Skocz do zawartości
robirem

daemon tools , problem po deinstalacji

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj zainstalowałem program daemon tools - do tworzenia dysku wirtualnego. Po chwili jednak rozmyśliłem się i odistalowałem programik. Pierwsza rzecz która mi się rzuciła to dwa nowe programy w procesach : ctfmon.rxe oraz wdfmgr.exe , obydwa siedzą w windowsie. Następnie stwierdziłem że nie otwiera mi się aplikacja: informacja o systemie a w pomoc i obsługa techniczna zgłasza się winda/system 32. Proszę o poradę co zrobić żeby wszystko wróciło do normy. Posiadam system xpprof a sysytem przywracania sysytemy mam wyłączony, pozdrawiam

Robirem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ctfmon.exe:

Opis>CTF Loader

firma>Microsoft Corporation

Nazwa produktu>Microsoft® Windows® Operating System

wdfmgr.exe:

opis>Windows User Mode Driver Manager

firma>Microsoft Corporation

Nazwa produktu>Microsoft® Windows® Operating System

Procesy nie mają nic wspólnego z daemonem(są to programy z windows). Tego pierwszego u mnie nie ma włączonego nawet, a daemona mam zainstalowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszym lepszym menedzerem procesow mozesz ubic oba procesy (np Exterminator - z mojej www)

nastepnie spakuj je czymkolwiek do katalogu w ktorym sie znajduja i usun oryginaly

potem zrestartuj system - jesli office i media player chodza dobrze to znaczy, ze te bajerki sa nie potrzebne - jesli jednak okaze sie ze cos nie tak, to rozpoakuj z powrotem te pliki tam, gdzie byly

ps. sam nie moge ci powiedziec, czy sa potrzebne bo nie uzywam zadnego z tych programow (wmp wogole, office nie w tej wersji)

sadzac po opisie, jaki przedstawil sgj, to moga sie jednak przydac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi