Skocz do zawartości
gahan

zwezanie sie ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie :) mam maly problem z monitorem. ostatnio coraz czesciej przy wlaczaniu ekran zweza sie, zajmujac jakies 50% calej szerokosci (po 25% ubywa z lewej i prawej - pozostaje tam czarna przestrzen)... po jakims czasie (sekundy, minuta) z powrotem rozszerza sie na cala szerokosc...ale ostatnio po rozszerzeniu za chwile znowu sie zweza i tak w kolko az mu sie znudzi (max. do 15min...potem mu przechodzi i jest ok)

co moze byc przyczyna? wadliwy filtr, kilka kasztanow w poblizu monitora, sluchawki lezace zbyt blisko niego? wczesniej siadly mi 2 zasilacze, jak kupilem 3 ktory podlaczylem bezposrednio do kontaktu to dziala to dzis (3 miesiace gdzies)? czyzby filtr??

ps: ten monitor ma kilka dobrych latek (4,5?) :) (max rozdz 1024x768@60Hz, 800x600@75Hz)

jesli to jego wiek jest przyczyna...co taniego i 17 calowego polecacie?

z gory dzieki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to ze starości 4-5lat to jest nic pewnie brak styku na jakieś złaczce rozbierz monitor i porozłaczaj wtyczki wyczyść styki włóż z powrotem lekko popukaj w niektóre miejsca na płytce dociśnij lepiej płytke która wchodzi w kineskop i podstawa odkurz monitor w środku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi