Caleb Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Proste, po co panom z B ktos kto nie potrafi docenic ich kunsztu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Odważyli się na coś nowego, inne podejście, nie wiadomo jak to się skończy, czy sukcesem, czy porażka, ale przynajmniej wykazali się większa inwencją i odwagą od blizza, który prezentując diablo3 i starcrafta2 zakomunikował, że stare sprawdzone sposoby są gwarancja sukcesu, więc po co eksperymentować, ryzykować, lepiej nastawić się na 100% zysku. Niestety konsolowość psuje większość gier a to ze względu na maksymalne uproszczenie i przystosowanie do sterowania padem... to boli. Ja tej gry nie skreślam, wprost przeciwnie, może to będzie nowe spojrzenie na uniwersum fallouta, ja jestem otwarty na nowe propozycje i pomysły, zobaczymy co z tego wyjdzie w wersji finalnej, na pewno betha weźmie sobie do serca opinie graczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Odważyli się na coś nowego, inne podejście, nie wiadomo jak to się skończy, czy sukcesem, czy porażka, ale przynajmniej wykazali się większa inwencją i odwagą od blizza, który prezentując diablo3 i starcrafta2 zakomunikował, że stare sprawdzone sposoby są gwarancja sukcesu, więc po co eksperymentować, ryzykować, lepiej nastawić się na 100% zysku. Niestety konsolowość psuje większość gier a to ze względu na maksymalne uproszczenie i przystosowanie do sterowania padem... to boli. Ja tej gry nie skreślam, wprost przeciwnie, może to będzie nowe spojrzenie na uniwersum fallouta, ja jestem otwarty na nowe propozycje i pomysły, zobaczymy co z tego wyjdzie w wersji finalnej, na pewno betha weźmie sobie do serca opinie graczy.Masz rację, ale podejście panów z bethcośtam po prostu boli... Zapierali się, że nie tworzą obliviona ze spluwami a na filmikach widać coś innego... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Odważyli się na coś nowego, inne podejście, nie wiadomo jak to się skończy, czy sukcesem, czy porażka, ale przynajmniej wykazali się większa inwencją i odwagą od blizza, który prezentując diablo3 i starcrafta2 zakomunikował, że stare sprawdzone sposoby są gwarancja sukcesu, więc po co eksperymentować, ryzykować, lepiej nastawić się na 100% zysku. Niestety konsolowość psuje większość gier a to ze względu na maksymalne uproszczenie i przystosowanie do sterowania padem... to boli. Ja tej gry nie skreślam, wprost przeciwnie, może to będzie nowe spojrzenie na uniwersum fallouta, ja jestem otwarty na nowe propozycje i pomysły, zobaczymy co z tego wyjdzie w wersji finalnej, na pewno betha weźmie sobie do serca opinie graczy. Mhm jasne :lol2: Tak jak wzieli sobie do serca krytyke panow z gamekult, po prostu "zakleili im usta tasma" ;) Widac czarno na bialym jakie maja podejscie i nastawienie, wg nich powinnismy byc im wdzieczni i skladac ofiary za to ze wogole zobaczymy gre pod tytulem fallout3 :lol2: A ze z falloutem to bedzie mialo tyle wspolnego... ps. jest taka fajna zasada, ze jeśli coś jest dobre, to nie próbuj tego ulepszać ;) Edytowane 17 Lipca 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Odważyli się na coś nowego, inne podejście, nie wiadomo jak to się skończy, czy sukcesem, czy porażka, ale przynajmniej wykazali się większa inwencją i odwagą od blizza, który prezentując diablo3 i starcrafta2 zakomunikował, że stare sprawdzone sposoby są gwarancja sukcesu, więc po co eksperymentować, ryzykować, lepiej nastawić się na 100% zysku. Niestety konsolowość psuje większość gier a to ze względu na maksymalne uproszczenie i