gornikfan Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Witam Złożyłem właśnie kompa (Płyta Gigabyte GA 7VT880, AMD 2800 Sempron, 512 Twinmos w dualu, Chieftec 360 DF) z grafą HIS Radeon 9550 128/128 no i mam z nią problemik... Otóż wszystko jest dobrze do czasu próby instalacji sterownikow. System to jest Windows XP SP2 (oryginał już z SP2), dopiero co zainstalowany. Wcześniej zainstalowałem oczywiście VIA 4in1. Po instalacji sterowników i resecie systemu Windows włącza się potem ekran robi się czarny (to są zdaje się te całe testy) no i nic się już potem nie pojawia. Coś tam się robi niby jakby się rozdzielczość przestawiała ale trwa to w nieskończoność. Po resecie Winda się włączyła a potem znów czarny ekran i koniec zabawy. Stery instlowałem najnowsze z ATI 4.10 w wersji z Control Center ale także próbowałem same stery i efekt ten sam. Co może być tego przyczyną? Sprzęt cały oczywiście jest nowy, prosto ze sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 to microsoft juz wydal windows xp ze zintegrowanym sp2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Spróbój zainstalować inne drivery, np. Omegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 a mailes wczesniej karty nVidi ?? jak tak to zrob reinstal albo drive cleanerem usun resztki sterow nVidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 a mailes wczesniej karty nVidi ?? jak tak to zrob reinstal albo drive cleanerem usun resztki sterow nVidiPrzeczytaj dokldanie jego posta... On ma funfel nowka sprzet i funfel nowka postawiony system... :? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 qrcze ja normalnie juz slepne , ide odpoczac , sorki :( sprubuj wylaczyc fast write w biosie i zoabcz moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 moj kolega zlozyl sobie kompa tylko ze slabszego i to duzo ale ma taka sama karte ATI o nawet takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=33111567 i jak wlancza nortona antyvira to sie zawiesz i czego rpzez stery :?: ja mam R9000PRO i tez mi sie zawiesza jak wlacze tego nortona jaka to moze byc przyczyna :?: :?: Ostatnie moje pytanko czy ma wplyw monitora na wydajnosc grafiki :?: bo jak wlancza quake III arena to w timedemo wychodzi mu ze srednia 33fps (jego komp: 566Celek+P6S5AT+128SD-RAM powinno to wymiatac [chyba] i plus ten dziadowski monitor ktory wyciaga 640x480 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 @ gornikfan - odinstaluj sterowniki od grafy. Później wypakuj je gdzieś i zapamiętaj lokalizację. Uruchom ponownie komputer. Jak system wykryje nowe urządzenie (czyli kartę graficzną) i będzie chciał ją zainstalować, to wybierz instalację ręczną i wskaż miejsce, do którego wypakowałeś sterowniki. @ opentany - monitor nie ma nic do wydajności, a kolega w q3 ma tyle klatek ile ma, bo procek jest kiepski (płyta zresztą też), a nie karta. Wymiana samej karty w tym komputerze nie mogła wiele pomóc. Jeśli chodzi o te zwisy, to czy występują one tylko po włączeniu antyvira, czy może przy graniu lub w innych sytuacjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 tylko po wlaczeniu AntyVira probowalem na XP i na ME tak samo sie wiesza :(tylko po wlaczeniu AntyVira probowalem na XP i na ME tak samo sie wiesza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 W takim razie to prawie na pewno nie wina sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opentany Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 to co to moze byc :?: :( :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 mam to samo na plycie ecs p6s5at i z grafikami gf4. dwie juz grafy testowalem. to samo. i za holere niewiem. dodam ze ta sama grafa na takiej samej plycie(ale nie tej samej), poprostu w innym kompie dziala. mnie to juz szlaq trafia. kupil byl ati ale to az strach grafe kupowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...