Melampus Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Mi Fallout 3 raczej przypadł do gustu. Nie jest tak źle pomimo kilku wnerwiających aspektów, które były już wspomniane w tym temacie. Chciałem Was jednak zapytać czy wiecie coś na temat kolejnego patcha? Kiedy mniej więcej się ukaże? Jak dotąd nie narzekałem na na działanie F3 ale kiedy wczoraj zrobiłem instalkę nowych sterów 181 wql to zaczęła się gehenna! Po wielu próbach zaradzenia powiem jedno nic nie wskórałem i chyba tylko patch może pomóc. Swoją droga to co to za gra, która nie współpracuje i ma konflikty sprzętowe oraz programowe. Zastanawiam się czy Bethesda posiada jakikolwiek Dział kontroli Jakości? Nic trzeba czekać na poprawę i mieć nadzieje, że nie będzie to taka sama prowizorka jak pierwszy patch do Fallouta 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Aha, czyli zmieniłeś stery na takie które wyszły dużo po premierze gry, i za jej złe działanie na nowych sterach (do tego betach) winisz autora gry, mimo iż na starych działał ok? Wielkie brawa. To by było ciekawe jak by do każdych nowych sterowników trzeba było robić patcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tak tylko, ze nowe stery usprawniają działanie w grach co jest implementowane przez wydawców wraz z nowymi wersjami. Przeinstalowanie na poprzednią wersje sterowników i dalsze, skutkowało tym samym, czyli wysypywaniem się gry. Z tego co zaobserwowałem na forach poświęconych F3, to większość osób ma problemy z tą grą i nie chodzi tu tylko o instalowanie sterowników. Czyzby zbiorowa histeria? Chyba nie? Fallout 3 ma ewidentnie coś skopanego "pod maską" - może jakieś przeoczenia producentów wynikłe z nacisku deweloperów? Kto wie? W końcu wywaliłem przeszło 100 zł i mam prawo oczekiwać jakiejś przyzwoitej jakości a tym samym szacunku ze strony producentów. A tu mamy taki zonk! Dajcie znać jeśli wiecie kiedy ma się ukazać nowy patch! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zrób sobie format to ci gra będzie działać jak należy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Mi Fallout 3 raczej przypadł do gustu. Nie jest tak źle pomimo kilku wnerwiających aspektów, które były już wspomniane w tym temacie. Chciałem Was jednak zapytać czy wiecie coś na temat kolejnego patcha? Kiedy mniej więcej się ukaże? Jak dotąd nie narzekałem na na działanie F3 ale kiedy wczoraj zrobiłem instalkę nowych sterów 181 wql to zaczęła się gehenna! Po wielu próbach zaradzenia powiem jedno nic nie wskórałem i chyba tylko patch może pomóc. Swoją droga to co to za gra, która nie współpracuje i ma konflikty sprzętowe oraz programowe. Zastanawiam się czy Bethesda posiada jakikolwiek Dział kontroli Jakości? Nic trzeba czekać na poprawę i mieć nadzieje, że nie będzie to taka sama prowizorka jak pierwszy patch do Fallouta 3 Aha, czyli zmieniłeś stery na takie które wyszły dużo po premierze gry, i za jej złe działanie na nowych sterach (do tego betach) winisz autora gry, mimo iż na starych działał ok? Wielkie brawa. To by było ciekawe jak by do każdych nowych sterowników trzeba było robić patcha. popieram Harrego - smieszne jest obwiniac Betshede za stery od karty grafiki, uwazasz ze za kazdym razem producent kart graficznych wysyla do wszystkich developerow gier aby testowali na wszystkich grach jakie sa? :blink: , lepiej sie przypatrz czy swoimi poczynaniami nie namieszales w sterach zanim zaczniesz krytykowac innych :wink: Edytowane 10 Stycznia 2009 przez dragonlore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Aha, czyli zmieniłeś stery na takie które wyszły dużo po premierze gry, i za jej złe działanie na nowych sterach (do tego betach) winisz autora gry, mimo iż na starych działał ok? Wielkie brawa. To by było ciekawe jak by do każdych nowych sterowników trzeba było robić patcha. popieram Harrego - smieszne jest obwiniac Betshede za stery od karty grafiki, uwazasz ze za kazdym razem producent kart graficznych wysyla do wszystkich developerow gier aby testowali na wszystkich grach jakie sa? :blink: , lepiej sie przypatrz czy swoimi poczynaniami nie namieszales w sterach zanim zaczniesz krytykowac innych :wink: Sory Panowie , ale przy takich twierdzeniach to w niedlugim czasie okaze sie , ze w ogole nie warto instalowac nowych sterow do niczego skoro gramy w gre , ktora wyszla przykladowo tydzien wczesniej. Co ma jedno z drugim? Czemu np. Crysis/FC2 czy inne potrafia smigac na nowych lepiej - szbciej , a tutaj nie? Po to sa wydawane nowe sterowniki by poprawialy to czy tamto , a gdy kod gry nie jest najlepszy tak zaczynaja sie problemy. Rownie dobrze moge powiedziec simracingowcom - po co wam karty z serii 8/9 jak na kazdych sterach od 169x21 ta gra sie sypie , freezuje i gubi tekstury... Powtorze sie - nowe stery maja poprawiac bledy , niedorobki starszych wersji , latac bledne tekstury , problemy z AA , AF , z soft shadowsami etc - po to sie je robi. W tym momencie lepiej w ogole smigac np. na rocznych bo nasza stara gra na nich lazi , a na nowych juz nie...i nie wazne , ze nowsze gry dostaja boosta czy maja w sobie juz zawarte fixy. Walic to skoro gramy w ciut starsza gre...tia.. Co do Bathseedy - silnik Obliviona , czy to juz wtedy lazilo tak fajnie? Nie. Co do wielkich braw - na nowych sterach smigalem w stara gre jak Mass Effect. Nadal brawa? Na nowych sterach konczylem starego Wiedzmina , moglbym wymieniac i wymieniac. Co do paczy na stery - ati takie cos miedzy innymi wydaje... Ps - wedlug Waszych teorii nie powinienem w ogole grac w starocia jakim jest Far Cry...bo i nowsze karty , i nowsze stery - tymczasem mozna. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ja nie twierdze że na nowych sterach nie można grać w starsze gry, tylko że ich producenci (gier) nie muszą mieć wpływu na ich działanie. Np. NV może coś zmienić w sterowniku co poprawi działanie wielu gier, ale akurat pogorszy działanie jakiejś innej. Być może oni tego nie testują jak należy, i do nich powinny być te pretensje. A może od tego ciągłego zmieniania sterowników i mieszania w systemie sa problemy? Ja sterów nigdy nie zmieniam na starym systemie, do niczego dobrego to nie prowadzi. Tym samym nigdy nie miałem problemów z wysypywaniem się itd. Sama wydajność to już inna sprawa. I mówię o wszystkich grach. Zresztą co ja się będę produkować, na szczęście nie gram już na kompie i nie muszę się głowić po nocach jakie stery wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Sory Panowie , ale przy takich twierdzeniach to w niedlugim czasie okaze sie , ze w ogole nie warto instalowac nowych sterow do niczego skoro gramy w gre , ktora wyszla przykladowo tydzien wczesniej.Ja jade na jednych sterach od dawien dawna, konkretnie 174.70 modded by side, i nie dotyczy mnie 90% problemow z artefaktami, cieniami, crashami itp. zglaszanych w roznych tematach o grach, wiec chyba cos jest na rzeczy z tym ciaglym zmienianiem sterow i robieniem z tego tytulu bajzlu w systemie (szczegolnie, jesli ktos np. nie uzywa Drivera Cleanera miedzy instalacjami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake79 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Przy F 3 są problemy techniczne i tyle. Dla przykładu zanim uruchomiełem grę musiałem wywaliś całe oprogramowanie od Asusa; nie wspominając o sterownikach audio :wink: Przy innyach grach nie było takich zawirowań. Poza tym zasadą jest, że im nowsze tserowniki tym ogólnie większa wydajność (są oczywiście wyjątki w tej materii). Co do samej gry...jestem w krypcie 112. Gram prawie codziennie. Nie rozwodząc się..."Wiedźmin" to to napewno nie jest, ale gra się całkiem fajnie. Mimo zbyt dużej monotonii i powtarzalności, na przekór przekarykaturyzowaniu i niewidzialnym ścianom...gram :wink: A to nie świadczy źle o grze. Widać jakieśtam wnioski z Obliviona