przystosowanie do sterowania padem... to boli. Ja tej gry nie skreślam, wprost przeciwnie, może to będzie nowe spojrzenie na uniwersum fallouta, ja jestem otwarty na nowe propozycje i pomysły, zobaczymy co z tego wyjdzie w wersji finalnej, na pewno betha weźmie sobie do serca opinie graczy. zebyś sie nie zdziwił :lol:. Oni srają na to co gracze/fani do nich mówią. Inaczej byłyby tury, izo, normalne drzewo dialogowe czy chociażby normalny interface oddzielny dla każdej platformy, gra nie byłaby combat focused itd... Edytowane 17 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Mhm jasne :lol2: Tak jak wzieli sobie do serca krytyke panow z gamekult, po prostu "zakleili im usta tasma" ;) Widac czarno na bialym jakie maja podejscie i nastawienie, wg nich powinnismy byc im wdzieczni i skladac ofiary za to ze wogole zobaczymy gre pod tytulem fallout3 :lol2: A ze z falloutem to bedzie mialo tyle wspolnego... ps. jest taka fajna zasada, ze jeśli coś jest dobre, to nie próbuj tego ulepszać ;) Normalne, ze f3 już nie będzie tym co f1 i 2, to co zaprezentowali to zupełnie inne podejście do tematu, ja obwiniam za to wszystko największe zło i przyczynę robienia coraz prostszych, płytszych i w rezultacie do gracza pc gorszych gier - konsole. :-P Tak poważnie to identyczne gadanie było w przypadku obliviona, wiem, że wtedy nie zmienili gry tak diametralnie jak teraz, ale nie wydaje mi się, żeby świadomie chcieli wypuścić niegrywalnego crapa. Chociaż z drugiej strony mogą stracić prawdziwych fanów serii, ale zyskają za to poklask u młodszych odbiorców, dla których stare fallouty były zbyt skomplikowane a teraz będzie można pograć padem z wersalki, zupełnie jak w nfs, albo fife, która notabene jest wyznacznikiem tego, co napisałeś w post scriptum "ze jeśli coś jest dobre, to nie próbuj tego ulepszać". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 cóż... [*] grałem w f1 i f2...mam oryginały. Może czas se odkurzyć. :) Co do Fallbliviona...ściągnę...demo czy gre..jak sie nie spodoba to weg co mi sie podoba to zostaje jako oryginał, więc proszę bez banów...miałem wieśka torrentowego-kupiłem, miałem cod4-kupiłem...mam TDU, i demo grid, w więcej rzeczy nie gram bo nie mam czasu. Jak Falaut Person Shooter będzie dobry- to zakupie...jak nie...to precz, dziadostwa nie trzymam na dysku, szkoda miejsca. Póki co to się zapowiada na opcję demo...a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Normalne, ze f3 już nie będzie tym co f1 i 2, to co zaprezentowali to zupełnie inne podejście do tematu, ja obwiniam za to wszystko największe zło i przyczynę robienia coraz prostszych, płytszych i w rezultacie do gracza pc gorszych gier - konsole. :-P Tak poważnie to identyczne gadanie było w przypadku obliviona, wiem, że wtedy nie zmienili gry tak diametralnie jak teraz, ale nie wydaje mi się, żeby świadomie chcieli wypuścić niegrywalnego crapa. Chociaż z drugiej strony mogą stracić prawdziwych fanów serii, ale zyskają za to poklask u młodszych odbiorców, dla których stare fallouty były zbyt skomplikowane a teraz będzie można pograć padem z wersalki, zupełnie jak w nfs, albo fife, która notabene jest wyznacznikiem tego, co napisałeś w post scriptum "ze jeśli coś jest dobre, to nie próbuj tego ulepszać". No tak tylko ze miodnosc obu serii ktore wymieniles skonczyla sie juz dawno temu ;) Nie traktuj tak "sztywno" tej zasady o ktorej wspomnialem bo nie o to chodzi, nie to mialem na mysli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4954&STR=1 Wrażenia z gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 kiszka :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4954&STR=1 Wrażenia z gry. no to gry-online już więcej nie zagoszczą na pokazie gry ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 [/b] zebyś sie nie zdziwił :lol:. Oni srają na to co gracze/fani do nich mówią. Inaczej byłyby tury, izo, normalne drzewo dialogowe czy chociażby normalny interface oddzielny dla każdej platformy, gra nie byłaby combat focused itd... Taaa mhm jak chcesz mieć taką grę i wydasz na nią parę mln $ i potem nawet koszty produkcji Ci się nie zwrócą to zrób ją taką. Świat nie stoi w miejscu, nie mogli zrobić Fallouta na kanwę F2 bo by się sprzedało po prostu. Zobaczycie ze oceny będą bardzo wysokie a i gra będzie bardzo dobra, tylko że inna. Czytając ten topic odczuwam że wyszukujecie na siłę wszelkich błedów i czepiacie się wszystkiego byle tylko zmieszać tę grę z błotem. I własnie gdyby NIE słuchali się graczy, ani aktualnych trendów to by zrobili takiego F2 w nowej oprawie i z nową historią. Tylko że ludzi którzy by chcieli taką grę jest 10x mniej niż takich, którzy chcą ją w formie takiej jakiej jest teraz. Nie jesteś-cie/-my targetem tej produkcji, pogódźcie się z tym. Nikt dziś nie jest filantropem, sczególnie w tak kosztownej branży. 3/4 topicu to trollowanie na poziomie pclaba jaka to Beth jest zła bo zrobili grę inną niż sobie wyobrażaliście. Spójżcie na to z innej strony - to może być całkiem ciekawy fps z elementami rpg i bardzo fajnym apokaliptycznym klimatem. A że nazywa sie tak, a nie inaczej - marketing, Panie marketing. Ja sie pogodziłem ze to nie będzie kontynuacja poprzednich cześci tylko inna, na swój sposób ciekawa gra. Czego i Wam życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Odważyli się na coś nowego, inne podejście, nie wiadomo jak to się skończy, czy sukcesem, czy porażka, ale przynajmniej wykazali się większa inwencją i odwagą od blizza, który prezentując diablo3 i starcrafta2 zakomunikował, że stare sprawdzone sposoby są gwarancja sukcesu, więc po co eksperymentować, ryzykować, lepiej nastawić się na 100% zysku. Niestety konsolowość psuje większość gier a to ze względu na maksymalne uproszczenie i przystosowanie do sterowania padem... to boli. Ja tej gry nie skreślam, wprost przeciwnie, może to będzie nowe spojrzenie na uniwersum fallouta, ja jestem otwarty na nowe propozycje i pomysły, zobaczymy co z tego wyjdzie w wersji finalnej, na pewno betha weźmie sobie do serca opinie graczy. Czlowieku, jakie "odwazyli sie" ?? Powiedz mi co jest latwiej zrobic, czy stworzyc swiat, ktora ma wlasna historie, w ktorym wszyskie wydarzenia, ktore odkrywasz, sa ze soba powiazane, w ktorym mozesz zrobic tak naprawde wszystko. Czy moze latwiej jest stworzyc gre, w ktorej chodzisz z bronia i napier... na prawo i lewo ogladajac w bullet time jakies flaki na okolo ?? I jeszcze jedno, na czym jest latwiej zarobic, czy na grze ktora od umyslu troche wymaga, czy na grze do "postrzelania" i odstresowania sie ?? Odpowiedz chyba jest oczywista, wiec nie pier... ze "odwazyli sie". Chociaz moze i to jest dobre okreslenie, bo trzeba miec jaja i odwage, zeby z gry az tak wybitnej wybitnej zrobic szmire dla 12tolatkow. Spójżcie na to z innej strony - to może być całkiem ciekawy fps z elementami rpg i bardzo fajnym apokaliptycznym klimatem. A że nazywa sie tak, a nie inaczej - marketing, Panie marketing. Ja sie pogodziłem ze to nie będzie kontynuacja poprzednich cześci tylko inna, na swój sposób ciekawa gra. Czego i Wam życzę. Ja w ogole nie rozumiem takiego gadania. Fallout to jest RPG, a nie zaden jeb... FPS z elementami RPG. Chcesz miec FPS z elementami RPG, to nazwij gre inaczej, ta seria zapisala sie w historii gier zlotymi literami jako wybitne RPG, a nie zadne jeb... FPSy i tak powinno zostac, wiec jakim prawem jakis pajac sobie wyrwaca to do gory nogami ? Seria Baldurs Gate jest RPGiem, seria Fallout jest RPGiem, seria Quake jest FPSem. Chcesz miec gre FPS z elementami RPG to nie niszcz tego co zostalo przez kogos stworzone i jest przez wielu uwarzane za cos wybitnego, tylko nazwij gre inaczej. Ktos tam wyzej czepia sie Blizzarda. Akurat to jest ostatnia firma, do ktorej mozna miec jakiekolwiek zastrzezenia. Kazda gre picuja do ostatniego bajta, wszystko jest zawsze zapiete na ostatni guzik. Jest potrafia stworzyc gre wybitna, ktora pokochaly miliony, to po ch... cos zmieniac, jesli mozna cos co jest rewelacyjne, jeszcze bardziej ulepszyc ? I za to wlasnie ludzie kochaja ta firme, za to wlasnie zawsze sprzedaja miliony egzemplazy swoich gier. Inni powinni brac z nich przyklad, a nie isc na latwizne, wykupic licencje od kogos, kto ciezko pracowal aby seria Fallout byla uznawana za cos wielkiego, i sobie poprostu zrobic szmire dla ludu. Edytowane 17 Lipca 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Taaa mhm jak chcesz mieć taką grę i wydasz na nią parę mln $ i potem nawet koszty produkcji Ci się nie zwrócą to zrób ją taką. Świat nie stoi w miejscu, nie mogli zrobić Fallouta na kanwę F2 bo by się sprzedało po prostu. Zobaczycie ze oceny będą bardzo wysokie a i gra będzie bardzo dobra, tylko że inna. Czytając ten topic odczuwam że wyszukujecie na siłę wszelkich błedów i czepiacie się wszystkiego byle tylko zmieszać tę grę z błotem. I własnie gdyby NIE słuchali się graczy, ani aktualnych trendów to by zrobili takiego F2 w nowej oprawie i z nową historią. Tylko że ludzi którzy by chcieli taką grę jest 10x mniej niż takich, którzy chcą ją w formie takiej jakiej jest teraz. Nie jesteś-cie/-my targetem tej produkcji, pogódźcie się z tym. Nikt dziś nie jest filantropem, sczególnie w tak kosztownej branży. 3/4 topicu to trollowanie na poziomie pclaba jaka to Beth jest zła bo zrobili grę inną niż sobie wyobrażaliście. Spójżcie na to z innej strony - to może być całkiem ciekawy fps z elementami rpg i bardzo fajnym apokaliptycznym klimatem. A że nazywa sie tak, a nie inaczej - marketing, Panie marketing. Ja sie pogodziłem ze to nie będzie kontynuacja poprzednich cześci tylko inna, na swój sposób ciekawa gra. Czego i Wam życzę. Mogli inaczej ten tytuł nazwać. Np Oblivion:apocaliptic albo coś :lol:. To tak jakby z diablo zrobić fps'a - imo to jest nie do pomyślenia. Co do beth - lecą na kase to ja jade po nich. Wiadome ze krapsztada celuje w el0 rynek żeby zarobić tylko po co wykupiła prawa fallouta i w początkowych intreview mówiła jacy to znich wielcy fani tej serii itp ? :lol: Na mnie nie zarobią to jest pewne, mam tylko nadzieje ze el0 rynek też na to nie pójdzie (grafa jest raczej bardzo przeciętna a to jest dzisiaj główna wytyczna el0 rynku czy gra jest dobra czy nie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Ja w ogole nie rozumiem takiego gadania. Fallout to jest RPG, a nie zaden jeb... FPS z elementami RPG.Czytałeś mojego posta? Ty kupiłeś tą licencję i to Twoje korytko? Nie wiec albo musisz siedzieć cicho i nie kupić tej gry bo nie jest dla ciebie albo szykuj kasę na wykupienie licencji :lol2: Life is brutal. YuucOm - no niestety własnie elorynek leci na to niemiłosiernie. Na forach konsolowych F3 pojawia sie najczęściej w 1szej trójce najbardziej oczekiwanych gier a nad gameplayem zachwycają się praktycznie wszyscy. Żal tylko że Bethesda faktycznie mówiła ze są wielkimi fanami serii. Ale cóż, mieli kasę na licencję to mogli zrobić z nią co chcieli, nie nam to oceniać. Podejrzewam ze sporo osób z tego tematu i tak by gry nie kupiło albo grało na kopii by potem kupić oryginał na allegro za niższą kwotę. Cóż, sami pogrzebaliśmy rynek PC panowie... Edytowane 17 Lipca 2008 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 I własnie gdyby NIE słuchali się graczy, ani aktualnych trendów to by zrobili takiego F2 w nowej oprawie i z nową historią. Tylko że ludzi którzy by chcieli taką grę jest 10x mniej niż takich, którzy chcą ją w formie takiej jakiej jest teraz. Nie jesteś-cie/-my targetem tej produkcji, pogódźcie się z tym.Skąd to mniemanie? Są takie badania i statystyki? Rzeczywiście nie jesteśmy targetem, co widać bardzo wyraźnie, ale w podane przez Ciebie proporcje jakoś nie wierzę. Nikt dziś nie jest filantropem, sczególnie w tak kosztownej branży.Bioware jakoś się nie boi stworzyć Dragon Age z rzutem izometrycznym. Najwyraźniej filantropi tam pracują... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Czytałeś mojego posta? Ty kupiłeś tą licencję i to Twoje korytko? Nie wiec albo musisz siedzieć cicho i nie kupić tej gry bo nie jest dla ciebie albo szykuj kasę na wykupienie licencji :lol2: Life is brutal. Jak bym nie czytal, to bym chyba na niego nie odpisywal. Z takimi tekstami jak "Life is brutal" to nie do mnie, bo mnie smiesza. Cicho siedziec nie mam zamiaru, a jedynym sposobem w jaki moge "ukarac" ta chora firme, to poprostu nie kupic tej gry i tak tez mam zamiar zrobic. Ja sam nic nie zdzialam, ale niech sobie podobnie pomysli wiecej fanow tej gry, to moze ich zaboli po kieszeni. Poza tym, po takiej akcji, to ja pewnie nigdy w zyciu nie spojrze nawet na inne gre tej firmy. Stracili klienta najnormalniej w swiecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Skąd to mniemanie? Są takie badania i statystyki? Rzeczywiście nie jesteśmy targetem, co widać bardzo wyraźnie, ale w podane przez Ciebie proporcje jakoś nie wierzę. Bioware jakoś się nie boi stworzyć Dragon Age z rzutem izometrycznym. Najwyraźniej filantropi tam pracują... W blizzardzie też... Kolesie z Krapsztady poszli na łatwiznę i tyle. Wzieli Engine Obka (bo nie chciało im sie pisać nic od nowa) no i mamy Obliviona z pistoletami - jeszcze to wyrażenie - combat focused :lol:. Nawet nowego drzewa dialogowego im sie nie chciało tworzyć (przecież to z Obka jest dużo gorsze niz F). Tam dialogi były bardzo rozbudowane a tutaj prawdopodobnie bedą bardzo podobne do tych z Obka (dokładnie od tym nie wiemy bo przecież nasz koffany Todd nie miał zamiaru nam pokazywać rozmów z NPC tylko sie zajął bloodymessem i walenie nuków pod siebie :lol: - oj żałosny nab z niego...). Ja sam nic nie zdzialam, ale niech sobie podobnie pomysli wiecej fanow tej gry, to moze ich zaboli po kieszeni.Ja myśle podobnie a takich fanów fallouta jest bardzo dużo ;]. Plusem jest to że małolaty (a nawet niektórzy kolesie z GS :lol:) nie znają Fallouta wiec sam tytuł ich nie bedzie przyciągał (i grafą zresztą też). Edytowane 17 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 czasy ambitnych tytulow odchodza w zapomnienie ... robi sie z rynkiem to samo co z filmami ... bedzie powstawac coraz wiecej odmozdzonych ( nie mylisc z prostych , cos moze byc genialne w swej prostocie ) produkcji w ktorych wizualia beda sprzedawaly tytul a nie jakosc czy