Skocz do zawartości
Blacki

Fallout 3

Rekomendowane odpowiedzi

A czy gdybym kupił zagraniczne wydanie F3 to można dograć do tego polskie napisy? Jeśli tak to skąd? Pytam bo tak jak i wy psy wieszam na Cenedze za całą tą olewkę polskich graczy i możliwe, że zdecydowałbym się pozbyć mojej pl-ki F3 na rzecz nowego wydania F3 GOTY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy cos takiego juz ktos zrobil - szukam na necie mapy Fallout 3 gdzie sa pokazane lokacje Skill Books.

Cos takiego jak: http://f3navi.blogspot.com/ ale uzupelnione do konca. Autor tej strony przestal ja aktualizowac.

Bede wdzieczny za info!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą to trop polskiej dystrybucji jest tu dobry bo to samo mam w Mass Effect PL.

Chyba przeinstaluje na W7 x32 tam podobno nie ma takich jazd.

A jednak sie myliłem.

Polska edycja failbliviona nie działa też na W7 x32 :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wszystko fajnie, tylko niech mi ktoś powie gdzie zdobyć tego bobblehead-a - http://static.bethsoft.com/blog/goty_guide_backcover.jpg

Nie chciał by ktoś kupić tego guide-a? -> http://www.amazon.com/Fallout-Collectors-P...7753&sr=8-5

Bo chętnie bym sobie kupił nowe wydanie zawierające też info o dodatkach. Fajnie takie giganty wyglądają na półce. Pewnie starego wystawie na allegro.

Żeby nie bylo problemów to nie jest to oferta sprzedaży tylko pytanie o czyjeś zainteresowanie taką księgą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wszystko fajnie, tylko niech mi ktoś powie gdzie zdobyć tego bobblehead-a - http://static.bethsoft.com/blog/goty_guide_backcover.jpg

jak dobrze widzę to ta figurka daje +1 do Charyzmy a znajduje się w vault 108 w części cloning lab,

ps. na 13-tym schronie masz rozpiskę z wszystkimi figurkami, a falloutwiki to juz prawdziwa encyklopedia wiedzy o falloutach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, po to pokazałem zdjęcie bo mi chodzi o prawdziwego bobblehead-a, takiego jak był dodany do kolekcjonerki. Ten jak widać jest inny, więc bardzo bym go chciał mieć na półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, po to pokazałem zdjęcie bo mi chodzi o prawdziwego bobblehead-a, takiego jak był dodany do kolekcjonerki. Ten jak widać jest inny, więc bardzo bym go chciał mieć na półce.

a to przepraszam, byłem przekonany, że chodzi o tego wirtualnego

no cóż, życzę szczęścia przy poszukiwaniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia sie komunikat ze nie mam lockpick.

Bo zamek się otwiera śrubokrętem i takim czymnś drugim, no to tego drugiego nie mam. I nie mogę u nikogo tego znaleźć. :( Kto w megaton to ma?

Edit: Spinki nie mam.

Edytowane przez Pupu2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawia sie komunikat ze nie mam lockpick.

Bo zamek się otwiera śrubokrętem i takim czymnś drugim, no to tego drugiego nie mam. I nie mogę u nikogo tego znaleźć. :( Kto w megaton to ma?

Edit: Spinki nie mam.

Czyli bobby pin. Jak Harry Lloyd spinki są wszędzie. I cześć sprzedawców też je sprzedaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co oznacza ze jestem napromieniowana? Jakie są tego konsekwencje?

Oraz jakie są konsekwencje tego, że mi karma spadła po kradzieży.

Edytowane przez Pupu2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co oznacza ze jestem napromieniowana? Jakie są tego konsekwencje?

Oraz jakie są konsekwencje tego, że mi karma spadła po kradzieży.

Ok to jedziemy ;).

W pipboyu możesz sprawić jakie są konsekwencje napromieniowania. Na początku zazwyczaj małe (-1 do wytrzymałości/endurance) a potem się zwieszają wraz ze wzrostem napromieniowania.

Karma to jest coś takiego jak fatum. W Fallout 3 działa ona tak ze jak masz dobrą karme ludzie będą do ciebie inaczej podchodzili i rozmawiali niż jak masz złą. Przy złe karmie możesz np zwerbować kogoś kto też ma złą karme.

