tomasir Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Wiec mam nowiutkie pamiatki na kosciach nanya ddr 266 wiec co mozna zrobic by dzialaly szybciej?Ktore ustawienia sa lepsze? 1)dram clock:host clock/by spd 2)cl 2/2.5 (tu chyba 2 ale nie mam pewnosci) 3) bank interleave:disable/2 bank/4 bank 4) Precharge to active 3t/2t Active to precharge 6t/5t Active to CMD 3t/2t (w tych trzech to chyba chodzi o czasy dostepu wiec powinienem wybrac nizsze jak sie nie myle?!) 5) Dram Queue Depost 4level/3level/2level 6) dram Command Rate 1TCommand/2Tcommand 7)czy Nanya dale swe kosci pamieci takze innym firmom niz Kingston bo mam takie nowiiutkie a nie ja je kupowalem w hurtowni,a na pewno to nie kingston wiec chyab org.nanya ale nie dam glowy. Wiem ze moje pytanka sa lamerskie ale ja sie dopiero ucze czegos wiecej o moim kompie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Wiec mam nowiutkie pamiatki na kosciach nanya ddr 266 wiec co mozna zrobic by dzialaly szybciej?Ktore ustawienia sa lepsze? 1)dram clock:host clock/by spd 2)cl 2/2.5 (tu chyba 2 ale nie mam pewnosci) 3) bank interleave:disable/2 bank/4 bank 4) Precharge to active 3t/2t Active to precharge 6t/5t Active to CMD 3t/2t (w tych trzech to chyba chodzi o czasy dostepu wiec powinienem wybrac nizsze jak sie nie myle?!) 5) Dram Queue Depost 4level/3level/2level 6) dram Command Rate 1TCommand/2Tcommand 7)czy Nanya dale swe kosci pamieci takze innym firmom niz Kingston bo mam takie nowiiutkie a nie ja je kupowalem w hurtowni,a na pewno to nie kingston wiec chyab org.nanya ale nie dam glowy. Wiem ze moje pytanka sa lamerskie ale ja sie dopiero ucze czegos wiecej o moim kompie... Tak, masz racje. Im nizsze CAS tym szybciej beda chodzily pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Bank interleave na 4 Koniecznie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Bank interleave na 4 Koniecznie :lol: jak ktos sie na tym zna to niech sie rozpisze, cos tam wiem ale nie jestem specjalista w tych sprawach [nie che wprowadzac w blad, a temat tez mnie interesuje] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 30 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2002 o ile pamietam to opis biosu po polsku jest (byl?) na www.benchmark.pl, polecam fajna lektura 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...