4 o 0.1v do 1.625 i uwazam to za zupelnie bezpieczne ( chodzi tak rok czasu). W Twoim przypadku prawdopodobnie trzeba podbic napiecie na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nic :(

procek nie wydala, przy 1.6 V nie wlacza sie winda, jak dam fsb 250 :(

ma ktos pomysly ?

ja z tymi samymi pamiątkami miałem problem z postawieniem Prescott'a 3.0 z tej samej serii co _Vip_ na FSB 250, a wydawało się, że wszystko jest dosłownie w zasięgu ręki. Z PIV 2.4 GHz, problemem nie jest przekroczenie granicy FSB 280. Ale mi wydawało się, że problemem nie są pamięci, ale płyta.

A co do napięcia, to dochodziłem pod 1,7 V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ?

jakie dac napiecie ?mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ?

jakie dac napiecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam steppping D1, wiec chyba dobry, nie ?

jakie dac napiecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano.

Procek z mojego opisu chodzil na 1.7 volta i przy tym napieciu udalo mi sie go wykrecic na 2.66GHz a to wszystko na box-owym radiatorku :twisted: system sie uruchamiał i dalo sie na nim działać ale jak 3D Mark poszedł czy giera to restart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi