k2 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Dostaje net poprzez siec lokalna i mam w kompie jedna sieciówke która jestem podlczony do sieci w bloku. Posiadam takze drugi komputer który chciałbym podłączyc do sieci poprzez tak zwane w WIN XP połaczenie mostowe. Wiec wkłkadam druga sieciówke i wszystko jest ok, dwa kompy sie widza w mojej małej sieci w domu ale komp który jest hostem [ten który udostepnia poczaczenie internetowe drugiemu, nie jest juz w sieci lokalnej, tylko w tej mojej domowej. Co jest nie tak, co zrobic aby bylo dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Dostaje net poprzez siec lokalna i mam w kompie jedna sieciówke która jestem podlczony do sieci w bloku. Posiadam takze drugi komputer który chciałbym podłączyc do sieci poprzez tak zwane w WIN XP połaczenie mostowe. Wiec wkłkadam druga sieciówke i wszystko jest ok, dwa kompy sie widza w mojej małej sieci w domu ale komp który jest hostem [ten który udostepnia poczaczenie internetowe drugiemu, nie jest juz w sieci lokalnej, tylko w tej mojej domowej. Co jest nie tak, co zrobic aby bylo dobrze? to nie tak, mostek to sluzy do laczenia 2 roznych sieci. musisz na sieciowce z ktorej masz net wlaczyc udostepnianie polaczenia i wlaczyc u siebie server dhcp, wtedy inni bez problemow dostana beda mogli korzystac z netu od ciebie :D Lepsza opcja jest zrobienie serva na [brzydkie określenie na linuksa]u i nie bedziesz musial miec wlaczonego non stop kompa. Tu masz link do fajnej dystrybucji do tego sluzacej http://www.freesco.arx.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Ja mam w domu trzy kompy, jeden jako serwer pozostałe dwa jako klienci. Na serwerze mam dwie karty sieciowe (inet ciągnę przez USB) które połączyłem w mostek, jedna obsługuje jeden komp, druga drugi i obydwa klienckie mają dostęp do inetu. Jeśli coś jeszcze to pytaj. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Dostaje net poprzez siec lokalna i mam w kompie jedna sieciówke która jestem podlczony do sieci w bloku. Posiadam takze drugi komputer który chciałbym podłączyc do sieci poprzez tak zwane w WIN XP połaczenie mostowe. Wiec wkłkadam druga sieciówke i wszystko jest ok, dwa kompy sie widza w mojej małej sieci w domu ale komp który jest hostem [ten który udostepnia poczaczenie internetowe drugiemu, nie jest juz w sieci lokalnej, tylko w tej mojej domowej. Co jest nie tak, co zrobic aby bylo dobrze? to nie tak, mostek to sluzy do laczenia 2 roznych sieci. musisz na sieciowce z ktorej masz net wlaczyc udostepnianie polaczenia i wlaczyc u siebie server dhcp, wtedy inni bez problemow dostana beda mogli korzystac z netu od ciebie :D Mozesz troche dokładnie mi to opisac na priv, bo sie macze juz od 20 min i albo dzała net i siec lokalna albo moja domowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...