n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Witam, ja znowu z tym mnoznikiem w antku ;p a wiec, zaopatrzylem sie w potrzebne zeczy (nowy lakier qpilem, miernik itp.) lacze wg tomshardware czyli najpierw super glue miedzy piny, pozniej robienie okienka tasma i wypelnianie go lakierem, pozniej gdy miernik przyloze do pina dolnego i gornego to powinna byc resystancja ok. 0.00, a jest ciagle 1 :/ co robie źle? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Wybacz moze to glupie pytanie ale co masz na mysli piszac lakier?? Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 może nie dorastam Wam do pięt w sprawach o/c, ale wybacz, żebym łączył mostki lakierem do paznokci :wink: . Oczywiście, że chodzi mi o lakier elektroprzewodzący... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja propnuje uzyc specjalnego pisaka do naprawiania obwodow drukowanych bo widac ten lakier nie ma wystarczajacej przewodnosci zebys zmierzyl ja miernikiem. Zrob eksperyment i nanies na kawalek papieru tego lakieru i zmierz jego przewodnosc w takich warunkach. Jezeli juz miernik cos pokaze to znaczy ze moze zle jednak zamalowales lub naniosles za malo tego lakieru. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 robiłem tak właśnie, naniosłem na tekturke trochę tego lakieru i też było 1 :/ prubowałem też z klejem epox 15, który też przewodzi prąd i także 1 :/ może mam coś z miernikiem? chociaż gdy sprawdzam coś innego kawałek metalu, albo punkt masy na antku i dolne piny to podaje dobrze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 A jaki to jest lakier? Moze masz linka do producenta tego cuda gdzie moznaby przeczytac o przewodnosci elektrycznej tego lakieru. Wtedy wszystko stanie sie jasne. Albo zapodaj co jest napisane na naklejce. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 A jaki to jest lakier? Moze masz linka do producenta tego cuda gdzie moznaby przeczytac o przewodnosci elektrycznej tego lakieru. Wtedy wszystko stanie sie jasne. Albo zapodaj co jest napisane na naklejce. Pozdro Dexter a Więc kupiłem taki jednoskładnikowy: pulsarVolt :P i jeszcze mam epox 15 (2 składnikowy), z oferty 4max (był opisywany w artykuliku o odblokowywaniu axp 1600+ na tweaku) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Z opisu na 4max wynika ze ten klej jest wporzadku. Prawdopodobnie zeby dobrze dzialal musi wyschnac wiec musisz odczekac te 24 godziny. Jezeli robisz wszystko OK to wszelakie pomysly mi sie wyczerpaly bo malo jest prawdopodobne zeby nie dalo sie odblokowac tego procka. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Z opisu na 4max wynika ze ten klej jest wporzadku. Prawdopodobnie zeby dobrze dzialal musi wyschnac wiec musisz odczekac te 24 godziny. Jezeli robisz wszystko OK to wszelakie pomysly mi sie wyczerpaly bo malo jest prawdopodobne zeby nie dalo sie odblokowac tego procka. Pozdro Dexter Ja dzisiaj rowniez ELPOXa zakupilem robilem wszystko zgodnie z instrukcjami na WWW i qpa proc dalej zablokowany a probowalem chyba z 5 razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Sprobuujcie odczekac te 24 godziny jak przewiduje producent. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Sprobuujcie odczekac te 24 godziny jak przewiduje producent. Pozdro Dexter a więc, mam "kawałek" kleju zaschniętego :) bo sobie na tekturce mieszałem te 2 składniki epoxa i mam taką zprzed kilku dni :P Przyłożyłem miernik w 2 miejsca na plamie kleju i tesh qpa :/ Hmm klej jest niby dobry, może nie wymieszałem dokładnie, albo nie nabrałem równych części :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Sprobuujcie odczekac te 24 godziny jak przewiduje producent. Pozdro Dexter a więc, mam "kawałek" kleju zaschniętego :) bo sobie na tekturce mieszałem te 2 składniki epoxa i mam taką zprzed kilku dni :P Przyłożyłem miernik w 2 miejsca na plamie kleju i tesh qpa :/ Hmm klej jest niby dobry, może nie wymieszałem dokładnie, albo nie nabrałem równych części :? widze ze mamy ten sam problem i nawet te same procki xp1700 z seri AGOIA :P jak cos ci sie uda to mnie powiadom bo ja juz niemam sily probowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 elpox 15, 2 AGOIE