Skocz do zawartości
lopo

niedziałający restart

Rekomendowane odpowiedzi

mam dziwny problem, który pojawił się ostatnio - mianowicie coś się skaszaniło z restrtem w moim kompie - gdy restartuje kompa spod windy(po zainstalowaniu jakichś sterowników np) to wtedy komp niby uruchamia się od nowa, wszystko działa - cd,cd-rw pracują, ale ekran przestaje reagować tzn. nie włącza się :evil: nie wiem o co chodzi, jak to się już stanie to nie pomaga nawet twrdy restart tylko muszę zupełnie kompa wyłączyć(wyciągnąć wtyczkę z sieci) i wtedy komp się odpala,ale też nietypowo: włącza się od razu BIOS i procek jest ustawiony na 11.5x100 zamiast na 11.5x133, przestawiam to i wtedy komp uruchamia się już ok. Dodam że jak na razie to nic nie kręciłem, komp taki jak w podpisie, system: win xp,dentki:40.41(instalowałem inne ale nic nie pomogło) POMÓŻCIE :!: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor podpięty do listwy nie do zasilacza, w sumie do końca nie jestem pewien czy było to przed instalacją dentek 40.41 ale dziś mieszałem trochę z dentkami - miałem 30.82 potem zainstalowałem 40.41,potem 28.32 a potem znów 40.41 i problem występował po każdym restarcie po zainstalowaniu dentek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitor podpięty do listwy nie do zasilacza, w sumie do końca nie jestem pewien czy było to przed instalacją dentek 40.41  ale dziś mieszałem trochę z dentkami - miałem 30.82 potem zainstalowałem 40.41,potem 28.32 a potem znów 40.41 i problem występował po każdym restarcie po zainstalowaniu dentek

no to wywal wszystkie dentki z dodaj/usuń -łącznie z wdm

popraw detonator destroyerem a najlepiej destroyerem 40,41 i od nowa instaluj

ale inne oczywiście(30,30 lub 30,82)

ps. ja te 40,41 uważam za wyjatkowy syf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox - ale mam problemy ze znalezieniem tego destroyera pod win xp - znasz może jakas stronke??? bo ja cos sciagnalem ale wywala jakis blad

:evil: wczesniej przed instalacja kazdych dentek odinstalowywalem stare

z dodaj/usun programy, bede jeszcze kombinowal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz już wszystko ok - problem leżał w tym że pamięci były ustawione na 2-2-2-5 (Turbo) i to przez to sie tak działo bo po zmianie na 2,5-3-3-6(optimal) jest ok :twisted: ale czemu nie mogę ich dać na te szybsze ustawienia :?: pamiątki są Kingstona na kościach Hynix :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...