wyciągnięto. Jest jakiś patch dodający opisy do przedmiotów? (w planach chociaż?) Edytowane 11 Stycznia 2009 przez Jake79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) Ja jadne na jeszcze starszych sterach 169.21 i tez wszystko gra. To samo z wydajnością w innych grach. Nie trza sie rzucać na nowe stery jak tylko wyjdą i bedzie spokój. A to nie świadczy źle o grze. Widać jakieśtam wnioski z Obliviona wyciągnięto.Ja miałem większy fun przy obku i w dodatku dużo dłużej w niego grałem i co najważniejsze skończyłem go ;]. Edytowane 12 Stycznia 2009 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 http://www.videogaming247.com/2009/01/13/f...for-january-27/ Patch wyszedl. Ale nie wiem czy widzieliscie za platne DLC trzeba bedzie placic gownianymi M$ pointami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 "Bug Fixes :Player no longer gets stuck in level up menu if their skills are maxed out." HAHAHAHA zastosowali moda ;) Ogólnie sporo poprawek, ciekawe jak z samym działaniem gry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 No to az milo mi instalowac ta gre. Juz sie boje... Zreszta z drugiej strony nie mam czego bo naraze doszedlem do tego ze wybieram sobie plec, chlopak, po czym jakis pacan sie cieszy a nastepnie mi sie komp wiesza. I tak mam od tygodnia :D Sciagam tego patcha, ale cos czuje ze nie pogram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Tak btw to Fallout 3 teraz w promocji 69pln nowka z wysylka gratis w sklepie Cenegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Na Allegro prawie nowki , ale uzywane , wyrwiesz po 40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ale czy warto ? :D Panowie ten moj blad ze zwiecha to wina gry czy kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 IMHO warto. Co do bledu - raczej cos u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Srednio warto moj egzemplarz wraca na allegro jak tylko go przejde co tak szybko nie nastapi bo chwilowo przegral z X-com terror from the deep :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 15 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2009 Marudzicie, fajna gra jest A ten patch działa z wersją angielska kupioną w polsce ? czy jak zwykle nie specjalnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo111 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Takie pytanie. Czy za każdym razem jak uruchamiam grę to muszę wchodzić do "data files" aby uruchomić mody? Jak wchodzę zawsze są odfajkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Takie pytanie. Czy za każdym razem jak uruchamiam grę to muszę wchodzić do "data files" aby uruchomić mody? Jak wchodzę zawsze są odfajkowane.Nie nie musisz wchodzić do data files :). Zawsze są odfajkowane. Scianij sobie FOMM (Fallout Mod Menager) - http://sourceforge.net/project/showfiles.p...ckage_id=302838 bedzie Ci sie łatwiej modami zarządzało i dodatkowo będziesz wiedział co jest włączone a co nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Srednio warto moj egzemplarz wraca na allegro jak tylko go przejde co tak szybko nie nastapi bo chwilowo przegral z X-com terror from the deep :Dja przeszedlem X-COM'a w wakacje rozbraja mnie to, ze tam przeciwnicy maja lepsza AI niz ta w falloucie 3 ( w zasadzie w F3 to nawet trudno mowic o AI ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Możecie mi pomóc :D Zacząłem się bawić plikiem ini i w sumie gra mi się wysypała....dałby któryś radę wrzucić default'owy plik konfiguracyjny z katalogu na C: ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo111 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 ja przeszedlem X-COM'a w wakacje rozbraja mnie to, ze tam przeciwnicy maja lepsza AI niz ta w falloucie 3 ( w zasadzie w F3 to nawet trudno mowic o AI ) Bo wtedy robiono prawdziwe gry. Teraz mamy tylko pokaz fajerwerków :rolleyes: Coś na kształt koncertów. Wszyscy jadą