odblokowalem. Pierwsza za 3 razem, druga za 1 ! Jesli ladnie polaczyles tak ze sasiednie sie nie stykaja to naklej kawalek tasmy klejacej (przezroczystej) na L1 i docisnij palcem ale tak aby nie polaczyly sie sasiadujace L1. Po docisnieciu u mnie pomaga. Sproboj tez czy wszystkie mnozniki sa zablokowane. Mialem przypadki ze nie wszystkie sie oblokowaly zaz pierwszym razem bo ktores z polaczen szwankowalo. Aha : nie uzywalem miernika - ponoc mialem sie nie spieszyc ale nie moglem sie doczekac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 widze ze mamy ten sam problem i nawet te same procki xp1700 z seri AGOIA :P jak cos ci sie uda to mnie powiadom bo ja juz niemam sily probowac ok, napisze tutaj... elpox 15, 2 AGOIE odblokowalem. Pierwsza za 3 razem, druga za 1 ! Jesli ladnie polaczyles tak ze sasiednie sie nie stykaja to naklej kawalek tasmy klejacej (przezroczystej) na L1 i docisnij palcem ale tak aby nie polaczyly sie sasiadujace L1. Po docisnieciu u mnie pomaga. Sproboj tez czy wszystkie mnozniki sa zablokowane. Mialem przypadki ze nie wszystkie sie oblokowaly zaz pierwszym razem bo ktores z polaczen szwankowalo. Aha : nie uzywalem miernika - ponoc mialem sie nie spieszyc ale nie moglem sie doczekac :P no ok, ale jak to jest, że jak przykładam miernik do 2 pinów to nie reaguje? P.S zresztą prawda, że ten epox jest dobry, bo wcześniej nim "odblokowałem" tego proca, tylko że raz się bootwał z blokadą, a raz bez :P tera prubuje od nowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Witam, ja znowu z tym mnoznikiem w antku ;p a wiec, zaopatrzylem sie w potrzebne zeczy (nowy lakier qpilem, miernik itp.) lacze wg tomshardware czyli najpierw super glue miedzy piny, pozniej robienie okienka tasma i wypelnianie go lakierem, pozniej gdy miernik przyloze do pina dolnego i gornego to powinna byc resystancja ok. 0.00, a jest ciagle 1 :/ co robie źle? Hmmm, dziwne. Ja odblokowywalem mnoznik stosujac lakier silvercop. u mnie tez rezystancja wachala sie miedzy 0.07-1, ale mnoznik sie rozblokowal. sprawdz dokladnosc kontaktu lakieru z pinem. 8) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURTUS Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja zrobilem juz 6 porbe i chyba ostatnia bo mnie szlak trafia,zrobilem wszystko starannie ponad 40 min sie meczlem papier scierny i te sprawy i nadal nic 11 mnoznik jak byl tak jest poczekam az klej troche podeschnie i sprobuje go przycisnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Masz Asusa, nie znam tego modelu ale wiem ze Asus lubi miec mnoznik ustawiany na dipswitchach i czasami zeby zdjac blokade mnoznika i moc go regulowac w BIOSIE to potrzeba odpowiednio ustawic te switche. Moze juz to wiesz a jak nie wiesz to Ci mowie 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Rezystancja między masą a połączonym mostkiem powinna wynosić około 260 omów a nie 0. Pewnie niedokładnie zakleiłeś rowki po laserze. Weź dobrą lupe tak min 15x i najmniejszą igłe lekarską i wyciągnij srebro z rowków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 kurka wodna, jush trace cierpliwosc :? dzisaj prubowalem znowu polaczyc ze 2 razy i lipa, jedynym teraz nasowajacym sie rozwiazaniem bedzie jak mowiles, wyczyszczenie rowkow :/ no a lupe to mam 3x :twisted: w igle sie zaopatrze, jakos to moze bedzie :/ jak wpadne w desperacje to pewnie polacze i pociacham te mostki na "twardo" jak tu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 23 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2002 kurka wodna, jush trace cierpliwosc :? dzisaj prubowalem znowu polaczyc ze 2 razy i lipa, jedynym teraz nasowajacym sie rozwiazaniem bedzie jak mowiles, wyczyszczenie rowkow :/ no a lupe to mam 3x :twisted: w igle sie zaopatrze, jakos to moze bedzie :/ jak wpadne w desperacje to pewnie polacze i pociacham te mostki na "twardo" jak tu :twisted: chyba obejdzie sie bez ciecia :) bo dzisiaj uruchamiam kompa i wyskakuje mi mnoznik 12 wiec wychodzi na to, ze dolki zle "zalatane" jak to mowil mi kiedys dr. Crash, jak dopadne w swoje lapy cos na tyle waskiego by sie dobrac do tych dolkow to biada im :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...