pomysl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Nie oszukujmy się, najprawdopodobniej dobrze się będzie sprzedawał i nikogo nie będzie interesowało co na jej temat sądzą DziubekR1, yuucom i rzesza fanów starej serii. ;) czasy ambitnych tytulow odchodza w zapomnienie ...Na szczęście nadal powstają dobre filmy, seriale, gry - sztuka żyje. Tylko może ma się gorzej niż x lat temu, bo światem rządzi pieniądz, marketing i statystyka, a edukacja siada. Edytowane 17 Lipca 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Skąd to mniemanie? Są takie badania i statystyki? Rzeczywiście nie jesteśmy targetem, co widać bardzo wyraźnie, ale w podane przez Ciebie proporcje jakoś nie wierzę. http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t...t&start=135 ciekawa lektura, mały przykład: Tez gralem w poprzednie czesci, Fallouta 2 przeszedlem dwa razy (i tak to jest nic w porownaniu z maniakami co przechodza nawet i po dwadziescia razy ) A ten gameplay poprostu wgniata w ziemie. Klimat miazdzy, F3 to najbardziej oczekiwana prze ze mnie gra, wiec mysle, ze sie nie zawiode. A i co do lamentow, ze gierka niby latwa bo koles zabija jednym shootem stworki, to tak jak mowil Jedah jest to prezentacja, i koles ma po krotce zaprezetowac gameplay i przedstawic w miare jak najwiecej, a nie ginac co 15 sekund Dodając, ze graczy na konsolach jest obecnie 3x więcej niz na PCa i na PC większość dzisiejszych graczy ma konsolowe wymagania, starszych graczy pamiętajacych f2 jest coraz mniej(dobra, powiedzmy 2x, bo na wii F3 nie bedzie) + praktycznie marginalne piractwo to już wiesz czemu nowy Fallout wygląda jak wygląda. Co do Dragon Age - czas osądzi, która firma miała racje. Ja jednak jeśli chdozi o dochody z tytułów stawiam na Beth. PS. Żeby nie było - ja też jestem wrogiem F3 -mówię tylko że musimy zrozumieć pewne mechanizmy rynkiem rządzące i ze takie gry jak Fallout 1/2 dziś sukcesu by nie odniosły. Edytowane 17 Lipca 2008 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) 3050753[/snapback] Hmmm Morrowind był grą ściśle pecetową i był całkiem fajny ;) W sumie fakt ;). To świadczy o tym ze kolesie z Beth nie mają sentymentów tylko chłodnie analizują rynek i na kapuche lecą. Nie trawie takich ;]. Edytowane 17 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Wiem co masz na myśli - ukonsolowienie. Problem w tym ze nawet jakby F3 wychodził tylko na PC to w rekach Bethsthady i tak wyglądał pewnie by tak samo. No nic ja już nie bede lametowach (chyba). Poczekam tak 4fun na duże gameplay movie z wnętrzami, rozmową i takie tam.Hmmm Morrowind był grą ściśle pecetową i był całkiem fajny ;) Edytowane 17 Lipca 2008 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) 3050740[/snapback] Dodając, ze graczy na konsolach jest obecnie 3x więcej niz na PCa i na PC większość dzisiejszych graczy ma konsolowe wymagania (...) Z pierwszym stwierdzeniem nie będę polemizował, ale drugie mnie trochę zdziwiło. Przecież jak ktoś ma konsolowe wymagania to kupuje konsolę. Ja osobiście, i podejrzewam większość graczy na PC, nie wyobraża sobie za bardzo grania np. w FPSy albo strategie padem. Edytowane 17 Lipca 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) borsuczy krolu, robisz OT i wywolujesz niepotrzebna wojne PC vs konsole ... nikt nie kaze nikomu grac w porty gier konsolowych na PC , wiec po co psioczycie na "konsolowe" gry. Na PC wychodzi cala masa swietnych exclusive'ow - Crysis, Sims 2 + dodatki , Heroes V, NWN .... oczywiscie zartuje ;) skupmy sie moze na Fallout 3 :) Ja w dalszym ciagu licze