Skocz do zawartości
Marc71

Montaż LGA 775 i Collera BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Czy montował ktoś już Prescota w nowej podstawce ? mam problem z wpięciem nóżek collera w płytę, muszę dosć mocno nacisnąć na zapinkę, aby się zatrzasnęła na dobre i nie wypadała ale za to płyta mi się wygina dość znacznie po zapięciu wszystkich czterech zatrzasków. Czy to jest normalne ???. A może trzeba słabiej zapiąć. Oczywiście postępowałem zgodnie z instrukcją do procka, czyli najpierw płytę zamontowałem w obudowie a potem zapinałem cooler, wszystko trzeszczało i się wyginało - ale się zapięło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz, trochę mnie uspokoiłeś, bo mam dość drogą płytę i nie chciałbym jej zniczszczyć, za pierwszym razem wcisnąłem jeden kołek lekko, tylko do kliknięcia - to mi wyskoczył przy zapinaniu kolejnego pinu i dopiero wtedy wpadłem na to, że to nie wystarczy i trzeba dość mocno nacisnąć, aby zaskoczyła zapdka na pinach, ale wtedy miałem niezłego pietra jak zobaczyłem co siędzieje z płytą. A płytę zamontowałem najpierw w obudowie, bo tak pisało w instrukcji do procka, aby przed montażem colkera zamontować płytę nawet było to podkreślone. Tylko jak teraz patrzę na płytę w obudowie to ona nieźle jest wygięta. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się też mało nie posrałem jak pierwszy raz montowałem Box P4 na 478, u mnie była cholernie gruba warstwa termo przewodząca szarego szitu, i jak przekładałem białe zatrzaski to się mało nie połamały... tak były wygięte... ale chyba wszystko ok. bo katuje sprzęt przez 6 miesięcy już. ... i stabilna skała z niego, ani 1 zwiechu :P A propos moja płyta kosztowała jak kupowałem 950 zł a teraz 797 .... Co za ból !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Najlepiej to było z procesorami na SLOT-1, to się nazywa klasa inżynierów .....

W tych nowych płytach to się laminat tak odkształca, że strach się bać by się ścieżki nie przerwały.....

Ciekaw jestem czy te nowe powyginane płyty pociągnał tyle co te stare, i jak takie wyginanie laminatu reagauje na wysokie temperatury....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze sprzętu nie odpalałem, bo czekam na grafikę na PCExpress, mam nadzieję że pójdzie ok, płyta dość wygięta, ale myślę że producencji się z tm liczą, ze to tak bedzie wyglądać, coler dość mocno siedzi, zmeniełem oryginalną warstwę pasty na srebrną i czekamy co dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi