Skocz do zawartości
gornikfan

Radeon 9550 - zwiechy przez stery??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Złożyłem właśnie kompa (Płyta Gigabyte GA 7VT880, AMD 2800 Sempron, 512 Twinmos w dualu, Chieftec 360 DF) z grafą HIS Radeon 9550 128/128 no i mam z nią problemik... Otóż wszystko jest dobrze do czasu próby instalacji sterownikow. System to jest Windows XP SP2 (oryginał już z SP2), dopiero co zainstalowany. Wcześniej zainstalowałem oczywiście VIA 4in1. Po instalacji sterowników i resecie systemu Windows włącza się potem ekran robi się czarny (to są zdaje się te całe testy) no i nic się już potem nie pojawia. Coś tam się robi niby jakby się rozdzielczość przestawiała ale trwa to w nieskończoność. Po resecie Winda się włączyła a potem znów czarny ekran i koniec zabawy. Stery instlowałem najnowsze z ATI 4.10 w wersji z Control Center ale także próbowałem same stery i efekt ten sam. Co może być tego przyczyną? Sprzęt cały oczywiście jest nowy, prosto ze sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj kolega zlozyl sobie kompa tylko ze slabszego i to duzo ale ma taka sama karte ATI o nawet takiego

http://allegro.pl/show_item.php?item=33111567

i jak wlancza nortona antyvira to sie zawiesz i czego rpzez stery :?:

ja mam R9000PRO i tez mi sie zawiesza jak wlacze tego nortona jaka to moze byc przyczyna :?: :?:

Ostatnie moje pytanko czy ma wplyw monitora na wydajnosc grafiki :?: bo jak wlancza quake III arena to w timedemo wychodzi mu ze srednia 33fps (jego komp: 566Celek+P6S5AT+128SD-RAM powinno to wymiatac [chyba] i plus ten dziadowski monitor ktory wyciaga 640x480 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ gornikfan - odinstaluj sterowniki od grafy. Później wypakuj je gdzieś i zapamiętaj lokalizację. Uruchom ponownie komputer. Jak system wykryje nowe urządzenie (czyli kartę graficzną) i będzie chciał ją zainstalować, to wybierz instalację ręczną i wskaż miejsce, do którego wypakowałeś sterowniki.

@ opentany - monitor nie ma nic do wydajności, a kolega w q3 ma tyle klatek ile ma, bo procek jest kiepski (płyta zresztą też), a nie karta. Wymiana samej karty w tym komputerze nie mogła wiele pomóc.

Jeśli chodzi o te zwisy, to czy występują one tylko po włączeniu antyvira, czy może przy graniu lub w innych sytuacjach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo na plycie ecs p6s5at i z grafikami gf4. dwie juz grafy testowalem. to samo. i za holere niewiem. dodam ze ta sama grafa na takiej samej plycie(ale nie tej samej), poprostu w innym kompie dziala. mnie to juz szlaq trafia. kupil byl ati ale to az strach grafe kupowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi