zyggy Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Witam Mam problem z cubase'em. Na świeżym systemie XP zainstalowałem stery Kx tak jak pisali w expercie, potem cubase - no i tu zaczyna się problem :? .... Nie mogę nic nagrać !! Mogę odsłuchać stare projekty ale nic dodać do tego. Cubase jest głuchy jak pień. Próbowałem chyba wszystkiego co mi przyszło do głowy. Normalnie tracę cierpliwość. Karta SB live 5,1. Na drugim systemie i na orginalnych sterach do tej karty wszystko działa. Co zrobić żeby to działało ?????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/cub.../kxcubasesx.htm http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=57078 Milego uzywania (duzo nauki przed toba , ale jak zobaczyc mozliwosci :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyggy Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Dzięki za szybką pomoc ... ale niewiele z tego rozumiem ... Wcześniej załadowałem ustawienia miksera "stereo" z gazety. Jak widzę to trzeba chyba jakoś pozamienić te strzałki w DSP Setup .... Aaa właśnie nie działa test głośników w kx Zaraz osiwieję normalnie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 No co ty :) ( ustawienia stereo z gazety to wiesz sie nadaja do foo, a nie cubase ) Jezeli chcesz dzialac w tym programie twoja wiedza o kxach musi byc bardzo duza . Pozatym nie wgrywaj konfiga z gazety , jak juz zacznij od defoultowego ( i tam bedziesz mial testy glosnikow ). W tym dziale masz przyklejony temat i tam sie cos wiecej dowiesz o kxach ( bo jak narazie widze duzo przed toba ) . Jezeli znasz eng czytaj forum kxow , tam znajdziesz wszystko ( i napewno sa tez tam konfigi gotowe do cubase ) . Tu masz jeszcze jednego linka http://members.home.nl/nahutec/kxtutor/kxtutor.html . A jezeli chodzi o kxy to sie nie zrazaj ( i czasem nie odinstaluj ) , niestety badz stety maja one mozliwosci jak karty profesjonalne wiec i ustawienie tego nie jest latwe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyggy Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 :D Działa !!! W końcu udało mi się odpalić te sterowniki - wszystko działa jak trzeba. Latency niezauważalna. Rzeczywiście można te kX'y ustawiać na tysiące sposobów, wymaga to trochę cierpliwości ale za to każdy znajdzie odpowiednią dla siebie konfigurację. Dzięki xan za wsparcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 No to sie ciesze . Wiesz z tymi sterami jest tak ze moze je miec 1000 osob , a kumac 10 ( i prawda jest taka, ze ta cala reszta to i tak nie wie po co je ma :) ). A uzywaja ich podobno dlatego ze graja lepiej :> ( a moze nie ??? ) . POzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...