dadaya Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Cześć, poproszę o poradę w sprawie DirectX. Posiadam Wspomnianą giekę i pozainstalowaniu i próbie uruchomienia wyskakuje komunikat o nie poprawności DX (pyta mnie wersję angielską) :evil: Mam: Win XP, SP1, DX 9c wersja polska. Dziękuje za pomoc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Sprobuj zainstalowac DXa bezposrednio z CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Przeinstaluj direct x 9.0c. Czasem to pomaga- kochany windows :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Rome może się wykrzaczać przy nie-angielskich windach - poszukaj może stosownego patcha - na osiołku winien być .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadaya Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Dzieki za pomoc. Reinstalkę DX 9c próbowałem, chciałem nadgrać DX angielskiego i też be. Dzieki za podpowiedz z patch-em, ale czy to nie chodzi o tego 1.1 bo ten właśnie nie pomaga. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Wie ktoś może czy można w Rome grać kampanię innymi nacjami niż Rzymianie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkin Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Witam Mam problem z ta gra. Nie moge jej uruchomic pod windowsami xp sp2. Jak uruchamiam gre pokazuja sie filmiki i tak dalej a pozniej jak ma sie pojawic glowne menu wywala czarny ekran i sie zawiesza. Sprawdzalem pod windowsami 98 i wszystko chodzi elegancko. Jesli ktos sie spotkal z takim problemem to prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalkaor Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Można, i to kilkoma innymi (wybacz że ich nie wymienie ale jest ich z 8 ) wymagane jest ukończenie kampani (może być krótka) jedną z frakcji rzymskich, wtedy odblokuje sie reszta pozdrawiam i udanych podbojów życzę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 mozna tez wrzucić mod odblokowujacy wszystkie nacje wtedy nie trzeba grac tutoiala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmit Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A jak można usówać z mias szczury które obnirzają przyrost naturalny i public order?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 ludziska kochani ta gierka jest boska gram w nią non-stop jak dla mnie najbardziej wciągająca gra na świecie!!!! może by tak z tego zrobić wątek oficjalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 gralem w demko :] rozwalilem rzymian hanibalem :] extra gra wypelnie sobie czas zanim hl2 wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 czy ktoś przeszedł ta grę ile zajmuje jej przejście bo gram od 5 dni prawie non-stop i nie podbiłem jeszcze 1/3 mapy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ja już gram 2 tygodnie :D najpierw grałem julkami podbiłem całą europę ale zostawiłem rzym żeby nie kończyć gry teraz gram armenią (jakiś tydzień) na hard/hard gra jest na prawde super dokładnie nie można powiedzieć w ile dni można ją skończyć to zależy od ciebie czy stosujesz szybki podbój czy bardziej skupiasz sie na rozwijaniu miast myśle że przez tydzień grając jakieś 4 godziny możną ja spokojnie skończyć tyle grałem julkami i prawie mam koniec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 Gram od dwoch dni i rzeczywiscie gra wciska w fotel. Juz Medieval byl dobry, a to bije go na glowe. Oprocz rewelacyjnej grafiki i swietnych bitew, w porownaniu z Medievaluateem dyplomacja przeszla prawdziwa rewolucje. Jak na razie nikt bez sensu mnie nie atakowal, lamiac korzystne przymierze itp. PS Mam prosbe do autora oryginalego posta/moderatorow - czy moglibyscie zmienic tytlu watku na zgodny z autentyczna nazwa gry? Bo teraz wyglada to strasznie glupio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeCet99 Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Czy istnieje spolszczenie do tej gry ?? przeszukałem jusz pół interneta i nic :( wiem że trzeba ćwiczyć angielski ale po polsku groło by się o wiele fajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 nie istnieje ponieważ ta gra ma wyjsc ewentualnie juz wyszla w wersji polskiej ( nie pamietam kiedy ale mial to byc poczatek listopada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 Miala byc 29 pazdziernika, ale oczywiscie w nocy w przeddzien przesuneli polska premiere na 5 listopada. Zaloze sie, ze znow przesuna. (ja i tak zostaje przy moje wersji angielskiej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scati Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 U mnie wystepuje identyczny problem i chetnie sie dowiem w czym rzecz........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 4 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2004 przy okazji: mi np. ms pacman pod xp sp2 tez wywala, na innym kompie z win2000 chodzi normalnie. jak duza jest lista gier , ktore nie chodza pod xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalkaor Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Czy istnieje spolszczenie do tej gry ?? przeszukałem jusz pół interneta i nic :( wiem że trzeba ćwiczyć angielski ale po polsku groło by się o wiele fajniej wczoraj przeglądałem ulotke z media markt i polska wersja juz jest (cena 89 zeta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka80 Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 czy może ktoś posiada spolszczenie do angielskiej wersji Rome TW a może ktoś kto ma werrsje polską urzyczy plikow pl, czekam z niecierpliwością pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 No w Polsce sprzedawano tylko wersje PL wiec skoro "kupiłes" wersje ANG to sie mozesz dlugo niecierpliwic bo watpie by wystarczyla prosta podmiana pliku :D ehh co za ludzie bezmyslni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumpkin Opublikowano 10 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2004 Sprawdzalem u kolegi i normalnie u niego dziala pod xp tyle ze on nie ma sp2. U mnie odinstalowalem sp2 i tez nie chce dzialac tak jak wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka80 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 wiem ze sprzedawano tylko wersje PL ale moze ktos juz pracuje nad spolszczeniem jezeli chodzi o moja wersje RTW to jest orginal przyslana od brata z USA (prezent) (dla niedowiarkow) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 Witam link do spolszczenia http://www.smsnet.pl/~Doczu/text.zip wystarczy podmienic pliki w katalogu DATA POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka80 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 wielkie dzieki za to spolszczenie, teraz mozna sobie popykac pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quark6 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Jak wyglada wydanie polskie czy tlumaczono sam txt czy i dzwiek jak w shogunie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tooom19 Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Jest to orginalene Spolszczenie wyciągnięte prosto z gry - tzw. wersja kinowa - tylko napisy - taka też jest orginalna Polska wersja gry . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 kurde nie działa ten link do spolszczenia nacie może jakiś inny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...