dem Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Nowa plyta glowna pod A64 na chipsecie NF3 250. Poznajecie? Oczywiscie :) Oto Abit NF-8. Ma byc nastepca legendarnej juz NF-7. Czy mamy nowego krola OC? Szczegóły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 tylko ciekawe kiedy pojawi sie w sklepach, kurcze troche zaluje ze tak pozno wyszedl, bo juz w sumie zakupilem epoxa na nforsie 3 250, wolal bym abita ale jest tylko na via, a mi odpowiada jakos chipset nvidii no ale coz jak by sie czekalo z zakupem podzespolow to bym nigdy nic nie kupil bo zawsze cos nowego wyjdzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 super!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Dobrze,ze producenci plyt glownych nadal pozostaja przy AGP i nie inwestuja w PCI-E ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Dobrze,ze producenci plyt glownych nadal pozostaja przy AGP i nie inwestuja w PCI-E ...nie zrobili pci-e bo NF3 250 nie obsluguje pci-e ,dopiero NF4 z tym smiga co do plyty to moze nie bedzie zla, a juz myslalem ze Abit zostal na stale z VIA w A64 szkoda tylko ze to s754 wyzsza klasa nadal zarezerwowana dla VIA : AV8 na K8T800pro i AX8 na K8T890 (pci-e) - oba na s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 brak mi ss jeszce dwóch slotów dimm, nie ma tu 2ch to czemu sa tylko 2 sloty dla pamiątek bardziej od tego co obsługuje unteresuje mnie to co da sie w biosie ustawić bo jak mem do 3.2 i cpu do 2.1 to sukces ma mórowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 ...bo jak mem do 3.2 i cpu do 2.1 to sukces ma mórowanyCzy aby napewno :?: Dla s939 zgadzam się ale to wkońcu s754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 brak mi ss jeszce dwóch slotów dimm, nie ma tu 2ch to czemu sa tylko 2 sloty dla pamiątek bardziej od tego co obsługuje unteresuje mnie to co da sie w biosie ustawić bo jak mem do 3.2 i cpu do 2.1 to sukces ma mórowany Na pewno nie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Nowa plyta glowna pod A64 na chipsecie NF3 250. Poznajecie? Oczywiscie :) Oto Abit NF-8. Ma byc nastepca legendarnej juz NF-7. Czy mamy nowego krola OC? Szczegóły. Zaraz zygne... mam juz dosc tego szmelcu. (flame war: off!!!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 jedno jest pewne: bedzie superzajebiscie trzymala napiecia. juz moj KV8Pro trzyma je idealnie.posiadacze EPoXow i DFI wiedza, o czym mowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Swoją drogą ciekawe kto wymyślił żeby złącza SATA dać nad AGP :?: :!: EDIT ...a zasilające ATX koło DDR :roll: To ja podziękuję za takie wygody :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Nowa plyta glowna pod A64 na chipsecie NF3 250. Poznajecie? http://www2.abit.com.tw/upload/products/nf...nf8_top_500.jpg Oczywiscie :) Oto Abit NF-8. Ma byc nastepca legendarnej juz NF-7. Czy mamy nowego krola OC? Szczegóły. Zaraz zygne... mam juz dosc tego szmelcu. (flame war: off!!!) uwielbiam takie wypowiedzi. nie dosc ze cytuje nie wycinajac obrazka to jeszcze TYYYYYLE wnosi do dysusji - moze jakies argumenty? ja tez moge powiedziec ze Einstein to debil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 zasilanie kolo DDR? bardoz lubie takie rozwiazanie. kabel sie nie placze po calym kompie - podczepiam go plastikowa spinka do zatoki 5.25" i jest ladnie. a SATAnow nie uzywam i nie zamierzam poki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 No, dobra każdy podpina gdzie chce :) Mimo wszystko czuje niedosyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Dodatkowo podoba mi sie,ze jest juz elegancki radiatorek na chipsecie-a nie ta wyjaca smierc z NF7. [Ostatnio zesmy probowali go sciagnac u kumpla przez 20 min] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ooo rapra odzyskal glos ;) zasilanie na brzegu plyty bynajmniej nie przeszkadza ,ATX12 jest tam gdzie powinno ,czyli przy przetwornicy nf3 250 jest chipsetem jednoukladowym ,dlatego SATA mozna umiescic wszedzie -kabelki SATA sa tak cienkie ,ze sa nad agp to ani ziebi ,ani grzeje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Dodatkowo podoba mi sie,ze jest juz elegancki radiatorek na chipsecie-a nie ta wyjaca smierc z NF7. [Ostatnio zesmy probowali go sciagnac u kumpla przez 20 min] juz na KV8Pro 1.1 jest radiator. 20 minut? do tego trzeba wymontowac plyte i uzyc szczypiec - wtedy trwa to pare sekund :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 :) Zgadzam sie z Toba,ze moze to trwac pare sekund jednak nie w przypadku,kiedy nie chcesz komus plyty pogrzebac 8) Ogolnie jednak meczylismy sie z wtyczka zasilania tej szlifierki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 jedno jest pewne: bedzie superzajebiscie trzymala napiecia. juz moj KV8Pro trzyma je idealnie.posiadacze EPoXow i DFI wiedza, o czym mowie. a mierzyłeś miernikiem ?? Bo w te monitory na mobo to ja nie wierzę ... już na NF7 Abit dał popis wiarygodności odczytów :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 jedno jest pewne: bedzie superzajebiscie trzymala napiecia. juz moj KV8Pro trzyma je idealnie.posiadacze EPoXow i DFI wiedza, o czym mowie. a mierzyłeś miernikiem ?? Bo w te monitory na mobo to ja nie wierzę ... już na NF7 Abit dał popis wiarygodności odczytów :evil: to widac golym okiem ;) NF8 i KV8pro maja po 3 kondensatory na faze na AV8 nie wiem czy sa 3 czy nie ,bo dwa kondziory troche sie oddalily - mialbym w reku to bym sprawdzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 uwielbiam takie wypowiedzi. nie dosc ze cytuje nie wycinajac obrazka to jeszcze TYYYYYLE wnosi do dysusji - moze jakies argumenty? ja tez moge powiedziec ze Einstein to debil. Specialnie nie wycialem obrazka bo wlasnie na ten widok mi sie robi niedobrze ;) A argumenty? Generalnie juz raz moja nf7-s rev2 byla w serwisie, dzwiek CZESTO sie wylacza (a mial byc taki super), wolniej pamieci chodza niz na MSI KT4V (dziwne? ale mozliwe!) no i tyle. Bardzo sie rozczarowalem, mam z ta plyta same problemy. Z reszta nie tylko ja... bylo kilka watkow na forum o tych rozczarowaniach, zanim ja dokonalem tego zakupu... jednak wszystkie zazwyczaj konczyly sie czyms w stylu: "A bo glupi jestes i nie umiesz skonfigurowac", albo nawet "Ciota z ciebie, plyta jest dobra" (zaznaczam, ze to moje interpretacje :)) A to co napisalem bylo moim subiektywnym odczuciem i nie mialo nic wspolnego z ocena plyty (znaczy obiektywna ocena). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 od razu lepiej widziec jakas rozsadna wypowiedz (z trescia nie bede polemizowam chociaz z obu abitow ktore mialem jestem zadowolony) ale masz prawo narzekac skoro miales problemy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 jedno jest pewne: bedzie superzajebiscie trzymala napiecia. juz moj KV8Pro trzyma je idealnie.posiadacze EPoXow i DFI wiedza, o czym mowie. a mierzyłeś miernikiem ?? Bo w te monitory na mobo to ja nie wierzę ... już na NF7 Abit dał popis wiarygodności odczytów :evil: to widac golym okiem ;) NF8 i KV8pro maja po 3 kondensatory na faze na AV8 nie wiem czy sa 3 czy nie ,bo dwa kondziory troche sie oddalily - mialbym w reku to bym sprawdzil że jak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A ja mam KV8Pro i nie narzekam. Na VIA spisuje się bardzo dobrze. W tym konfigu co widać dobrze trzyma napięcia- a wyobraźcie sobie że mam Megabajta 350W!!! :D SZok! Ale za to narazie mogę zapomnieć o o/c bo i tak bez o/c się boję :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 W tym przypadku interesują mnie przede wszystkim trzy rzeczy: stabilność napięć, duży woltaż dla mem/chip/cpu oraz sporo miejsca wokół socketu. Jak na razie na to ostatnie sie nie zanosi. Wątpię czy XP 120 lub CNPS ACu 7000 się tam zmieści... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 wyobraźcie sobie że mam Megabajta 350W!!! Gratuluję świetnego zasilacza :lol: Jak można do takiego sprzętu ładować Megabajta :?: 8O Sporty ekstremalne wręcz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 extremalne OC - taki sprzet i taki zasilacz:) w koncu o to chodzi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 extremalne OC - taki sprzet i taki zasilacz:) w koncu o to chodzi:) Jak ma bebechy na gwarancji to lajtowy hardcore :wink: Co do płytki to zapowiada się , szkoda że nie ma SS i tylko 2 złącza SATA. Złącze zasilania ATX może być, miałem tak kiedyś na Gigabyte i mogłem ułożyć sensownie kable od Chiefteca 360W na NF7-S muszę je upychać między zasilaczem a coolerem proca. Rozmieszczenie gniazd SATA pozwoli na użycie 25cm tasiemek do dysków, nie będą plątać się dołem obudowy. Będzie niezła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacex Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Generalnie juz raz moja nf7-s rev2 byla w serwisie, dzwiek CZESTO sie wylacza (a mial byc taki super), wolniej pamieci chodza niz na MSI KT4V (dziwne? ale mozliwe!) no i tyle. Bardzo sie rozczarowalem, mam z ta plyta same problemy. Z reszta nie tylko ja... bylo kilka watkowSkor o tobie i paru osobom źle chodzi a pozostałym 90% super i zaj... się kręci to jaki z tego wniosek? Płyta zła czy nie wszyscy sobie z nią radzą? Tylko dwa gniazda pamięci - wersja ekono? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 :) Zgadzam sie z Toba,ze moze to trwac pare sekund jednak nie w przypadku,kiedy nie chcesz komus plyty pogrzebac 8) Ogolnie jednak meczylismy sie z wtyczka zasilania tej szlifierki.. Z wyczką to zaden problem. Złapać za kabel i ruszając na boki wyciągać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...