ppp45 Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Niedawno dostałem jakiegoś wirusa po restarcie kompa Windows już nie chciał się załadować zformatowałem więc dysk i w trakcie formatowania pełnego wyskakiwał mi komunikat odzyskiwanie jednostek alokacji (i jakieś liczby) usówałem partycję fdiskiem ale to nie pomagało wkońcu ze strony producenta ściągnołem program HUTIL i tam była taka opcja Erase HDD i trzeba podać rozmiar dysku albo wpisać LBA i jak wpisałem rozmiar 38204MB przy samym końcu wyskoczył mi jakiś błąd nie wiem co robić bo bios i system wykrywa dysk jako 32253MB a powinien być 38204MB[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Masz poprostu bad bloki na dysku. Sformatowac dysk zapewne sie da tylko trwac to bedzie duzo dluzej. Polecam program hddregenerator do naprawy bad blokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp45 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 :cry: właśnie o to chodzi że formatowałem dysk skanowałem jego powieszchnie i nie jest uszkodzony ale zobacze tym programem hddregenerator jeszcze może coś z tego wyjdzie. Ale z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...