luka80 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 No w Polsce sprzedawano tylko wersje PL wiec skoro "kupiłes" wersje ANG to sie mozesz dlugo niecierpliwic bo watpie by wystarczyla prosta podmiana pliku :D ehh co za ludzie bezmyslni a jednak chodzilo o zwykla podmiane plikow pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 yo !! czy mógłby ktoś podać spolszczenie raz jeszcze :) bo link niedziała .... lub przesłać mi plik na maila :) P.S spoczko gre mam oryginalną form england :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luka80 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 spolszczenie www.gruby.interq.pl pliczek nazywa sie rome_pl pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moadipek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Siema.Mam taki problem po okolo 30 min gry w rome:total war wywala mnie na pulpit..co moze byc tego przyczyna???? wczesniej nie mialem takich problemow na kracie radeon 9600pro a teraz zakupilem Asusa V9999 6800Gt i podkrecialem go : rdzen 350@400 , pamieci 700@805....moze to byc przyczyna???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 skoro podejrzewasz ze powodem moze byc podkręcenia, logicznym krokiem było by przywrócenie ustawień defaultowych i zobaczenie czy problem pozostał, czyż nie?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość molimo Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 mam rome total war i jest taki problem że przy instalacji gry (chyba 2cd) wyskakuje mnóstwo błędów i gra się nie instaluje :( może ktoś spotkał się z takim problemem i może mi pomóc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galvatron Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Może plyte masz zrysana musalbyś podać treść przynajmiej jednego blędu aby coś rozjaśnilo bo tak to nie wiadomo co to może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gostek1000 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 (edytowane) A ja mam taki problem że po zainstalowaniu gry i włożeniu płyty do czytnika pisze że tej płyty nie ma.Posiadam oryginalna i polską wersje gry.moj komp to athlon 2500@3200 512 ram radeon 9550 128 mb 128 bit Edytowane 8 Lutego 2005 przez gostek1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 popatrz popatrz logicznie reasumujac skoro jest napisane ze nie posiadasz orginala to znaczy ze nie umiesz krasc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 gostek - to znany problem. sproboj usunac gre i odinstalowac z systemu alcohola a potem gierke zainstaluj. po prostu ona sie gryzie z alkoholami i clonecd:) BTW: Rome rządzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Hej jak wyglada sprawa muzyki w Rome. Bo w Shoguna grałem bo mi sie podobał klimat, W Medivela bo fajna muza, A jak to wyglada w Rome. I teraz mysle kupic\nie kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Chyba lepiej kupić coś innego ja kupiłem i troche żałuje bo gra owszem całkiem dobra ale mnie nie wciągnęła tak do końca ... no ale twój wybór jak jesteś fanem Shoguna to pewnie i Rome Ci sie spodoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinczyk Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 hej!Niech ktos da mi TEN KLUCZ zeby grac przez neta bardzo prosze!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 klucz numer 666-999 giera fajna ale to co jest do (_o_) to to że rzym zawse zaczyna po bardzo długiej rozgrywce zdobywać więcej terytorium rywalizacja z tym mocarstwem powinna być prioryterowym celem a ja nie chce chce wikingów i germanów :lol: zajepać i koncentrując się na podbijaniu płn płd jest ogarnęte przez rzym i to sucks bu :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinczyk Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 to taki klucz krótki sprawdzales u siebie chodzi???Giera jest zarabista szczeególnie jak odblokujesz se ze mozesz grac wszystkimi nacjami!!!!! a i jescze jedno a ty grałeś przez neta??Musialeś sie zarejstrowac na stronce TW? :huh: feluś Napisano Mar 19 2005, 01:08 klucz numer 666-999 giera fajna ale to co jest do (_o_) to to że rzym zawse zaczyna po bardzo długiej rozgrywce zdobywać więcej terytorium rywalizacja z tym mocarstwem powinna być prioryterowym celem a ja nie chce chce wikingów i germanów zajepać i koncentrując się na podbijaniu płn płd jest ogarnęte przez rzym i to sucks bu skad wziales ten klucz? feluś Napisano Mar 19 2005, 01:08 klucz numer 666-999 giera fajna ale to co jest do (_o_) to to że rzym zawse zaczyna po bardzo długiej rozgrywce zdobywać więcej terytorium rywalizacja z tym mocarstwem powinna być prioryterowym celem a ja nie chce chce wikingów i germanów zajepać i koncentrując się na podbijaniu płn płd jest ogarnęte przez rzym i to sucks bu skad wziales ten klucz? 