Skocz do zawartości
waldus

Resetujący się komputer :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj komputer sam się resetuje :/ uruchamiam komputer, i po jakis 2 minutach komputer sie wiesza, nic nie mozna zrobic ani ruszyc myszka, ani ctrl+alt+dlete nie dziala... po prostu sie wiesza i 3 sekundy potem moze czasem troche dluzej resetuje się :/... nie jest to na pewno wina wormblastera i nie jest to rozniez wina zbyt gorącego procka, bo to sprawdzalem. Ale na starcie systemu wyswietlaja mi sie dwa błędy.

Mianowicie:

Dołączona grafika

(sory za dwa te same ale sie pomylilem, ale to on jest wazny i komplikuje chyba sprawe)

dziwi mnie to bo jeden z nich informuje ze sterownik karty graficznej zakloca prace systemu, a wszystko do tej pory dzialalo bardzo dobrze i nie sprawialo najmniejszych problemow... wiec nie wiem o co tutaj chodzi

Wiecie co to moze byc ??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na screenie jest:

nie moze zakonczyc operacji rysowania

ja tak mialem jak krecilem karte..

zmien stery na inne.. ale ostrzegam ze tych 61.xx moze byc to samo.. bo u mnie obraz sie na nich zwiesza co nowmalnie dzieje sie tylko jak sie karta przegrzewa...

jesli nie pomoze, to sprawdz czy wewnatrz skrzynki nie jest zbyt goraco (na wyczucie - wloz reke)

usun tez wszelki kurz jaki znajduje sie na karcie grafiki i na slocie AGP... (najlepszy do tego jest pedzelek malarski np taki szeroki na 5 cm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podkrecalem karty, a w srodku to njest za goraco bo odkrecilem jedna scianke chlodzenie tez ma dobre jeszcze z kurzem zrobie, a w tej chwili sciagam detonator na xp do mojej karty to mam nadzieje pomoze, ale teraz jak wlaczylem komputer co mnie zdziwilo nie pokazal sie ten błąd :D a nic nie instalowalem... dopiero teraz sciagam sterowniki :) dziwne dziwne ale na wszelki wypadek zainstaluje

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterowniki ci sie instalowały bo ich dobrze nie wyczyściłeś i zostawały w folderze systemowym.Musisz urzyć programu driver cleaner http://www.driverheaven.net/cleaner/ któy wyczyście elegancko.Wtedy spróbuj zainstalować nowe sterowniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi