gahan Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 tak jak w temacie :) mam maly problem z monitorem. ostatnio coraz czesciej przy wlaczaniu ekran zweza sie, zajmujac jakies 50% calej szerokosci (po 25% ubywa z lewej i prawej - pozostaje tam czarna przestrzen)... po jakims czasie (sekundy, minuta) z powrotem rozszerza sie na cala szerokosc...ale ostatnio po rozszerzeniu za chwile znowu sie zweza i tak w kolko az mu sie znudzi (max. do 15min...potem mu przechodzi i jest ok) co moze byc przyczyna? wadliwy filtr, kilka kasztanow w poblizu monitora, sluchawki lezace zbyt blisko niego? wczesniej siadly mi 2 zasilacze, jak kupilem 3 ktory podlaczylem bezposrednio do kontaktu to dziala to dzis (3 miesiace gdzies)? czyzby filtr?? ps: ten monitor ma kilka dobrych latek (4,5?) :) (max rozdz 1024x768@60Hz, 800x600@75Hz) jesli to jego wiek jest przyczyna...co taniego i 17 calowego polecacie? z gory dzieki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 nie wiem czy to ze starości 4-5lat to jest nic pewnie brak styku na jakieś złaczce rozbierz monitor i porozłaczaj wtyczki wyczyść styki włóż z powrotem lekko popukaj w niektóre miejsca na płytce dociśnij lepiej płytke która wchodzi w kineskop i podstawa odkurz monitor w środku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 LG ??? Mialem to u siebie w 795FT+ Winny byl zimny lut. 15 min w serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...