Masz polską wersje językową ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angielska

zrobiłam quest dla tej kobiety z tego miasta z dziura po bombie, która pisze książkę. Poprosiła bym się napromieniowała.. napromieniowałam sie do ponad 600 i mi coś wyrosło.. ale nie rozumiem z angielskiego :D

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dam radę.

Mam 5 level, rozbroiłam bombę. Hmm... gdzie się mogę przespać w megatone? Mam quest do oddania, ale osoba której mam zanieść (ta co pisze książkę) jest w mocno zamkniętym budynku, nie mogę tam wejść. :( Może dlatego ze jest noc.. gdzie moge się przespać? Wszystkie łożka sa czyjeś ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mam. :)

Mam też 6lvl i próbuję się dostać do galaxy radio, ale cholera, drogi znaleźć nie mogę, jestem w museum, gdzie sa ghule.. doszłam tam metrem od Rivet City, ale dalej metro jest zasypane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mam. :)

Mam też 6lvl i próbuję się dostać do galaxy radio, ale cholera, drogi znaleźć nie mogę, jestem w museum, gdzie sa ghule.. doszłam tam metrem od Rivet City, ale dalej metro jest zasypane.

Strzałka na kompasie dokładnie pokaże Ci droge do Galaxy news radio. Tylko zaznacz questa z nim związanego jako aktywny. Ogolnie to trzeba iść odpowiednimi tunelami metra aby się przedostać do centrum W. DC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu udało mi się dostrzeć tam. :D

Jets jakiś sposób na szybsze poruszanie się po świecie fallouta, oprócz teleportacji pomiedzy lkacjami? Da sie szybciej biegać?

Jak zwiększyć udźwig postaci? mam 200

CO to jest DLC przy nazwie dodatku?

Czy mogę bez kłopotu zianstalwoac dodakti i patche i kontynuować obecną rozgrywkę??

Ciekawostka: w laboratorium Doctor Li, na jednym ze statków jest jakaś statuetka, jak ją weźmiemy, dostajemy +int na stałe. :)

Czy którys z uzytkowników tego forum, niechciałby sprzedać jakiegoś dodatku z edycji kolekcjonerskiej Falout 3?

Edytowane przez Pupu2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jets jakiś sposób na szybsze poruszanie się po świecie fallouta, oprócz teleportacji pomiedzy lkacjami? Da sie szybciej biegać?

Jak zwiększyć udźwig postaci? mam 200

Czy mogę bez kłopotu zianstalwoac dodakti i patche i kontynuować obecną rozgrywkę??

Ciekawostka: w laboratorium Doctor Li, na jednym ze statków jest jakaś statuetka, jak ją weźmiemy, dostajemy +int na stałe. :)

nie pamiętam dokładnie ale chyba jest możliwość chwilowego sprintu a tak to trzeba na nogach dojść wszędzie, teren gry nie jest wielki ale za to jest dużo lokacji do odkrycia,

udźwig zwiększysz za pomocą perka albo figurki +1 str,

po instalowaniu patchy i dodatków najlepiej zacząć grać od nowa bo mogą wystąpić problemi z save'ami

znalazłaś bobbleheada, jedną z 20 figurek podnoszących statystyki, jak będziesz miała swój dom to dostaniesz stojak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mówiących po polskiemu dobra jest strona http://trzynasty-schron.net/ , polecam ci Pupu się z nią zapoznać patrząc jakie zadajesz pytania.

Absolutnie wszystko o Falloutach znaleźć można na http://fallout.wikia.com/wiki/Portal:Fallout_3 , ale trzeba znać angielski.

Na zagranicznych edycjach nie ma żadych problemów z patchami i dodatkami, można je dodawać w dodowlnym momencie, takie jest ich założenie. Polskiej wersji sie nie kupuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kolejnośc instalowania dodatków, taka w jakiej wychodziły?

Operation Anchorage + The Pitt (taki podwojny pakiet mam) potem Broken Steel + Point Lookout (też podwójny pakiet), a potem Mothership Zeta DLC (co to DLC?)

Patcha 1.7 zainstalować przed czy instalacji dodatków?

Edytowane przez Pupu2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma znaczenia kolejność dodatków, można je przejść w dowolnej chwili, a Broken Steel dopiero po przejściu questa Take It Back!.

Patch ważne by był wogóle zainstalowany bo inaczej dodatki się nie załadują w grze, to w jakiej kolejności co instalujemy nie ma żadnego znaczenia.

DLC - downloadable content, czyli dosłownie "zawartość do pobrania", choć brzmi to beznadziejnie.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi