Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka jest waszym zdaniem najlepsza szklana 17, zastanawiam sie nad Sony G-220,(czy te dwa paski bardzo przeszkadzają) jakies inne propozycje?

Dobry wybór, jak dla mnie trinitrony rządzą. A te dwa paski nie przeszkadzają (przynajmniej mi)

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojej koleżance ostatnio nawalił ten soniacz. Byłem u niej wczoraj, ale nie znalazłem przyczyny problemu. Monitor jest "martwy". Więc czeka go chyba serwisik. Chyba, że macie jakieś pomysły co sie mogło stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojej koleżance ostatnio nawalił ten soniacz. Byłem u niej wczoraj, ale nie znalazłem przyczyny problemu. Monitor jest "martwy". Więc czeka go chyba serwisik. Chyba, że macie jakieś pomysły co sie mogło stać.

Podaj jakiekolwiek objawy, jeżeli jest na gwarancji to serwis.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem NEC FE750+ jest dokonałą 17' tką na kineskopie Diamondtron (tak jak sony ma dwa paski).

Poza tym widziałem w akcji nowy model LG Flatrona - F700P, jest naprawdę bardzo dobry (kineskopy Flatron są pozbawione dwóch czarnych pasków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(kineskopy Flatron są pozbawione dwóch czarnych pasków).

To nie są żadne czarne paski :!: Druciki stabilizujące maskę wyglądają jak pozioma szara linia nad tym tekstem, ale są conajmniej 10-krotnie od niej cieńsze, podobno są cieńsze od włosa. Osoba która nie wie o ich istnieniu, praktycznie nie jest w stanie ich zauważyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17" SAMSUNG SYNCMASTER 757DFX PŁASKI 990 zł

17" SONY E230 płaski 1 330 zł

17" SONY G220 płaski 1 520 zł

Osobiście jak bym miałzabulić 1500 zeta za 17 cali to bym wolał dołozyc do jakiejs 19 :twisted:

Chociaz sam zabuliłem 1400 zeta 1,5 roku temu za 17 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem NEC FE750+ jest dokonałą 17' tką na kineskopie Diamondtron (tak jak sony ma dwa paski).  

Poza tym widziałem w akcji nowy model LG Flatrona - F700P, jest naprawdę bardzo dobry (kineskopy Flatron są pozbawione dwóch czarnych pasków).

Ja osobiście mam NEC 750+ i jestem bardzo zadowolony. Obecnie kosztuje ok 1200 PLN (choc sa i specjalne oferty z ena bliską 1000 PLN)

Jest on oczywiście na Diamondtronie. W podobnej cenie jest również CTX FUTURA II PR711FL na Trinitronie

Obie firmy maja serwis Door to Door czego nie ma anie Samsung ani LG (samemu trzeba zaginac z monitorem do serwisu gdy coś sie stanie) i min dlatego sa tańsze.

Samsung 757DFX ma minimalnie lepsze parametry (wyzsza max rozdzelczośc) ale kto lubi pracowac na odświerzaniu 64 hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie są żadne czarne paski :!: Druciki stabilizujące maskę wyglądają jak pozioma szara linia nad tym tekstem, ale są conajmniej 10-krotnie od niej cieńsze, podobno są cieńsze od włosa. Osoba która nie wie o ich istnieniu, praktycznie nie jest w stanie ich zauważyć.

Jeez ! Pytał się o czarne paski więc mu odpowiedziałem tak samo.

Zgodze się, że osoba, która nie wie o ich istnieniu nie jest w stanie ich praktycznie zauważyć.

Ale jak już je znajdzie to zawsze będzie zdolna w mgnieniu oka je "zlokalizować".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj Samsunga bo one nie mają płaskich kineskopów, tylko rogi zalane są szkłem co daje efekt flat.  

ps. Kup Flatrona 795FT PLUS.

są samsungi z zupełnie płaskimi kineskopami (choc nie wiem czy akurat 17) na diamondtronie-co dalej potwierdza mója poprzednią wypowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj Samsunga bo one nie mają płaskich kineskopów, tylko rogi zalane są szkłem co daje efekt flat. 

są samsungi z zupełnie płaskimi kineskopami (choc nie wiem czy akurat 17) na diamondtronie-co dalej potwierdza mója poprzednią wypowiedz

Stary ... monitory Samsunga sa nie na kineskopie Diamondtron Natural Flat (Mitsubishi) tylko na DynaFlatX (wydale sie ze są płaskie bowiem promien kuli jest bardzo duzy.) Jesli ktoś nie lubi 2 pasków trzymających kineskop - niech bierze LG - tam kineskop jest zawieszony na siatce, której nie widać !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary ... monitory Samsunga sa nie na kineskopie Diamondtron Natural Flat (Mitsubishi) tylko na DynaFlatX (wydale sie ze są płaskie bowiem promien kuli jest bardzo duzy.) Jesli ktoś nie lubi 2 pasków trzymających kineskop - niech bierze LG - tam kineskop jest zawieszony na siatce, której nie widać !

jak nie wiesz to się nie wypowiadaj

samsungi z końcówką nf są na kineskopach mitsubishi jak np 959nf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku ... ty chyba piszesz dla samego pisania albo zapomniałes o temacie. Pokaż mi prosze 17 calowego Samsunga na Diamndtronie. Prędzej ci kaktus wyrośnie niz znajdziesz coś z serii NF wśród 17" dostępnych obecnie na rynku.To o czym mówisz to nowa seria monitorów 19" ale przeciez nie o tym mowa dla przypomnienia topic jest o 17".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku ... ty chyba piszesz dla samego pisania albo zapomniałes o temacie. Pokaż mi prosze 17 calowego Samsunga na Diamndtronie. Prędzej ci kaktus wyrośnie niz znajdziesz coś z serii NF wśród 17" dostępnych obecnie na rynku.To o czym mówisz to nowa seria monitorów 19" ale przeciez nie o tym mowa dla przypomnienia topic jest o 17".

a czy ja napisałem ze ten samsung to 17???

doskonale wiem ze nf są 19 i 22"

a ze mówimy o 17 -to pamiętam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oczka najlepszy jest soniacz.Mam e 220 i powiem ze jest wyjebisty.Z drugej strony ,braciszaek kupil ostatnio na allegro 17 eizo t 57s,za jakies 7 stow,i jest to naprawde dobry monitorrek,co prawda nie jest plaski(wycinek walca)ale pod wzgledem obrazu bije mojego soniacza.Polecam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepszy monitor to Eizo teraz to chyba model T561 oczywiście na truinitronie.

Zapytaj sie na forum komu sie taki popsuł mój ma już 6 lat i świetnie sie trzyma. niezniszczalne monitory. Prędzej sie wypali niż popsuje.

A dlaczego o nim nie słyszałeś -- CENA kiedyś była większa 2 od najdroższego modelu Sony.. :(( A teraz cena 17 jest poniżej 2000 :))

Kolory ładne, ostrość ok tylko ten jego spratański wygląd.

A monitorki Sony z seri x200 to sie psują bo im statystycznie często, jak na Sony, zasilacz siada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...