na zroznicowanie zadan i otwarty swiat w nowym Falloucie. I nie zmieni tego zrecznosciowy charakter tej gry - jesli gra okaze sie wciagajaca to czemu nie dac jej szansy ? a na napis Fallout w tytule zawsze mozna przymknac oko :) Edytowane 17 Lipca 2008 przez satou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Nie rozpocząłem dyskusji o konsolach, nie poczuwam się do odpowiedzialności. :mad: Wydaje mi się, że jeżeli mieliby się czym pochwalić jeżeli chodzi o dialogi, fabułę, questy i ogólnie własną kreatywność, już by to zrobili. A jak do tej pory to tylko walka, i mówią wprost, że na to jest gra nakierowana. Edytowane 17 Lipca 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Nie rozpocząłem dyskusji o konsolach, nie poczuwam się do odpowiedzialności. :mad: Wydaje mi się, że jeżeli mieliby się czym pochwalić jeżeli chodzi o dialogi, fabułę i własną kreatywność, już by to zrobili. A jak do tej pory to tylko walka, i mówią wprost, że na to jest gra nakierowana. Masz rację! Wydaje Ci się... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Masz rację! Wydaje Ci się... <_< Chyba tobie się wydaje - przeczytałeś artykuł na GOL'u? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Czlowieku, jakie "odwazyli sie" ?? Powiedz mi co jest latwiej zrobic, czy stworzyc swiat, ktora ma wlasna historie, w ktorym wszyskie wydarzenia, ktore odkrywasz, sa ze soba powiazane, w ktorym mozesz zrobic tak naprawde wszystko. Czy moze latwiej jest stworzyc gre, w ktorej chodzisz z bronia i napier... na prawo i lewo ogladajac w bullet time jakies flaki na okolo ?? I jeszcze jedno, na czym jest latwiej zarobic, czy na grze ktora od umyslu troche wymaga, czy na grze do "postrzelania" i odstresowania sie ?? Odpowiedz chyba jest oczywista, wiec nie pier... ze "odwazyli sie". Chociaz moze i to jest dobre okreslenie, bo trzeba miec jaja i odwage, zeby z gry az tak wybitnej wybitnej zrobic szmire dla 12tolatkow. Jeśli oceniasz grę po pierwszej prezentacji i wiesz, jaka będzie finalna wersja to nie mamy o czym rozmawiać chyba. Proponuję szklankę zimnej wody w celu ochłonięcia... na głowę. Wystarczy jeden mały mod, który zablokuję możliwość walki w czasie rzeczywistym i gra zmieni się diametralnie. Jeśli na prawdę ja tak spieprzą jak niektórzy kraczą to mam nadzieję, że właśnie mody dadzą jej drugie życie. Btw pamiętacie fallout tactics ? Jakoś nikt tutaj o tym nie wspominał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Chyba tobie się wydaje - przeczytałeś artykuł na GOL'u?Odnioslem sie do wypowiedzi ktora zacytowalem, bo w jej mysl tworcy d3 takze nic nie maja do zaprezentowania... Spokojnie moze podgrzewaja atmosfere!. Widzialem 4min gameplay i mase narzekań ze to juz nie fallout...pokazali jedynie walke, i zarys rozgrywki a wy pewnie chielibyscie juz filmik koncowy z gry;]! Ja po tym fragmencie nie moge powiedziec nic o fabule:> bo fabule to sie odkrywa w raz z nabijaniem licznika godzin w grze Czy z fallouta zrobili wyscigi? Strategie? Gre sporotowa? A moze symulator hulajnogi?Ja tam nadal widze klimat postapokaliptycznego swiata, ktory buduje grafika godna wspolczesnych geforcow/ati, nawiazujac do poprzednich czesci...no i swietny tryb walki... Pewnie i chielibyscie znowu przestazala grafike 2d, i ten sam system walki co w poprzednich czesciach... a wtedy moglibyscie jako wielcy fani narzekac ze GRAFIKA PRZESTAZALA, CO TO MA BYC, ONI POSZLI NA LATWIZNE NIC NIE ZMIENILI, CO ONI ZROBILI, ODGRZEWANY KOTLET itd itd :wink: Edytowane 17 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...