1359278[/snapback] klucz numer 666-999 giera fajna ale to co jest do (_o_) to to że rzym zawse zaczyna po bardzo długiej rozgrywce zdobywać więcej terytorium rywalizacja z tym mocarstwem powinna być prioryterowym celem a ja nie chce chce wikingów i germanów :lol: zajepać i koncentrując się na podbijaniu płn płd jest ogarnęte przez rzym i to sucks bu :mur: 1336101[/snapback] ej przeciez to ie jest ten cd-key! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks06 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Cześć mam problem. Grałem w Rome jeszcze przed zmianą grafiki (miałem R 9000) i wszystcko chodziło dobrze, może nie na totalnie full detalach bo wtedy w wielkim mieście z dużą ilością armii potrafiło przychaczyć. Teraz po zmianie karty (tak jak w sygnaturze) wysztsko leci na maxa tylko problem pojawia się gdy w ruch pójdą ogniste strzały. Wtedy robi się pokaz slajdów i grać się praktycznie nie da:/ Kombinowałem już ze zmianą detali na wszystkie sposoby i dalej to samo:/ Ma ktos pomysl czym to jest spowodowane i jak temu zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinczyk Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 wgraj sterowniki najnowsze!!! p.s.masz pirata? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks06 Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Hmmm. na starej grafice jak były ogniste strzały to spadała liczba klatek ale dało się grać a teraz jest pokaz slajdów. Wgrałem patcha 1.1 jednak problem nie zniknął. Wgram jeszcze najnowsze stery chociaż teraz mam przedostatnie. W liście poprawek w najnowszych steraz nie było nic o Rome ale może jednak pomoże. Jeśli jednak nie to już naprawde nie mam pojęcia co jest grane :/ Wgrałem najnowsze stery i dalej to samo:/ Jeszcze ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patita1111 Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 to moje jedyne pytanie i czekam na odpowiedź podajcie do chpolery jakiegoślinka z spolszczeniem do ROME:TW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinczyk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 spolszczenia nie ma jak jest to trzeba zapłacić! www.totalwar.org.pl Feniks06 tu poszukaj odpowiedz na swój problem! byl tesh posta na temat spolszczenia na tej stronce!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Moze ktos umie mi powiedziec dlaczego na konfiguracji z podpisu RTW chodzi koszmarnie (przy 1024*768 na wcale nie najwyzszych detalach klatkuje przy przewijaniu mapy strategicznej), duzo gorzej niz na Bartonie@3200, 512mb ramu i Radku 9700non-pro? Jestem bliski zmiany grafiki, bo to chyba jej wina musi byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) to moje jedyne pytanie i czekam na odpowiedź podajcie do chpolery jakiegoślinka z spolszczeniem do ROME:TW 1384549[/snapback] Hehehe... http://www.maciek.kom.pl Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Uneek Eth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patita1111 Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 wielkie dzięki za tego linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 ten rome to jakis powalony mam 2200mhz amd 512 ram i na radku 9800se@pro chodził identycznie wolno jak teraz na 9200(przy walka po pare tysięcy jednostek potrafi spaść i potrafiło do 11-12 fps) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 E ludziska gra wypaśna :D Spartan hoplites RULEZZZ hehe. A co do szybkości przy parunastu tysiącach to faktycznie ale tak zle nie jest. Można liczebność oddziałów ustawić w opcjach. Ja gram na large to jest 120 jednostek w oddziale, oczywiście oddziały rzymskie. Bo galijska warband ma 241 wtedy. Grę przeszedłem na podstawowym Rome i teraz pogrywam w moda total realizm (usuwa niehistoryczne jednostki i jest trudniejszy). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Jak ci skacze rome, to zainstaluj patch 1.2. Zwieksza plynnosc, ale dodaje bonusy do jednostek komputera na poziomie srednim. Wiec zacznij grac na poziomie very hard, jest latwiej ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Sciagnalem wlasnie ten patch 1.2, ale jest jeden problem - nie znalazlem nigdzie polskiej wersji tego patcha, a gre mam wlasnie w polskiej wersji i nie wiem, czy moge w zwiazku z tym ten patch zainstalowac? Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinczyk Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 ja też mam polska zainstalowalem patcha i sie zje.... mi giera musialem przeinstalowywac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Dzieki za odpowiedz, obawiajac sie czegos takiego poki co nie instalowalem i wyglada na to, ze nie zainstaluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Dzieki za odpowiedz, obawiajac sie czegos takiego poki co nie instalowalem i wyglada na to, ze nie zainstaluje. 1395477[/snapback] Polecam TO forum. Może pomoże na wasz problem. Dużo informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...