playbackiem:) Prawdziwy występ na żywo to właściwie unikat. Nikogo już nie obchodzi czy ktoś potrafi śpiewać. Ważne by zrobił fajne "show" na scenie. :razz: I mniej więcej podobnie jest z grami. Przykładów mnóstwo. Crysis, Far Cry2, Fallout 3, i można wymieniać praktycznie po kolei, z małymi wyjątkami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 ja przeszedlem X-COM'a w wakacje rozbraja mnie to, ze tam przeciwnicy maja lepsza AI niz ta w falloucie 3 ( w zasadzie w F3 to nawet trudno mowic o AI ) Tylko, ze X-Com to byla turowka i komp mogl sobie analizowac warianty do upojenia. IMHO o AI to tam nie moze byc mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Tylko, ze X-Com to byla turowka i komp mogl sobie analizowac warianty do upojenia. IMHO o AI to tam nie moze byc mowy. no tak w koncu co z tego, ze obecnie procesory sa kilkaset razy szybsze dla naszych kochanych programistow sa ciagle za slabe by przeciwnicy robili cos innego, niz realizowanie schematu "ide na pale do przodu i strzelam" Edytowane 18 Stycznia 2009 przez quo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo111 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dla kochanych programistów zawsze będą za słabe. :) To już nie ci sami programiści co dawniej. Wtedy robiono wszystko by gra była jak najlepiej zoptymalizowana. Teraz jest wygoda. Programiści wychodzą z założenia. Jak się będzie cięło niech zrobią/ kupią lepsze karty/procki/ramy itp. Panowie nie mają sobie zamiary zbytnio głowy zawracać czymś takim jak optymalizacja, czy testowanie w celu poprawiania błędów. Ot najwyżej się będzie, kolejne gigabajtowe patche dodawać. Ot: zamówienie, termin, fucha, kasa. I następny proszę. :D Chociaż przyznaje, że F3 ma niezły klimat. Do Obka nie byłem się w stanie zmusić. Tutaj gram. No i ta fajna muzyczka rodem z lat 50-tych. Zresztą wszystko utrzymane mniej więcej w tym klimacie. :) Nie podobają mi się tylko te atomowe samochody, ciężarówki itp, no ale to już taki specyficzny świat Fallouta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Akurat F3 jest IMHO zoptymalizowany calkiem dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Akurat F3 jest IMHO zoptymalizowany calkiem dobrze...no do tego to watpliwosci nie ma to mocna strona F3 aczkolwiek cena jest bardzo mala roznorodnosc graficzna swiata prawie wszystko wyglada tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dla kochanych programistów zawsze będą za słabe. :) To już nie ci sami programiści co dawniej. Wtedy robiono wszystko by gra była jak najlepiej zoptymalizowana. Teraz jest wygoda. Programiści wychodzą z założenia. Jak się będzie cięło niech zrobią/ kupią lepsze karty/procki/ramy itp. Panowie nie mają sobie zamiary zbytnio głowy zawracać czymś takim jak optymalizacja, czy testowanie w celu poprawiania błędów. Ot najwyżej się będzie, kolejne gigabajtowe patche dodawać. Ot: zamówienie, termin, fucha, kasa. I następny proszę. :D Chociaż przyznaje, że F3 ma niezły klimat. Do Obka nie byłem się w stanie zmusić. Tutaj gram. No i ta fajna muzyczka rodem z lat 50-tych. Zresztą wszystko utrzymane mniej więcej w tym klimacie. :) Nie podobają mi się tylko te atomowe samochody, ciężarówki itp, no ale to już taki specyficzny świat Fallouta. Czy na pewno wiesz o czym mówisz? Nie znam żadnego programisty który tak postępuje z własnej woli za to często są zmuszani do odwalania prowizorki przez menadżerów i marketing dla których liczy się tylko "szybciej i taniej". A że kiedyś tak nie było, bo teraz rynek się zkomercjalizował i nie rządzą nim już twórcy/programiści tylko menadżerowie i marketing. no do tego to watpliwosci nie ma to mocna strona F3 aczkolwiek cena jest bardzo mala roznorodnosc graficzna swiata prawie wszystko wyglada tak samo A co ma różnorodność świata do optymalizacji? Do wymagań to tak ale nie optymalizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...