liptonp Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 mam takie troche lamerskie pytanie co to jest fast write. mam radka 9600XT czy powinienem to wlaczyc czy nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 1. powinienesc poszukac bo to bylo mlucone 2. wylaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liptonp Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 a dlaczego?? prosze o szersza wypowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Przy Radziszach 9600/PRO/XT Fast Write powinien być właczony (nawet przy instalacji sterów o tym pisze). Jeśli tego nie uczynimy moga nam sie dziać różne cuda z kartą (choc nie muszą). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Przy instalacji sterów jest napisane aby włączyć jeśli nie ma problemów. Jak są to wyłączyć. A fast write jest to szybki zapis na szynie AGP (wymiana danych między procem a kartą graf.) Wynalazek ten miał przyspieszyć pracę karty graf. ale spowodował też niestabilne zachowanie systemu. Karty NV nie mają z tym problemów natomiast radki tak. I właśnie wyjątkiem jest radek 9600 w wszelkich odmianach. Z nim jest różnie zależy od humoru. Czy coś to daje? Chyba niewiele bo wyniki uzyskiwane w markach są identyczne czy jest to ON czy OFF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liptonp Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ok dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Przy instalacji sterów jest napisane aby włączyć jeśli nie ma problemów. Jak są to wyłączyć. A fast write jest to szybki zapis na szynie AGP (wymiana danych między procem a kartą graf.) Wynalazek ten miał przyspieszyć pracę karty graf. ale spowodował też niestabilne zachowanie systemu. Karty NV nie mają z tym problemów natomiast radki tak. I właśnie wyjątkiem jest radek 9600 w wszelkich odmianach. Z nim jest różnie zależy od humoru. Czy coś to daje? Chyba niewiele bo wyniki uzyskiwane w markach są identyczne czy jest to ON czy OFF. a możesz napisać jakie problemy mogą byc jak jest fast writes cały czas włączony ? pytam z ciekawości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Niestabilne zachowanie systemu jak zamrażanie obrazu, ciągłe restarty vpu recovera to najczęściej. Czasami po prostu grafa jest błędnie wykrywana i nie można zainstalować sterowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Pewnie to nie reguła ale np. mój Radek 9600pro FIC'a kompletnie nie reaguje na ustawienie FW. Zarówno jeśli chodzi o wydajność jak to było wyżej wspomniane jak i stabilność. Długo miałem włączony używając Catalystów. Teraz od już wielu tygodni mam Omegi 4.8 (obraz na TV lepszy niż na Catalistach...) i przy instalacji wziąłem wyłączone jak zalecali. Różnic wł/wył brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 dodał bym jeszscze że jeżeli masz atlona64 to także warto w trakcie instalacji włączyć fast write, sprawdzałem u siebie i jest różnica wprawdzie niewlieka jakies 200-300 pkt w 3d01 ale jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A jaki jest wzrost w wydajności na kartach nVidi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 ja od zawsze mam włączone fast write. nigdy nie mialem jakis wiekszych problemów. moja płyta domyślnie daje fast write włączony więc zostawiam tak jak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 ja mam 9700pro i tez zawsze mialem to wlaczone i nie mialem i nie mam zadnych niestabilnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronkis Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 U mnie włączenie FAST WRITE daje około 200 punktów w 3DMark2001SE Pozdr.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...